He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

2020.04.06.-tól lép életbe sok új rendelet

2020.04.06. 12:00 guma

Ezek Orbán Viktor új rendeletei: túlóra, ingyen parkolás, büntethet a rendőr, rabok karanténban

Ezek Orbán Viktor új rendeletei: túlóra, ingyen parkolás, büntethet a rendőr, rabok karanténban

Az éjjel számos rendelet lépett érvénybe.

Megjelentek a kormány legújabb rendeletei, melyeket a veszélyhelyzet kezelésére tekintette hoztak meg. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek foglalkoznak a rendvédelmi dolgozók számára elrendelhető túlórákkal, az idősotthonok dolgozóinak is túlórázniuk kell, később is fel lehet használni a SZÉP-kártya juttatásokat díj felszámítása nélkül, nem kell fizetni a parkolásért Magyarországon, és számos más különleges szabályozás lépett életbe.

RENDŐRÖK – A rendvédelmi szervek dolgozói esetében heti 48 óránál több lehet a heti szogálatteljesítési idő és a szolgálati érdekből elrendelhető túlszolgálat. A napi szolgálati idő 12 óránál hosszabb is lehet, de nem lehet 24 óra. Vagyis heti több mint 48 órás túlórázásokat is elrendelhetnek a rendőröknek, ráadásul ezt nem kell sokkal előre közölni az egyenruhásokkal, elég az adott héten. RÁadásul a napi 8 óra egybefüggő pihenőidőbe beszámíthatják mostantól azt az időt is, amíg a rendőr othhonról a munkahelyére, illetve onnan visszaér.

BÜNTETÉS – Szabálysértésnek fog minősülni, és 5-500ezer forintig büntethető, ha valaki az intézkedésere jogosult szerv számára a veszélyhelyzettel kapcsolatban lényeges adat tekintetében a valóságtól eltérő statisztikai adatot szolgáltat, vagy az adatszolgáltatással kapcsolatban a valóságnak meg nem felelő felvilágosítást ad.

KATONÁK – A szerződéses katonák jogviszonya nem szűnhet meg, hanem automatikusan hosszabbodik a veszélyhelyzet idején. A hivatásos katonák nem mondhatnak le, nem kérhetik jogviszonyuk megszüntetését.

PARKOLÁS – Mától, azaz április 6.-án hétfőtől nem kell parkolási díjat fizetni:

Nem kell fizetni a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, valamint az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területein a parkolásért. (Vagyis a fűre továbbra sem lehet felállni a kocsival, mindez az egyébként is várakozási célú területekre vonatkozik)

IDŐSOTTHONOK – Az idősotthonokban a dolgozók számára 24 órás műszak is elrendelhető, ha utána a dolgozó 48 óra összefüggő pihenőidőt kap.

GYANÚSÍTOTTAK – A nemzetközi bűnügyi jogsegély területén a változás, hogy nem vehető át olyan gyanúsított külföldről, akit karantén alatt lévő területen találtak, és fordítva:ki sem ad ilyen embert Magyarország.

BÖRTÖNÖK – A börtönökben ujjlenyomat-vétel nélkül fogadják a bevonuló elítélteket, ha személyazonosságuk máshogy is megállapítható. A letöltendő büntetését minden új elítélt karanténban kezdi, elkülönítve a többiektől. Koronavírus-gyanús elítélteket nem fogadnak be börtönbe, kórházba viszik, igazolással.

SZÉP-KÁRTYA – A lejáró SZÉP-kártyás összegek után nem lehet díjat felszámolni a veszélyhelyzet végét követő hatvan napig.

Forrás: Blikk

Kép: MTVA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2315594966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása