He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Itt a levél, amelyet a háziorvosok kaptak a legidősebbek beoltásáról

2021.01.30. 07:15 guma

Véleményem a levélről: Ez már mindennek a teteje, hogy vízfej csak minden melót kioszt, na de, hogy még a háziorvosokat is még olyan melókkal terhelik ami (értesítés, szállítás, stb) az már egyenesen felháborító!

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) számít a háziorvosokra abban is, hogy nemcsak beoltsák, hanem értesítsék is az időseket – áll abban a levélben, amit pénteken a NEAK valamennyi háziorvosnak elküldött

A levelet megszerző hvg.hu szerint az is kiderül például, hogy a védőoltást február 4. és 7. között adják majd be a legidősebbeknek. A cikkben arról is írnak, hogy 1800 háziorvosi szolgálatnál összesen 18 ezer időskorúnak adnak majd be koronavírus elleni védőoltást.

Az oltakozás az információk szerint február 4-én csütörtökön kezdődhet meg, és február 7-én, vasárnap zárul.

A Moderna vakcinákat a házorvosok majd a megyei kormányhivatalok járási hivatalainál vehetik át, illetve kiválaszthatnak hat embert, akiket betegszállító visz majd a megyei kórházi oltóközpontba, ahol viszont nem a Moderna, hanem a Pfizer vakcináját kapják meg. 

A levéllel egyidőben az e-Jelentés rendszeren keresztül elküldték a háziorvosoknak azoknak listáját is, akik már regisztráltak az oltásra, amely egyébként egy prioritási sorrend is – ez életkor szerinti –, amelyet a háziorvosoknak követni kell a páciensek értesítési és oltási sorrendjében is.

Írnak arról is, hogy ha megmaradna néhány vakcina, annak visszaszállítására nincs lehetőség, a hűtési időn túl pedig azokat már nem szabad felhasználni. A levélben arra is kérik a háziorvosokat, hogy figyeljék, hogy az idősek hogyan reagálnak az oltásra, illetve, ha esetleg „nem kívánatos oltási reakció lép fel”, jelezzék a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, vagy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek.

https://index.hu/belfold/2021/01/29/level_hazorvosok_oltas/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5516408884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása