He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

The Washington Post: Donald Trump hazaárulást követett el + Trump eszét vesztette – Huppa lapszemle

2021.01.07. 22:15 guma

Trump felelősségre vonását követelik amerikai lapokEz az alaphangja a Capitoluimnál lezajlott eseményekkel kapcsolatos amerikai kommentároknak, és közülük több megállapította:

Donald Trump hazaárulást követett el.

A The Washington Post rámutatott: Trump romboló kormányzása idején számtalan törvényt és normát sértett meg. Távozóban ehhez egyszerűen hozzátett még egyet: hazaárulást követett el. A képviselőházat 2018-ban, az elnökséget 2020 novemberében, a szenátust kedden veszítette el, és szerdán, amikor már nem volt semmi veszíteni valója, erőszakos csőcseléket hívott a Capitolium megtámadására, így próbálva kényszeríteni a törvényhozókat, hogy ne fogadják el a választások eredményét, hagyják figyelmen kívül a nép akaratát, és helyezzék őt vissza elnöki tisztségébe.

Trump halálos áldozatokat is követelő támadást szított az amerikai képviselőház ellen, hogy megakadályozza, hogy a megválasztott elnök elfoglalja hivatalát. Az árulás szót nem könnyen veszi a szájára senki, de ezek a tettek megfelelnek a tankönyvekben foglalt definíciójának.

„Nem kérünk ebből többet. Ha nem harcoltok keményen, nem lesz többet országotok” – mondta híveinek délben a Fehér Ház előtt – golyóálló üveg mögül.

Idézte az elnök és Rudolf Giuliani több hasonló, erőszakra hívó kijelentését, valamint azt, hogy az ifjabb Donald Trump megfenyegette a képviselőket, akik nem utasítják el a választási eredményt, hogy „eljövünk értetek”. Trump felszólította a tömeget, hogy menjen a Kapitóliumhoz, és haroljon, azt mondta: „Ott leszek veletek”, és ezzel visszavonult a Fehér Ház biztonságába.

A cikk ezt követően részletesen leírta, hogy mi minden történt az épületben, egészen odáig hogy a behatolók szelfiket készítettek emlékbe, és kiírták a falra, hogy „A sajtót meg kell ölni!” A képviselőket a rendőrség juttatta biztonságba, a rendőrség barikádozta el az ajtókat, és fogott fegyvert, hogy megvédje a bent rekedt képviselőket. És Trump még így is csak három óra múlva szólalt meg: egy videón szólította fel a Capitoliumban rombolókat, hogy „menjenek haza”. De az erőszakot továbbra is magasztalva még akkor is azt mondta:

„Ilyen dolgok megtörténnek, amikor egy földcsuszamlásszerű, szent választási győzelmet ilyen gonoszul elvesznek a nagy hazafiaktól”.

Trump már a választások előtt jelezte, hogy nem fog eleget tenni a hatalom békés átadásának, és kampánya 2015-ös kezdetétől fogva folyamatosan erőszakra bátorította fehér, nacionalista híveit. Érdekes módon a történtek, az, hogy Trump a képviselőháznak és a szenátusnak helyet adó Capitoliumra uszította híveit, sokkolták azokat az embereket, akik az elmúlt években lehetővé tették Trump kormányzását.

A lap idézett több olyan képviselőt is ezzel kapcsolatban, aki csak órákkal korábban még azt mondta, hogy támogatja Trump választási eredmény megsemmisítésére irányuló törekvését.

„Trump ostobasága végül bohózatra emlékeztető puccskísérletbe torkollt.”

Mitchell McConnell, a szenátusi többség vezetője, sokáig Trump egyik legnagyobb híve, a behatolók betörése előtt percekkel bírálta élesen az eredmények megsemmisítésére irányuló törekvéseket. Hosszú politikai karrierjének egyik legkiválóbb beszédében leszögezte:

„Beszéltek a szavazók, a bíróságok és az államok. Ha ezt a választást megsemmisítjük pusztán a vesztes fél állításai alapján, a demokráciánk halálos spirálba kerül”.

A lap szerint az sem kizárt, hogy a spirál már be is indult.

A legtöbb amerikai el sem tudta képzelni, hogy ilyen, a banánköztársaságokra emlékeztető erőszakot mutató képeket látják valamikor az amerikai demokrácia székhelyéről. Ám a szerdai zűrzavar és erőszak egy olyan elnökség előre látható záróakkordja, amely mindebből messze túl sokat hozott eddig is. A republikánusoknak most el kell dönteni, hogy újra a kormányzás, az egyéni szabadságjogok és a nemzeti erő pártja lesznek-e, vagy Trump, az erőszak, rasszizmus és tekintélyelvűség képviselői akarnak-e lenni. Kis d-vel írt demokraták, vagy fasiszták? A rettenetes szerdai jelenetek után választaniuk kell” – írta a The Washington Post,

A cikk csak előfizetők számára olvasható.

 

Szele Tamás: Redneckek a Capitoliumban

Szerző: Huppa-értesülés
Forrás: Huppa

Trump eszét vesztette – lapszemle

Megrohamozták az Egyesült Államok törvényhozásának épületét

Négy halottja van a capitoliumi zavargásoknak.

Republikánus oldalról is elítélték az erőszakot

Trump elnök első kabinetfőnöke, Reince Priebus Twitterén azt írta, hogy a most erőszakoskodó tüntetők egyszerűen terroristák.

Obama: Ez nemzetünk szégyene

Ezzel most senki sem fog vitatkozni.

Georgia elvesztését Trumpnak is köszönhetik a republikánusok

Történelmi jelentőségű győzelmet arattak a demokraták Georgia államban.

A Fidesz már 14 teljes gazdasági ágazatot osztott újra a sajátjai között

Az alaptörvény sérelme nélkül ez aligha történhetett volna meg.

A fideszes önkormányzat még engedélyezte a volt Wichmann-kocsma lebontását, a mostani már nem dönthet róla

A részletekről a kerületi polgármester, Niedermüller Péter sem tud. Azt mondta, miután a döntést kivették a kezükből, a kormányhivatal nem is tájékoztatja őket.

Novemberben fizetésképtelenné válhat a fővárosi önkormányzat

Ha az elvont bevétel után nem kapnak a kormánytól kompenzációt, az technikai értelemben csődöt jelent.

Kínai médiaterjeszkedés a balkáni országokban

Peking mind nagyobb befolyást gyakorol a balkáni országok televíziós műsoraira és honlapjaira. Ingyen ajánl fel tartalmakat, amelyeket mindenfajta kritika nélkül közölnek.

Újra a ringbe lépett Lázár János, és kihívta Rogán Antalt

A lap tudomása szerint Lázár Jánoshoz köthető szándék van arra, hogy az alapítványi vagyon deklaráltan, garanciákkal körbebástyázva őrizze meg közvagyon jellegét.

Az érintettek fele sem kérte a vakcinát a négy legnagyobb magyar idősotthonban

Ha külön-külön a dolgozókra és a gondozottakra is megvizsgáljuk az arányokat, akkor azt láthatjuk, hogy az idősotthonok lakói 43,4%-ban oltatják be magukat, míg a dolgozók 58,6%-a kérte a védőoltást.

Elszabadult a járvány Nagy-Britanniában

1000 fölötti halálozás egy nap alatt.

Zöld utat kapott a Moderna-vakcina az EU-ban

A Massachusetts-i székhelyű, és amerikai hatóságokkal szorosan együttműködő cég oltóanyag-készleteinek mintegy felét kötötte már le az Egyesült Államok, 200 millió adagot.

Eltűnt két munkatárs a Magyarságkutató honlapjáról

A két kutató korábban a 907-es pozsonyi csatáról nemrég kiadott ismeretterjesztőnek szánt animációs filmre reagálva írt közösen egy szakmai véleménycikket…

A Fidesz azzal vádolja az ellenzéket, hogy választást akar nyerni

A Fidesznek volt nyolc éve arra, hogy kitalálják, mi legyen az oktatással, az egészségüggyel, a gazdasággal, a kultúrával, hogyan lehetne a világban még több együttműködő barátot szerezni Magyarországnak. Ám ők ehelyett csak azon agyaltak, hogy miként lehetne a hatalmat megszerezni, és amennyi ideig lehet, megtartani.

Zsámbékon tölthet fel egy bányát a cég, amelyet a helyiek kergettek el tavaly egy pilisi bányanyitás előtt

A szerződés körül számos furcsaság van… Miért nem csodálkozunk…

Az asszonyság-ügy háttere

  Orbán egyik vezető tanácsadója, Hegedűs Zsuzsanna, pár éve azt találta hazudni, hogy ő a világ egyik vezető konfliktuskutatója. Soha életében nem publikált semmit konfliktuskutatásról. Ő nem asszonyság.

Demeter bunkósága nem elszigetelt jelenség

Egy évtized alatt két jelentős filozófus figyelt fel a magyar közélet visszásságaira. Lehet legyinteni, hogy ez igazán nem sok. Sajnos tudnék más példákat mondani, de nekem ez így is rengeteg.

Szerző: Huppa-válogatás
Forrás: Huppa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr616376982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása