He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Miért alkalmazd a gőzt, minnél többszőr

2020.07.04. 05:10 guma

Takarítás és fertőtlenítés gőzzel: el sem hinnéd, mi mindenre képes

A gőz nem éppen új keletű találmány, hiszen már vagy 150 éve használják tisztításra és fertőtlenítésre. A modern, automata gépek megjelenésével azonban a mosás, takarítás, edény- és ruhatisztítás során a gőz helyét átvették a kemikáliák, adalékanyagok. Tavasszal, az allergiaszezon kezdetén külön figyelmet kapnak a vegyszermentes megoldások és most, hogy minden korábbinál több időt töltünk a négy fal között, különösen fontos, hogy az allergéneket és baktériumokat távol tartsuk az otthonunktól. Ehhez lehet jó megoldás gőzzel fertőtleníteni. Nézzük, miért érdemes ma is alkalmaznunk a gőzt, és milyen eszközökkel használhatjuk ki kényelmesen ennek a természetes higiéniai megoldásnak az előnyeit.

Így dolgozik a gőz

Nagyanyáink nem véletlenül részesítették előnyben a felforrósított víz erejét. A gőz ugyanis képes elpusztítani a háztartásban gyakran előforduló baktériumok 99,9 százalékát. Kétségtelen, hogy az olyan háztartási elektronikai eszközök megjelenése, mint a mosógép, a szárítógép vagy a mosogatógép, rengeteg időt spórolt meg nekünk. Ezeknek a gépeknek azonban van egy hátránya is. Mégpedig az, hogy miattuk elkezdtünk egyre több kemikáliát, adalékanyagot használni otthonunk tisztán tartásához. A 100 fokra felforrósított víz azáltal, hogy diszpergáltan, azaz szétszóródva hatol be a szennyeződés részecskéi közé, finoman, de hatékonyan távolítja el az olyan háztartási baktériumokat és allergéneket, amelyeket szabad szemmel akár nem is látunk.

Textiltisztítás és fertőtlenítés gőzzel

Míg a textíliák kigőzölése régen nagy edények fölött, később a vasaló segítségével zajlott, ma már Az automata mosógépek és a mosó-szárítógépek között is találunk olyat, amely képes a gőzölésre. A gőz a mosás minden fázisában előnyökkel jár. A mosás elején segít fellazítani a szöveteket és oldani a szennyeződéseket, így elősegíti a tisztítást. Mivel hozzájárul a mosószer oldódásához, annak hatékonyságát is javítja. Ugyanakkor a mosási ciklus során fertőtleníti a ruhákat, puhábbá teszi őket és csökkenti a gyűrődéseket. Mindezt kíméletesen teszi, mivel a ruhák közvetlenül legfeljebb 60 fokos gőzzel érintkeznek, ennek pedig igazolt a baktériumokkal szembeni hatása.

Bőrbarát megoldás kisgyermekeseknek és allergiásoknak

Az öblítőszerek kiváltására is bevethető forró gőz nem csupán bőrbarát megoldás, de a ruhákban és plüssjátékokban megbújó allergének 99,9 százalékát is eltávolítja. Ezért különösen hasznos egy gőzölős mosógép, ha újszülött érkezik a házhoz, vagy ha a családban valaki allergiával küzd. A kisbabák bőre érzékenyen reagál a tisztítószerekre és a higiéniai termékekre, ruháikat azonban sokszor kell tisztítani, fertőtleníteni. Az allergiások számára pedig a légzőszervi panaszokat okozó részecskék eltávolítása igényel kiemelt figyelmet. Egyes mosógép-funkciókat kifejezetten a kisgyermekesek vagy az allergiások igényeire szabtak.

Mosogatás, takarítás gőzzel – kevesebb lesz a folt

Már hazánkban is kaphatóak olyan mosogatógépek, amelyek a gőz erejét használják a poharak, edények és evőeszközök sterilizálására. Ezzel pedig kevesebb kemikáliát alkalmaznak és juttatnak a szennyvízelvezető rendszerünkbe. A gőzzel történő mosogatással ráadásul kevesebb folt, vízcsepp marad a konyhai eszközökön, mint a hagyományos gépi mosogatás esetében. Vagyis az edények és poharak ragyogóan tiszták lesznek. A gőz hatékonyan, de kíméletesen tisztítja az edényeket. Ezt tovább fokozhatja az, ha minél több szórókarral felszerelt mosogatógépet választunk. Érdemes ezért ilyen eszközt keresni a boltokban, hiszen a vízsugár így több szögből permetezi a mosogatógépbe helyezett eszközöket.

Forrás: Drive Me Baby

https://izeselet.hu/magazin/takaritas-es-fertotlenites-gozzel-el-sem-hinned-mi-mindenre-kepes/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr9215974242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása