He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Para-Kovács Imre: Ki velük Európából! (2013!)

2020.12.06. 10:30 guma

Mielőtt ezt a 2013-ban írt véleményt elolvasnánk újra, a héten az események összesűrűsödése miatt elszabadultak a mocskos gondolataim. Lehetséges, hogy a vezérkar kizsarolta az alapszerződést a "száműzött" fekete bárányból, és esetleg a feleséget is felhasználta? Miért jutott eszembe ilyen botrányos gondolat? Mert egy ilyen nevű embert zaklatnak, sőt kiheréléssel fenyegetnek, mert párt érdekből takargatták 30 évig - ez meg indulatokat szül. Meg talán azért mert túl sokszor fordult elő meghökkentő esemény, pl a nem eladó tulajdonok mégis tulajdonost váltottak... És ha az a bíró aki jól működteti a munkaügyi bíróságot, akkor nem tartom valószínűnek, hogy hirtelen elfeledi a törvényeket/normákat. Persze lehet, hogy Soros hálójába kerültek gondolataim és libernyák összeesküvés áldozata lettem?

------------------------------------------------------------------------------------------

Az improvizáció, ami lassan három éve tart, már az elején is független volt kormányunk akaratától, de ha bedőlt a gazdaság, rátoltak egy kis Trianont, ha egész Európa rajtunk röhögött, felszabadították a pálinkafőzést, ha végleg hülyét csinált magából Orbán Viktor, akkor nyert a Fradi, mindig volt valami, amibe kapaszkodhatott a Fidesz hívő tagozata.

Koncepció nélkül, erőből, mint a felsőzsolcai kultúrház előtt. Azzal a különbséggel, hogy ott a fekvő embert már nem volt szabad rugdosni.

A hisztérikus egyensúlyozás mostanra bedőlt, nem lehet egyszerre kánságot építeni és az Európai Unió megbecsült tagjának lenni, fizikailag lehetetlenség, de ehhez képest elég sokáig húzták. Hazudtak, mint a fogságba esett partizán és kapartak, mint malac a jégen.

 

Eddig tartott.

A vetés beérett, az emberek többsége már utálja Európát, ahonnan egyébként az a pénz jön, amit arra költenek, hogy bebizonyítsák: nincs szükségünk rájuk. Európa maradi, retrográd, beteges és tulajdonképpen egyáltalán nem európai, legalábbis Orbán Viktorhoz képest, aki nagyon. Egyedül vagyunk!

Lassan tényleg.

Egyedül vagyok! – kiált fel a buszon a szomorú utas, kitérdelt mackónadrágján sárgásbarna foltok, kezében kelkáposzta főzelék, szájában rothadó fogak. Egyedül vagyok, velem senki sem barátkozik, engem senki sem ért meg!

- Azért b+, mert büdös vagy – mondanák a többiek, ha egyáltalán még szóba állnának vele, de csak elhúzódnak, úgy tesznek, mintha nem vennék észre, nekik kínos, de mindegy, hamarosan úgyis leszáll. Ha esetleg mégis megpróbálna a végállomásig utazni, akkor a buszvezető elmagyarázza neki, hogy vagy hajlandó a tusoló rendeltetésszerű használatára, vagy menjen gyalog.

Fontosnak tartom leszögezni, hogy mi maradnánk a buszon, mert jól érezzük magunkat, hamarabb is elérünk a célunkhoz, és nem kérünk semmiféle beteges szolidaritásból, nem fogunk leszállni a büdös utassal együtt csak azért, mert mi is magyarok vagyunk. Nem azért szállítanak le, mert magyar vagy, hanem azért, mert szaros nadrágban nem szabad utazni.

Mi, köszönjük szépen, nem vagyunk egyedül, rengeteg értelmes ember él a világban, magyarok, németek, szlovákok, románok és portugálok, szót értünk velük, hasonlóképpen képzeljük el az életünket, európaiak vagyunk és azok is akarunk maradni, függetlenül az aktuális főpojáca egyéni érdekeitől és mániáitól. Minket Orbán Viktor nem fog kivezetni Európából, arra neki nincs hatalma, nincsenek eszközei, mert mi már akkor európaiak voltunk, amikor ő még csak az akart lenni, és akkor is azok maradunk, ha neki már büdös az etikett.

Ha a Fidesz csatlakozik Azerbajdzsánhoz, nyugodtan megteheti, de vicces elképzelés, hogy magával viszi egész Magyarországot. Ami a zsebetekben van, barátaim, ami a zsebetekben van, azt vihetitek, a többi marad. Tudom, az sem kevés, de járulékos veszteség.

Csak óvatosan jelezném, hogy ha majd útlevéllel tudjátok meglátogatni erdélyi testvéreinket, ha vízum kell Kolozsvárra, Kassára és Szabadkára, akkor nem lesz könnyű elmagyarázni a veletek mindig szolidáris nyájnak, miért is alakult így ez a dolog, de ez legyen a ti bajotok.

Mert a Balkán Európa, Erdély Európa, ahogy Brüsszel és Auschwitz is, ez nem kívánságműsor, hanem földrajz, hacsak kétharmaddal meg nem lehet változtatni ezt is. Nem lehet.

Ezen az sem változtat, ha megcsapoljátok a Föld mágneses mezejét egy Széles-féle energiacellával, és Szaniszló ufói kizárólag a magyaroknak adják tovább az antigravitációs hajtóművek titkát. Az emberi hülyeséggel működő erőművek már felálltak, éppen maximális terhelésen működtetitek azokat, Európának mégsem kelletek. Pontosítok: Európa konzervatív felének sem.

Már kommentelőket jelentgettek fel, gyilkosokkal véditek magatokat a diákoktól, bérgyilkossággal gyarapítanák amúgy sem kis vagyonukat egykori képviselőitek, magatok alá gyűrtök minden talpalatnyi földet és minden független intézményt.

Pánik.

A dédelgetett nyilasok szembefordulnak veletek, a kollaboránsok elmenekülnek majd az első jelre, hogy itt bukta lehet. Egy év van a választásokig, talán elegendő idő lenne a nyomok eltüntetésére, de egyelőre a tiszta választások megakadályozása a cél. Tiszta választásokon nem nyerhet a jelenlegi kormánypárt, még akkor sem, ha némi rezsicsökkentésért meglepő mennyiségű magyar dobja el szabadságát, jellemét, mindenét. Ezer forintért megvehető nagyon sok ember ebben az országban, de nem mind. Nem a többség.

- Majd meglátjuk – mondjátok, és még azt sem állítom, hogy ez teljes lehetetlenség. Európa azonban itt van, Európa mi vagyunk, akkor is, ha éppen hétharmadotok van a Parlamentben. Remélem, nem felejtettem ki semmit.

https://www.nepszava.com/2013/04/velemeny/para-kovacs-imre-ki-veluk-europabol.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202012

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4316320064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása