He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Odüsszeusz + Odüsszeusz és az alvilág istennője

2020.01.28. 07:52 guma

Odüsszeusz otthon várja fiának, Telemachusnak születését. Kötelessége azonban elszólítja, mivel a görögök oldalán legjobb embereivel részt kell vegyen a trójai háborúban. A görögök eleinte még azt remélik, hogy a harc nem tart sokáig és gyorsan megverik a trójaiakat. Várakozásuk azonban hiábavalónak tűnik: a háború több mint tíz évig húzódik. Achilleus halála után már-már úgy tűnik, hogy a trójaiak javára dől el a harc. Ekkor támad Odüsszeusznak az a zseniális ötlete, hogy egy falovat építve csempésszék be a görög harcosokat a trójai várba. Miután vihar tör ki, Odüsszeusz hajójával eltéved a tengeren. Kalandok sorozata vár az isteneket megsértő hősre, és sohasem lehet biztos abban, hogy vajon hazaérkezik-e még otthonába, Ithacába. Eközben otthon felesége Pénelopé is kezd lemondani arról, hogy férje valaha is hazaérkezik. 

Odüsszeusz húsz évig volt távol Ithakától. Az első tíz évet a trójai háborúban töltötte, a második tíz évben pedig azért küzdött, hogy hazajusson családjához. Számtalan nehézséggel és túlvilági lénnyel kellett megküzdenie útja során. E kalandfilmben szemünk előtt elevenedik meg az Odüsszeia "elveszett fejezete", melyet írója, Homérosz túl borzalmasnak talált ahhoz, hogy elmesélje.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2215358282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása