He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lelkileg - hírek egy "házibuli" kapcsán

2020.12.01. 18:35 guma

 

https://telex.hu/napirajz/2020/12/01/lelkileg

Szájer József is ott volt a belga rendőrség által félbeszakított „szexpartin”

Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP), Budapest, 2019. december 2.

Vasárnap váratlanul lemondott Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő. Kiderült, hogy ő is ott volt azon a bulin, amelyet pár nappal korábban számolt fel a belga rendőrség a járványügyi szabályok megszegése miatt. A képviselő közleményben ismerte el, hogy részt vett az összejövetelen. Ellentmondások állításai és az ügyészségi beszámoló között.

Egy 25 fős bulit számolt fel a belga rendőrség Brüsszelben pénteken, írta több helyi lap is. A rendőrség azért ment ki egy bárba, mert ott a járványügyi előírásokat megszegve emberek gyülekeztek. A belga lapok azt írták, hogy a felszámolt gyülekező egy „szexparti” volt 25 férfi részvételével, ahol az Európai Parlament egyik képviselőjét is őrizetbe vették. Az ügyészség a Het Nieuwsblad-nak megerősítette a rajtaütés tényét.

A helyszínről, ahol drogokat is találtak, az említett képviselő állítólag az ereszcsatornán próbált elmenekülni, majd amikor a rendőrök elfogták, a diplomáciai mentességére hivatkozott. Belga lapértesülések szerint a képviselő azóta lemondott a tisztségéről.

Szájer József beismerte a dolgot

Az Európai Parlament néppárti frakciójában ülő Szájer József kedd délután közleményt adott ki, melyben véget vetett az addigi találgatásoknak: ki lehet az említett brüsszeli politikus:

„A lapok beszámoltak róla, hogy pénteken Brüsszelben egy privát partit tartottak. Én is ott voltam. Miután a rendőrség kérte, hogy igazoljam magam – nem volt nálam azonosító okmány – közöltem, hogy az Európai Parlament képviselője vagyok. A rendőrség folytatta az eljárást, és végül szóbeli megrovásban részesítettek és hazavittek. Nem fogyasztottam drogokat. Felajánlottam a rendőrségnek, hogy végezzenek rajtam tesztet, de nem végeztek, A rendőrség szerint egy ecstasy-tablettát találtak, de az nem az enyém volt. Nem tudom kié volt és hogy került oda. Nagyon sajnálom, hogy megszegtem a koronavírus-előírásokat, ez nagyon felelőtlen volt tőlem. A vasárnapi lemondásommal levontam a politikai és a személyes következményeket.

Elnézést kérek a családomtól, a kollégáimtól és a szavazóimtól. Arra kérem őket, hogy a harminc év elkötelezett és kemény munka tükrében tekintsék a hibámat. A botlásom teljesen személyes, csak én tartozom érte felelősséggel. Arra kérek mindenkit, hogy ne terjesszék ki [ezt az ügyet] a hazámra vagy a politikai közösségemre.”

A politikus egy magyar nyelvű közleményt is kiadott, amely a fent idézett eredetileg angol nyelven megjelent szöveggel azonos, mindössze az utolsó bekezdés hiányzik belőle.

A brüsszeli ügyészség közleményében van egy érdekes mondat

A hatóságok közleménye szerint ugyanis intézkedtek egy 1961-ben született, a közleményben S. J. monogrammal szereplő férfivel szemben, aki az ereszcsatornán menekült a helyszínről, közben a keze is megsérült, és akinek a hátizsákjában drogot találtak.

Iratok viszont nem voltak nála, ezért a lakására kísérték, ahol diplomáciai útlevéllel azonosította magát. Vele szemben tehát nem csak a járvány miatti rendelkezések figyelmen kívül hagyása, hanem a kábítószerekre vonatkozó jogszabályok megsértése miatt is intézkedtek.

Az ügyészségi közleményben két másik személy is szerepel, akik még a helyszínen, diplomáciai útlevéllel igazolták magukat. Mint írják, a három személy ellen akkor indítható büntetőeljárás, ha a parlamenti mentelmi jogukat felfüggesztik. A vádhatóság a nyomozásra való tekintettel több információt nem közöl.

Hivatkozhat-e EP-képviselő a mentelmi jogára?

A Politico cikke szerint a politikai immunitás kihágásokra nem vonatkozik. Az Európai Parlament a lap kérdésére azt írta, hogy nem kommentálnak folyamatban lévő nyomozásokat. Az EP szabályzata szerint a testület nem foglalkozik olyan vétségekkel, amelyeket a képviselők a parlamenti munkájukon kívül követnek el.

Az Európai Parlamentnek nincs külön fegyelmi bizottsága, akkor függesztik fel csak egy képviselő mentelmi jogát, ha azt annak az országnak az ügyészsége kéri, ahol a kihágást, bűncselekményt elkövették. Eddig a belga rendőrség nem kereste meg az EP-t, és mivel apró kihágásról van szó, nem várhatóak további lépések az Európai Parlament részéről.

Belgiumban a jelenleg érvényes járványügyi előírások szerint legfeljebb négy ember találkozhat, és részleges lakhelyelhagyási tilalom is érvényben van.

Politikai oka is lehet a távozásának

A beismerést némileg árnyalja, hogy vasárnap a képviselő még a megnövekedett lelki teherrel indokolta a lemondását, és csak azután ismerte el a valódi indokot, hogy a belga lapok egyértelműen beazonosíthatóvá tették, hogy róla van szó.

Szájer József lemondása így más megvilágításba kerül, és nehéz nem a később kiderült botrány helyszínét és a szituációt okolni távozásáért. A Fidesz eddigi politikai stratégája alapján elnézőbbnek tűnik a kisebb kihágásokkal szemben, ezért alapos ok sejthető, ha fontos politikusuk, a Fidesz egyik alapító tagja ilyen döntésre szánja el magát.

Az ügy inkább azért lehet kínos a Fidesznek, mivel az újsághírek szerint a politikus csak férfiakkal bulizott együtt, több belga lap pedig „orgia”-ként jellemezte az eseményt. A magyar kormánypárt egyik rendszeresen hangoztatott üzenete, hogy a „hagyományos” kapcsolatokat támogatják és nem kérnek a „szivárványos propagandából”. Az elmúlt évben több olyan lépése is volt a magyar kormánypártnak, amelyek sokak szerint kifejezetten az LMBT-közösség ellen irányultak, mint például a hivatalos nem-változtatás vagy a meleg szülők örökbefogadásának ellehetetlenítése.

Készült a Politico tudósításának felhasználásával, a Szabad Európa brüsszeli munkatársai, Arató László és Rikard Jozwiak közreműködésével.

https://www.szabadeuropa.hu/a/szajer-jozsef-ep-szexbotrany-brusszel-rendorseg-drog/30978459.html

Vona Gábor is megszólalt Szájer Józsefről: "nagyon csábító lenne a Terry Black-féle hazudozásuk után most végre elégtételt vennem"

"Lábjegyzetek a Szájer-ügyhöz" címmel közölt írást.

1. Nagyon csábító lenne a Terry Black-féle hazudozásuk után most végre elégtételt vennem és ,,belerúgni” egyet az éppen fekvő fideszes vezetőbe, de ezt a felbolydult internetes közvélemény egyrészt úgyis megteszi, másrészt az ilyen sohasem volt a stílusom. Úgyhogy én inkább pár olyan dologra szorítkoznék, amit talán mások elmulasztanak.

2. Minden bizonnyal nem ez volt az első ,,házibuli”. Miért éppen most derült ki? Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát.

3. Handó Tünde nyilván teljesen ártatlan ebben az ügyben, hiszen egy házastárs sohasem felelhet a párja tetteiért, de ezek után, azt hiszem, a maradék kis tekintélye is elveszik majd a bírói karban.

4. Az ügy kormánypárti nyertese Demeter Szilárd, aki ugyan menthetetlenül csapódott egy sziklának a háborgó politikai tengeren, de legalább a figyelem most egy még nagyobb hajóbalesetre terelődött róla. Csendben tud felszívódni...

5. A kormány konzervatív családpolitikája és ropogós alaptörvény-módosítása is komoly fénytörést szenvedett. Ráadásul éppen az alaptörvény szerzője, egy Fidesz alapító vált támadási felületté. Borkai főpolgármestert csinált Karácsony Gergelyből, Szájer...

6. Nyilván nincs direkt árukapcsolás, de az ügy a brüsszeli magyar-lengyel ,,szabadságharcra” is negatív hatással lesz. Az elmúlt pár órában sokat zuhantak az Orbán - Morawiecki duó tárgyalási pozíciói.

7. Annak idején a Borkai-ügyet a Fidesz a Gréczy-üggyel bosszulta meg. Most is valami hasonlóra lehet készülni. Úgyhogy az ellenzéki képviselők helyében nem mennék ,,házibuliba”. Ha pedig már járt valami hasonlón korábban, akkor érdemes egyeztetni egy sajtóssal, egy ügyvéddel, meg a családdal.

http://www.atv.hu/belfold/20201201-vona-gabor-is-megszolalt-szajer-jozsefrol-nagyon-csabito-lenne-a-terry-black-fele-hazudozasuk-utan-most-vegre-elegtetelt-vennem/hirkereso000 8TF9GJ

A belga sajtó teregette ki Szájer ügyét

Sajtóhírek Belgiumban egy múlt pénteki eseményről, magyarországi sajtóvisszhang, nevesítés, részleges beismerés: kedd délutánig ez a Szájer-ügy pár órájának krónikája. A fideszes európai parlamenti képviselő a hét végén mondott le 16 éve folyamatos mandátumáról, mégpedig december 31-ig hatállyal.

Az Európai Parlament egyik képviselője is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel, írta kedden a belga sajtóra, a 7sur7-re és a HLN-re hivatkozva a Telex, a magyar sajtóban elsőként számolva be erről. Mint hozzátették, a HLN videója szerint a képviselő magyar lehetett, az információt azonban kezdetben nem erősítették meg hivatalosan.

A belga lap videóján az a felirat volt olvasható: Egy állítólag azóta lemondott magyar EP-képviselő is részt vett a partin.

A lapok szerint péntek este egy bár első emeletén tartottak csoportszexbulit. A HLN szerkesztőségének külön is megerősítették, hogy a rendezvény egy szexparti volt, amin ráadásul

részt vett az Európai Parlament egyik magyar képviselője is, aki ezután lemondott.

Derniere Heure belga lap azt írta: a rendőrök 25 férfit őrizetbe vettek. Drogot is találtak a helyszínen. A partin a cikk szerint több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is jelen volt. Egy képviselő állítólag megpróbált elmenekülni, mégpedig az ereszcsatornán keresztül. 

Az eseményt a rendőrség azért oszlatta fel, mert megszervezése ellentmond a belgiumi járványügyi intézkedésekkel.

A belga lapok kezdetben nem írtak arról, hogy ki lehet a magyar képviselő, de a HLN később már Szájer Józsefet említette név szerint.

A közelmúltban márpedig csak egy magyar EP-képviselő mondott le, mégpedig a napokban a 2004 óta mandátummal rendelkező fideszes Szájer, december 31-i hatállyal. 

Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom 

– írta az Indexnek a hét végén eljuttatott közleményében a politikus. 

Ezt követően a HLN belga lap erősítette meg: a szexpartin résztvevő EP-képviselő Szájer volt. Megjegyezték, hogy ő a Fidesz megalapításában is részt vett, 1994 és 2002 között a párt parlamenti képviselőcsoportjának frakcióvezetője volt.

Az Európai Parlament szóvivője az Indexnek elmondta, az EP etikai kódexe szabályozza a képviselők magatartását, az azonban csak a munkahelyi tevékenységükre vonatkozik, a magánéletükre nem. 

Az EP, illetve a Fideszt is magába foglaló Európai Néppárt sajtóosztálya az Indexnek nem kívánta kommentálni a keddi híreket. 

https://index.hu/kulfold/2020/12/01/belga_sajto_tiltott_orgaban_erintett_egy_magyar_ep-kepviselo/ 

„Nincs két Fidesz” – Gyöngyösi Márton és Ujhelyi István is reagáltak a Szájer-ügyre

A Jobbik és az MSZP EP-képviselője szerint is hazug és képmutató a kormánypárt.

Screenshot-2020-12-01-at-16.26.54.png

A Jobbik és az MSZP-P EP-képviselője is reagált arra, hogy Szájer József elismerte, részt vett a pénteki, brüsszeli házibuliban - írja a 24.hu. Az eseményt belga lapok szexpartinak nevezték, a helyszínen drogokat is találtak a rendőrök.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője az alábbiakat jegyezte meg Facebook-bejegyzésében:

"Nincs két Fidesz – Borkai és Kaleta után újabb fideszesről derült ki dicstelen módon, hogy ő bizony azokat a pártja által annyit emlegetett keresztény-konzervatív erkölcsöket magára mégsem tartja kötelezőnek. Miközben ugyanis Belgiumban Európa legszigorúbb korlátozásai vannak érvényben, a véletlenül éppen tegnap lemondott Szájer József fideszes EP-képviselőt a hétvégén azon kapta a rendőrség, hogy egy 25 fős, főleg férfiakból álló drogos orgián vett részt. Íme, ez a Fidesz a maga teljes valóságában. Drogosok és orgiázók hazug és korrupt gyülekezete, akik nap mint nap a szemünkbe hazudnak. És ha ez a mostani lebukás csak az utolsó lenne a sorban…"

Ujhelyi Isván, az MSZP-P európai parlamenti képviselője pedig felidézte, mely szavakkal búcsúztatta Szájer Józsefet a Fidesz vasárnap.

A rendszer lényege a hazugság.
Az értékekről is.

A belga lapok szerint a "szexpartin" 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is. A képviselő a beszámolók szerint az ereszcsatornán próbált elmenekülni, de a rendőrök elkapták.

A belga lapok szerint a "szexpartin" 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is. A képviselő a beszámolók szerint az ereszcsatornán próbált elmenekülni, de a rendőrök elkapták.

Szájer József múlt vasárnap mondott le európai parlamenti mandátumáról. A képviselő akkor úgy fogalmazott: egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.

Ma délután azonban elismerte, hogy részt vett a pénteki, brüsszeli házibuliban. Mint közleményében írja, a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítették, majd hazavitték.

A rendőrség által talált ecstasy tablettákról azt írta: "Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom".

Elnézést kért családjától, kollégáitól és a választóktól. Hozzátette, hogy a botlás személyes, azt kéri, senki ne terjessze azt ki hazájára vagy politikai közösségére.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/szajer-jozsef-jelen-voltam-a-brusszeli-hazibuliban/

Jávor Benedek: A Fideszben csak drog, gangbang és piszkos pénz van

 

„Túlgondoltam én ezt a Szájer-ügyet” – írta Facebook-posztban Jávor Benedek volt EP-képviselő, Budapest brüsszeli képviseletének a vezetője. Bevallása szerint egy pillanatra feltételezte azt, hogy van politikai stratégia, vízió, egymással csatázó értékek és elképzelések a Fideszben Magyarország és az EU jövőjéről, és ezek mentén húzódó konfliktusok. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4116311138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása