He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

PuPu blogjáról véleméy

2020.11.25. 15:15 guma

HA MUNKA VAN, MINDEN VAN...

Ezt a veretes bölcsességet volt képes előadni minden magyarok miniszterelnöke, a Haza Görcse...
Rendben van, habár kissé azért pontosítani lehetne a dolgot.
Ha munka van, minden van, esetleg egészség nincs, a gyereknek oktatás nincs, a fertőzöttek elkülönítése is hiánycikk, itt-ott orvos sincs, a szakdolgozók is hiányoznak, lassan már a tartalékok is elfogynak a családoknál, de úgy egyébként minden van. 
Például új kisvasút épül Tokajban, merthogy a borászat majdnem akkora kedvenc, mint a foci, és a NER arisztokráciájának szőlőbirtokai Tokaj környékén vannak.
Kell a kisvasút, hogy legyen mivel szállítani az államkasszából kilapátolt  pénzt a csókosoknak.

Ha munka van - minden van. 
Például géppisztolyos katonák az utcákon, vakulj paraszt, itt nem fog a vírus éjszakánként vakcinaellenes jelszavakat skandálva terjedni, majd mi megmutatjuk!
És van labdarugó-mérkőzés is, nézőkkel és boldogsággal, hiszen a Csapat ott lehet a nagyok között, ami igen dícséretes eredmény, rengeteg munka van benne.
Nopersze rengeteg pénz is, és nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy a játékosok zsebében kell ez után keresgélnie.
De az utánpótlás-nevelés sikeres, mint ezt Nego - szép, napbarnított magyar gyerek - példája is mutatja, aki az egyenlítő gólt szerezte, és hát Szoboszlai nevelőegyesülete se a Puskás Akadémia volt, ahova a másik kisvasúttal lehet hordani a milliárdokat.
Vajon hány forintunkba került ez a két gól?
Rákosi különb eredményeket ért el fociban, és mellesleg felépítette Sztálinvárost és a nehézipart. 
Ha munka van - minden van, és némelyeknek munka és teljesítmény nélkül is.
Például a szállodaipari vállakozóknak, akik nemzeti ajándékot kapnak Nagyurunktól, igaz, a szállodák zöme már az ő enyves kezében van.

Ha munka van-minden van.
Bölcs mondás, méltó Nagyurunkhoz.
És akkor most izgatottan várhatjuk, hátha mond még egy bölcset arról is, hogy akinek nincs munkája, annak mi van? 
Nem, nem segít, ha a statisztikákban nem szerepeltetjük Józsit és Józsinét, mert ettől a gyerekeik még éhenhalhatnak.
Nekik nem segít az, ha Nagyurunk adót csökkent, kivéve, ha ÁFÁ-t, mert azt a hajléktalan is fizeti, de erről valahogy nem esik szó.
És mondhatna arról is egy nagyjelentőségűt, hogy azokkal mi van, akiknek annyi a munkájuk, hogy belegebednek, de a mindenhez hiányzik nekik azért még egy-két dolog, például védőfelszerelés, pihenés, a család, a biztonságérzet, miegyéb.
Talán egy ilyen tömör bölcsesség segíthetne azokon a pedagógusokon is, akik a mai napig a katedrán állnak és reménykednek, hogy a lurkók nem hoznak otthonról ajándékba egy adag vírust, mely a gyerekekre tán kevésbé veszélyes(?), de Nóri nénire, a maga ötvenkét évével azért nem hatna jól.


Ha munka van - minden van.
Például felelősségvállalás is van.
Nagyurunk vállalta a felelősséget azért, hogy a magyar egészségügy ennyi emberrel is működni tud, és minden ember megkapja a tisztességes egészségügyi ellátást.
Új fejlemény, hogy minden élet számít, az időseké is, és az orvosmatematikusok kiszámolták, hogy még így is esély marad a gyógyulásra. 
Ja, meg remény, merthogy az hal meg utoljára.
A helyzet kulcsa a kijárási tilalom, mondá a Vezér és Kancellár, miközben zsebében morzsolgatta a Bölcsek Kövét, persze ő tudja a titkot, hogy mi értelme van az éjszakai kijárási tilalomnak.
Lehet, hogy brit tudósok már megállapították, hogy a vírus, Soros és Gyurcsány éjjel aktív, nappal csak a Fidesz fertőz?...

Ha munka van - minden van.
Például Alaptörvény-módosítás is, meg egyéb pofátlanságok.
Azzal is van munka, de ez semmi ahhoz, amit akkor kell majd elvégezni, mikor eltakarítjuk ezt a szartengert, amit Fidesz-érának, Orbánizmusnak nevezünk.
El lehetne kezdeni dolgozni rajta, konkrétan, hogy ne úgy nézzünk majd egy esetleges kedvező helyzetre, mint Julcsa Jancsira, mikor az a kazal tövében előkapja a csúnyáját.
Akkorra tudni illene, hogy mi a teendő.
Tudni kellene, hogy melyik szövetségesünktől mire számíthatunk...
Ha munka van, minden van - akár még Orbántalanított ország is lehet.


:O)))

______________________________________________________________

HUSZÁRCSÁKÓ A KOLDUSON

Mit mondjak? Viccesen néz ki...
Most mégis ezt találta ki Süsü király, a Nemzet Félesze.
Létrehozta az Országos Kórházi Főigazgatóságot, élén az Országos Kórházi Főigazgatóval, aki történetesen tábornok, tehát kiválóan ért a mai világban legfontosabb dolgokhoz, például úgy tudja csattogtatni a bokáját, mint spanyol flamencotáncos a kasztanyettát.
Eleve halva született ez a szervezet.
Országos...
Még, hogy Országos!
Egy valamirevaló intézmény adjon magára, és legyen Nemzeti!
Persze csak addig, ameddig Nagyurunk meg nem hódítja a világot, mert onnantól legyen minden intézményünk minimálisan is Galaktikus!
És az se helyes, hogy egy mezei dandártábornok kommandírozza a halálgyárakat, már a Harmadik Birodalomban is egy ilyen volumenű munkára Reichsführert rendszeresítettek, nálunk meg dandártábornok... -  jó, hogy nem őrvezető!
És ha már a kórházak nyakába akasztottak egy ilyen intézményt, hol marad a Nemzeti Elmegyógyintézeti Főigazgatóság Főigazgatójának kinevezése?
Ja, hogy a Nemzeti Elmegyógyintézet lassan Magyarország lesz, és annak főigazgatója már ki van nevezve? 
De azért, bár határtalanul demokratikus, de talán mégsem helyes, hogy az ápoltak közül választották ki...
A mai kórházi főigazgatókat ezentúl intézményvezetőknek hívják, örülni fognak neki.
Jelzem, a II. Világháború előtt Sztálin is visszaadta a katonai rendfokozatokat, nincs ez a mi Üdvösségünk fázistévesztésben? 



A kórházak dögrováson, az orvosok és az egészségügyi dolgozók teljesítőképességük határán, erre most a nyakukba akasztottak egy hivatalt, mely a munka mennyiségét csökkenteni nem képes, sőt.
Vezetője kórházat belülről akkor látott, amikor a nagymamát látogatta a VIP kórteremben, és akit ha szabadon engednek mindjuk a Korányiban, mert már nagyon kell pisilnie, mire a mosdót megtalálja, addigra már nyakig nedves a lampasza...
A kis potrohos élvezi, hogy tábornokokat csicskáztathat, aki ha nem Sztálin mentalitását favorizálná, azt hinném,. olyan, mint Napoleon - Bernadotte, szaladj már el gyufáért!
Hadszintéri szállító repülőgépek, harckocsik, légvédelmi rakétarendszer az elengedhetetlenül kell.
A vírus miatti többletmunkát és a fokozott egészségügyi veszélyt kompenzálni ugyan nem képes, de gesztusként talán elfogadható pénzt az érintett pedagógusoknak kifizetni képtelen az egyre súlyosabb tüneteket produkáló Egyeske, a Nemzet Betege.
Vagy a nemzet betegedett bele az ő létezésébe?
Százezreket vesz ki a zsebedből, ami nem szokatlan, mert idáig is kivette, de most már a látszatra sem ügyel.
Már nem mondja azt az általa és bűntársai által ellopott pénzre, hogy az Magyarországé, ha nem engedik lopni, akkor nagyvonalúan lemond - a te pénzedről.
Ha magyarember megértené, hogy a pénzét lopják, akkor agyonverné ezt az öntelt, két lábon járó lipomát.
Igaz, ha  megértette volna magyarember, hogy nem csak az az ő pénze, ami a pénztárcájában van,  lehet, elmaradt volna a rendszerváltás is...

 

Lehet, még kis ideig húzza, hiszen Brazilia is támogat minket, meg Azerbajdzsán, és nagyon baráti a kapcsolatunk Tonga népével is.
A helyében én azért, mikor leszállnak a hadszíntéri szállítógépek, azonnal bepakoltatnám Anikóval a cuccot, amit már talán el is kezdtek bedobozolni, biztos, ami biztos.
Igaz, anno Ceausescunak sem a felszállással volt baja, inkább a leszállóhelyek fogytak el.
És most, hogy már elfogynak lassan a baráti szomszédos országok, neki sem marad sok leszállóhely, adott esetben repülhet majd a migránsok felé - migránsnak.
Egy biztos, szerintem nem kell bántania a gondolatnak, mint Petőfit - ágyban, párnák közt halni meg -lehet, hogy elhalálozás esetén még a vízszintes helyzet is megváltás lenne egyszer neki.
Nem fél ez az ember?
Igaz, a valósággal már lassan minden kapcsolatát elvesztette, lehet, hogy úgy képzeli, ha minden part szakad, felszáll majd a mennyekbe...
Érdekes meglepetés lesz majd, mikor találkozik egy szőrös, kecskeszarvú, patás teremtménnyel, aki vasvillájával barátságosan terelgeti a kondér felé.
Úri társaságban lesz, a tolvajok kondérjában.
Merthogy a bűnös politikusok azért fintorognának, ha közéjük dobnák be - végtére is minden megpróbáltatásnak van határa...

 

:O)))

http://www.pupublogja.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1016301516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása