He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A férfi és a női agy működése a párkapcsolatban 18+

2020.10.12. 07:30 guma

Ha nem vagy még 18 éves, kérlek NE lépj tovább!

A nőknek kétszer akkora szükségük van az együttlétre, mint a férfiaknak

A férfi és a női agy között létezik egy alapvető különbség, amelyről a legtöbben nem tudunk. És ez a különbség rendesen alávág a kapcsolatainknak. Az Éva magazin írása.

Érezted már, hogy valami rohadtul nem stimmel? Hogy a párkapcsolatodban totálisan elmentek egymás mellett? Ilyenkor mindig előhúzzák a varázscilinderből a „kommunikáció hiányát”. És a csendes, lappangó kapcsolatgyilkost, a libidókülönbséget.

Miközben teljes tévhit, hogy a férfiak több szexet akarnak, mint a nők. A legfontosabb, hogy rájöjjünk: nem rosszul kommunikálunk, hanem meg kell értenünk, miként működik a másik nem agya. Merthogy másként működik. Ha ezt elfogadjuk, megtörténik a csoda.

Női és férfi félteke

„Az agyam a testem legszebb szerve” – mondja Shakira. (Woody Allen meg ezt: „Az agyam a második legkedvesebb szervem.)

A bal agyféltekénk mechanikus, feladat-orientált és lineáris. Ez az úgynevezett „férfi félteke”. Természetesen a nők is gondolkodnak így, de ez mégis dominánsabb a férfiak nagy részében. A bal agyféltekében „lakik” a dopamin nevű hormon, egy ingerület-átvivő anyag (neurotranszmitter). Ettől leszünk motiváltak. Mikor érezzük a dopamint? Ha például kihúztuk az utolsó teendőt a to-do listánkon. Vagy amikor szénné lájkolják az Instánkat. És mivel a dopaminszint-emelkedés jó érzés, ezért újra és újra akarod: motiválttá és szenvedélyessé válsz. Mindebben az a klassz, hogy magad emelheted a saját dopaminszintedet.

A jobb (női) agyféltekében kissé bonyolultabban mennek a dolgok. Ez érzékibb, érzelmesebb, kreatívabb, szenvedélyesebb. (Férfiak is lehetnek ilyenek!) Itt lakik a szerotonin, a boldogsághormon. Na hát: ez nem tud magától emelkedni. Ennek külső megerősítés kell. Pozitív visszajelzések szeretteinktől, munkatársainktól, a külvilágtól. És ha a szerotonin-szint emelkedik, a dopamint is képes felfelé rángatni magával.

Nos tehát, minél több elismerést kapsz kívülről, annál jobban leszel, és annál motiváltabb is. A párkapcsolatodban a párod is képes teljesen egyszerű dolgokkal emelni a szerotonin (és ezáltal a dopamin) szinted.

Jöjjön a szex!

Bár a jobb agyfélteke a nőkben dolgozik erősebben, a férfiaknak mégis 50 %-kal több szerotonin-receptoruk van. Mi következik mindebből? Hát az, hogy a nőknek dupla adag szükséges a szeretetből és a szerelemből, valamint a pozitív megerősítésből. Ha nincs elég szeretet, csökken a szerotonin- és a dopaminszintjük is.

Amikor megvizsgáljuk olyan emberek agyát, akik nem szexelnek, és összehasonlítjuk azokéval, aki viszont igen, elképesztő eredményekre jutunk. A szex beindítja az agyat – minden értelemben. A jobb és a bal félteke teljesítménye is növekszik. Mindazok a funkciók, amelyekért felelősek, sokkal élesebbek – az eleget szexelő ember agya úgy világít, mint egy karácsonyfa. Rendszeres szexuális életről heti két-három együttlét esetén beszélhetünk.

És akkor: kinek is van szüksége több szexre? Hát persze, hogy a nőknek! Kétszer annyi pozitív visszajelzésre vágynak a partnerüktől. A kommunikáció legnyersebb és legmeghittebb formája pedig nem más, mint a szex. Intimitás, bizalom, kötődés: ezt mind azonnal szállítja, futószalagon. Ezért hülyeség, hogy a férfiak sok szexet akarnak, a nők meg majszolgassanak egy kis csokikát, és nézzék a kedvenc sorozatukat.

Villanykörte & szemét

Ha egy nő jól érzi magát a bőrében, szeretve van, az hajt a szexre – mert újra és újra fel akarja robbantani az agyában a szerotoninbombát. És jól bánik a férfiakkal is. Ugyanis hiába van bennük több boldogsághormon, ha nem becsülöd meg őket, előbb-utóbb ugyanúgy húzódozni fognak tőled, mint a nők a férfiaktól. Ez pedig maga az ördögi kör. Tiszelned és becsülnöd érdemes a férfit, aki szeret. Becsavart két hónap után egy villanykörtét? Köszönd meg neki. Ki vitte a szemetet, pedig csak kétszer szóltál? Nagyszerű! Segíts neki abban, hogy ő is jól legyen, mert csak akkor képes boldoggá tenni.

https://www.evamagazin.hu/a-noknek-ketszer-annyi-szexre-van-szukseguk-mint-a-132924?_ga=2.36024297.834128033.1601738061-206459293.1595493619

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr216225936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása