He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A világ legokosabb madarai

2020.06.28. 07:52 guma

A madarakat hagyományosan nem tartjuk túlzottan okos lényeknek, de a filmben bemutatott kutatások rácáfolnak erre. A szarkák például felismerik saját tükörképüket, a varjak képesek az eszközhasználatra, a papagájok pedig bonyolult teszteket is megoldanak. Vajon mi mindenre képesek még, és mennyire is okosak?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2315464250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2020.06.28. 12:49:57

Aki vidéken volt gyerek, és állatok közt élt, vagy most is ott él, ezt már régen tudt(ja)a. Ha nem is pontosan azt, amit a filmben látni.

Nekem volt többször csókám, születésétől kézzel nevelt malacom, tengeri malaacom, több - vagy tíz - kutyám, sok macskám, van most egy kb. 25 éves teknősöm, hasonló korú papagájom, és ők mind mutatják a tudásukat. Lehet, hogy ez részben a napi szokás bevésődése, de az nem, ha elfogy a papagájok elesége, kórusban kiabálnak, amiből tudjuk, hogy éhesek.
Sajnos a tapasztalatom az, hogy kertes házan élő gyerekek távol vannak az állatoktól, max egy kutya, esetleg macska, és kész. Pedig az állatok közelsége, és gondozása gazdagítja az embert.

boborján20 2020.06.28. 14:25:34

@látjátok feleim szümtükkel:

"Aki vidéken volt gyerek, és állatok közt élt, "

menyémá a faszba!

egy értelmes mondatod nincs!

én budai gyerek vagyok, de a mai napig van kutyánk, macskánk, tíz évig volt több mongol futóegerünk.

kit akarsz kábítani a sok marhaságoddal?:)))

guma 2020.06.28. 15:13:13

@boborján20:

átmész erdészbe? :(((
nem válogatnád meg szavaid?
a tapasztalatok nagyon különbözőek és ezért más véleményt redukál...
tudod pl 12 éves srác, aki születése óta itt élt, velünk jött le a Duna partra életében először...

unokáim állatmenhelyre jártak pici koruktól segíteni. takarítottak, etettek, sétáltattak állatokat.
de nem tartok mese délutánt, mert iszonyú sok mindenen múlik, hogy milyen tapasztalatokat szedünk össze (az emberi kapcsolatainkban) az állat világ megismerésében, elfogadásában...

látjátok feleim szümtükkel 2020.06.28. 16:25:42

@guma:

Köszi, de nem kell engem megvédeni. Nem zavar ez az alak sem, mint ahogy mások sem. Ahogy öregszik, egyre könnyebb elviselni a dumáját. Nem tehet róla, de nem egyformán öregszenek az emberek. Van akinek marad valami, van akinek elkopik.
Én már elég öreg vagyok a türelemhez. Néha ugyan szíven vágnak, de az is csak ritkán vált ki belőlem reakciót. Érintett személy tudja, hogy vele nem állok szóba, azt is tudja miért, ezért ahol tud belém próbál kötni, de úgy fog szegény ( vagy én előbb ) meghalni, hogy ez nem fog sikeredni neki. Pedig valamikor régen még egy kávéra is mghívott, csak azóta még nem főtt le.;D

De ha már a macskánál tartunk, tanulságként elmesélem, hogy egy fiatal rokon házaspár az egy szem gyereke kedvéért vett egy "fajtiszta" kölyök macskát karácsonyi ajándékként, teli bolhával. Igaz városiak, ott is születtek, bolhát soha nem láttak.
A macska a lakásba volt zárva egész nap, tisztasági körülményeket nem részletezném, lényeg az, a gyerek játszani akart vele, a macska is, és játék közben szépen megkarmolta. A gyerek hónaljmirígye miután beduzzadt, a macskát ki akarták lökni ( télen ), de végül talaltak neki gazdát, aki ingyen elfogadta.

Van aki méhet még közelről sem látott, csak képen, én meg még rá is tapostam, majd egész nyáron mezítláb jártam, mert a talpam feldagadt.:D
Apámnak volt méhészete.

A hülyeséget meg úgy látszik budai gyerek gyüjtötte, nekem emlékeim vannak, nem hülyeségeim.

guma 2020.06.28. 16:38:46

@látjátok feleim szümtükkel:

mindenki védje meg magát... :D

én csak egy bizonyos stílust nem bírok. ezért fakadok ki néha...
süti beállítások módosítása