He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Ügyészség: "a bűnszövetkezet eléri egy pártnál, hogy módosítson törvényt" ??!

2020.05.22. 07:15 guma

Polt elismerte: Simonka kilobbizott egy törvényt a Fideszben a büntetőügyébenPolt elismerte: Simonka kilobbizott egy törvényt a Fideszben a büntetőügyében

Hadházy Ákos rákérdezett az ügyre, meglepően őszinte választ kapott.

"Az első, a vádat ismertető ülésre nem azért mentem el, hogy Simonkát lássam azon a bizonyos padon, hanem azért, hogy meghallgassam, valóban elhangzik-e a vádban az a mondat, ami a legsúlyosabb maffiamódszerről szól: a bűnszövetkezet eléri egy pártnál, hogy módosítson törvényt, hogy megússza egy vizsgálat következményeit. Elhangzott. Ezért újra Polthoz fordultam és az alábbi, meglepően őszinte választ kaptam" - olvasható abban a csütörtöki Facebook-posztban, amelyben Hadházy Ákos közzétette Polt Péter legfőbb ügyész válaszát.

Polt írásbeli válasza szerint Simonka György III. rendű vádlott két, a dél-bihari fideszes képviselő érdekeltségébe tartozó, kft.-ként működő termelői értékesítő szövetkezet (tész) ügyében lobbizott. Ugyanis az adóhatóság utólag ellenőrizte a két cégnek juttatott támogatások felszhasználását, majd miután szabálytalanságokat állapított meg, a pénz egy részét visszakövetelte. Polt válasza szerint Simonka lobbizása eredményes volt, mert 2016-ban - amikor már folyt ellene a nyomázás - egy törvényt és fölművelési minisztériumi rendeletet is sikerült módosítattnia. A főügyész szerint a módosítás után a tész-ek próbálták elérni az új eljárásrendre hivatkozva, hogy ne kelljen a támogatást visszaadni, Polt szerint sikertelenül, a pénzt mégis vissza kellett fizetnie.

Végül a nyomozás eredményeként Simonkának ez a tevékenysége is bekerült a vádiratba. Hadházy megjegyzi: "a megbízásából készült törvénymódosítást Jakab István parlamenti alelnök és Győrffy Balázs képviselő adták be. A miniszteri rendeletet Fazekas Sándor módosította. A Fidesz frakcióvezetője Rogán Antal volt akkor". Ezért az ellenzéki politikus leszögezte: válaszlevelében megkérdezi majd, miért nem kérte még ki Polt ezeknek az embereknek a mentelmi jogát.

Frissítés:

Hadházy posztja után megszólalt az ügyészség, közleményükben hangsúlyozták: "A Központi Nyomozó Főügyészség a Simonka György elleni nyomozás során vizsgálta a jogszabálymódosításokkal kapcsolatban bűncselekmény gyanúját, azt azonban kizárta. A jogalkotásban részt vevők szerepe semmilyen büntetőjogi felelősséget nem vetett fel."

(Nyitóképünk: Simonka György a bíróság előtt tett vallomást, amiben büntetlennek vallotta magát. Fotó: Sióréti Gábor)

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/polt-elismerte-simonka-kilobbizott-egy-torvenyt-a-fideszben-a-buntetougye-miatt-130008

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4815711688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása