He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Srí Lankáról: egy magyar nő vidüzenete

2019.04.22. 06:00 guma

Merényletsorozat Srí Lankán: mit tudunk eddig?

  • Srí Lankán húsvétvasárnap több helyszínen összesen nyolc robbanás történt. A rendőrség szerint a robbantások többségét öngyilkos merénylő okozta.
  • A merénylők keresztény templomokat és luxusszállodákat vettek célba. A célba vett templomok Colombóban, Negombóban és Batticolában találhatók. A hotelek mindegyike a fővárosban, Colombóban van.
  • A nyolcadik robbantás a főváros egyik északi peremkerületében történt, itt három rendőr halt meg
  • A halálos áldozatok száma azért is magas, mert húsvét miatt sokan tartózkodtak a templomokban, a szállodákban pedig sok a külföldi vendég
  • Hét embert őrizetbe vettek egy rajtaütésben, amiben három rendőr meghalt. A merényletsorozatért egyelőre egyik szervezet sem vállalt felelősséget
  • A halálos áldozatok között körülbelül 30 külföldi van, magyar nincs
  • A Srí Lanka-i kormány felfüggesztette a Facebook, az Instagram és más közösségi média működését az országban, hogy így szabjon gátat a valótlan információ terjedésének. Kijárási tilalmat is elrendeltek.
  • A 21 millió lakosú Srí Lanka 70 százaléka buddhista vallású, 12 százalék hindu, 10 százalék muzulmán, és 7 százalék, vagyis mintegy 1,2 millió lakos katolikus

Források: BBC, Guardian, MTI

https://24.hu/kulfold/2019/04/21/sri-lanka-merenylet/

Kegyetlen erőszaknak nevezte a Srí Lanka-i merényleteket a pápa húsvéti beszédében

Kegyetlen erőszaknak nevezte a Srí Lanka-i merényleteket Ferenc pápa húsvét vasárnap a vatikáni Szent Péter téren mondott beszédében, amelyben a szigetország keresztény közösségét, az áldozatok családjait és a sebesülteket “szerető barátságáról” biztosította.

A katolikus egyházfő a fegyverek elhallgattatását sürgette a világban, a harctereken éppúgy, mint a városok utcáin.

Ferenc pápa szokás szerint a világ jelenleg is konfliktusok dúlta térségeit sorolta fel húsvéti üzenetében. Elsőként Szíriát említette, sürgetve, hogy találjanak politikai megoldást a régóta tartó háborúra a menekültek hazatérésének biztosításával.

Líbiában az erőszak helyett a párbeszédet szorgalmazta, Ukrajnában a tartós béke megteremtését humanitárius segítség biztosításával.

Az egyházfő húsvéti üzenete után Urbi et Orbi áldást osztott Róma városára és a világra. A pápa szavait 70 ezres tömeg hallgatta a Vatikánban.

https://24.hu/kulfold/2019/04/21/sri-lanka-i-merenylet-megszolalt-ferenc-papa/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1714779180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása