He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Harry herceg a hír hamisításról

2019.10.04. 05:15 guma

"Elvesztettem édesanyámat és most azt látom, hogy a feleségem lassan ugyanúgy áldozat lesz"

Mielőtt a múlt megismételné önmagát, Harry herceg egy rendkívüli közleményben jelentette be, hogy perli a brit médiát privát információk jogtalan használatáért, valamint a szerzői jogok és egy 2018-as adatvédelmi szabály megszegéséért. A per tárgya pedig nem más, mint a Meghannel való helytelen bánásmód és a fájdalom, amit ezzel a családnak okoznak folyamatosan.

Harry először fontosnak tartotta elmondani, hogy mindketten hisznek a sajtószabadságban, az objektív vélemények kinyilvánításában és a valós riportok készítésében, hiszen ezek fontos pillérei a demokráciának. Emellett a mai világ gyors információáramlásában rettentően fontosak a megbízható források. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy felesége a brit sajtó egyik áldozatává vált és az egyik újság olyan gondolatokat osztott meg róla, ami már személyes sértés és az sem érdekli íróit, hogy ennek milyen következményei lehetnek. Ez a lejáratás pedig csak egyre növekedett várandósága és a fiuk születése alatt.

Harry elmondása szerint: „Ennek a kegyetlen kampánynak emberi ára van, kifejezetten akkor, ha köztudottan hamis és gonosz információkról van szó. Annak ellenére, hogy kívülről nem látszott, nem tudom elmondani mennyire fájdalmas időszak volt”. Hozzátette, hogy a mai digitális világban, amit a sajtó állít, nem tűnik el olyan könnyen, mint régen az újságokban és akár igazságként juthat el pillanatok alatt világ másik felére.

„Mostanáig képtelen voltunk javítani a folyamatos félreértéseken és hamis állításokon, pedig az újság tisztában volt ezek valótlanságával, és mégis napi, de akár óránkénti szinten megosztotta.” Ez vezetett végül jogi lépésekhez, amit hónapokon át készítettek elő. Abból is jól látszik, hogy mennyire nem megbízhatóak ezek a lapok, hogy az előző héten csak pozitív híreket közöltek Meghanról, míg szülési szabadsága alatt csak hazugságokat kreáltak róla. Emiatt is fontosnak tartotta még elmondani, hogy: „Akit egy éve az esküvőnk napján láttatok, ugyanaz a nő, akivel most az afrikai turné alatt találkozhattatok.”

Harry szerint, az újságoknak ez csak egy játék, de ők ezt az első naptól kezdve képtelenek bevallani. Eddig némán tűrte, ahogy felesége szenved, de rájött, ha meghúzódik a háttérben az ellentéte mindannak, amiben hisznek.

A jogi folyamat és a lejáratások előzménye és kezdete egy brit újság által jogtalanul közölt levél, melyet Meghan írt. Ezt szándékosan úgy jelenítették meg például mondatok és szavak kihagyásával, hogy manipulálják az olvasókat. Harry szerint:

„Eljön az az idő, amikor nem lehet mást csinálni csak kiállni e viselkedés ellen, hiszen embereket és életeket tehet tönkre. Ez a bullying, mely megrémíti és elnémítja az áldozatokat, de tudjuk, hogy ez elfogadhatatlan, bármilyen szinten történjen. Nem fogunk és nem tudunk egy olyan világban hinni, ahol ez megtörténhet.”


„Lehet, nem ez a legbiztonságosabb, de ez a helyes a lépés. Pont a legmélyebb félelmem miatt, hogy a múlt megismétli önmagát. Saját szememmel láttam, hogy mi történik egy szerettemmel. Elvesztettem édesanyámat és most azt nézem, ahogy a feleségem lassan ugyanennek a negatív erőnek az áldozata lesz.”

Végül Harry fontosnak tartotta megemlíteni, hogy nem tudják elégszer megköszönni az emberek támogatását, még ha nem is tűnik úgy, hatalmas szükségük van rá, a perből nyert összeggel pedig bullying ellenes alapítványokat fognak támogatni.


Harry herceg szóvivője hivatalos közleményben erősítette meg a híreket:

„Megkezdtük a jogi folyamatokat a „Mail on Sunday” és az anyavállalat „Associated Newspapers” ellen, a  hercegné által írt privát levél jogtalan közlése miatt, mely része volt annak a kampánynak, amiben a médiacsoport hamis és szándékosan lejárató történeteket osztott meg róla és férjéről. Mivel az Associated Newspapers visszautasította a probléma megoldását, eljárást indítottunk a magánélet megszegése és szerzői jogok megsértése kárpótlásáért a fent említett médiacsoport ellen.”
https://www.glamour.hu/sztarhirek/elvesztettem-edesanyamat-es-most-azt-latom-hogy-a-felesegem-lassan-ugyanugy-aldozat-lesz-39751

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr5715191660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása