He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Így működik

2019.02.04. 05:57 guma



17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2713544099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2019.02.04. 19:39:04

feladom pár napig!

semmi sem sikerül.

ami úgy néz ki, hogy jó, az is eltünik a dátum mentés után...
elegem van.

Orica Középföldi 2019.02.04. 19:54:41

@guma:

Nyugi:))
Ez pont elég indok, hogy megbontsd a sokéves Metaxádat.

jaegtoer 2019.02.04. 20:02:29

@guma:

Ma zavar támadt az erőben, azért van.

jaegtoer 2019.02.05. 04:39:27

Aktuális.
Mármint hogy mi hogy működik.
Erste netbank

Levél. Ma reggeli:

Ez felháborító! Nem elég, hogy a 40-50 percnyi várakoztatással kiutálják az ügyfeleket a bankfiókokból, a primitív és sikertelen alkalmazás fejlesztésükkel már az internetes ügyintézést ellehetetlenítették, gyakorlatilag a hosszú és eredménytelen out time-mal a tájékozódást is megakadályozzák a számlaforgalom ellenőrzésére. Honnan szalajtották az ócska fejlesztőiket és honnan kerítették ezeket az alkalmazásaikat, amelyeknél még a cseppkövek is gyorsabb ütemben képződnek?

Február 7-i bejegyzésemre március 7-ig történő válaszadással zsibbasztanak? Ne röhögtessék már ki magukat! Ez volt a világraszóló felhasználóbarát csúcsfejlesztésük? Nézzenek gyorsan bele a tükörbe, mit látnak benne? Beleférnek?

Azt írják, hogy az utóbbi 30 napra nincs megjelenítendő számlaforgalom, azaz utalások, jóváírások, ilyesmi. Komolyan gondolják ezt az egészet?

Óvakodj az Erste-től. (A kormány kiemelt partnere)

Előre rettegek, mi lesz, ha -nevesítetten- az egyszerű mezei polgárok is kiemelt partnerek lesznek?

jaegtoer 2019.02.05. 04:42:12

február 5. lesz az a bejegyzési dátum. Hogy előre szaladtam az időben?:D

jaegtoer 2019.02.05. 05:13:20

@Orica Középföldi:

Nem érdemes tartogatni. Egy 1997-es 7*-sal küzdöttem le a kerengő nyavalyát egy-két-három hete, isten bizony, örülök, hogy nem ajándékoztam el. Gyógyszerként, mint gyógyszer hatott, de esküszöm, hogy a mixtura pectorális mérföldeket vert rá, és nem a toilette-re (értsd: auf das Klosett) kényszerítéssel. (már csak a hagyományos és örökös német-görög megbonthatatlan barátságra tekintettel)
Szóval, ha egyszer megvette az emberfia, vagy leánya, úgy igya is meg, -haladéktalanul. Semmi értelme tartogatni. Nem lesz jobb, ellenben lehet rosszabb. hét csillag ide vagy oda. Minden a hordóban dől el. És fejben. Kivéve, ha gyomorban.

És minden ellenkező híreszteléssel szemben szeretem Orbán Viktort, Kásler Miklóst, Palkovics Lászlót, Kósa Lajost, és a többi sataöbbit. És olyan szomorú, hogy még mindig nem vehetek koszorúnyi koszorút. Így addig is marad a köszörű.

Orica Középföldi 2019.02.05. 11:23:22

@jaegtoer:

Nekem olyan rossz tapasztalatom van az Erstéről, ha csak közte és a párnaciha közt választhatnék, mindhalálig ez utóbbi.

guma 2019.02.05. 15:51:35

@jaegtoer: :)))

már másnap volt! :D
szaladás nélkül is...

(nem tartogatom, csak elfelejtem, hogy vannak...
ezért egész kis gyűjteményem lett, amiből most karácsonykor mindenki kapott 1, 1 üveggel.)

jaegtoer 2019.02.09. 05:10:02

@Orica Középföldi:

Az erste-hez és úgy általában a bank-ciha effektusra:

"A MAGYAR LAKOSSÁGI FOGYASZTÓK RELATÍV TERHEI A LEGMAGASABBAK AZ ALACSONY, AZ ÁTLAGOS ÉS A MAGAS JÖVEDELMŰ KATEGÓRIÁKBAN IS.

Az alacsony jövedelműek Magyarországon a nettó jövedelmük 1,13 százalékát, pénzügyi tranzakciós illeték nélkül számolva 1,09 százalékát költik átlagosan havonta bankolásra. A magyarokat a bolgárok és portugálok követik 0,74 százalékkal, miközben Olaszországban 0,48 százalék, Németországban 0,35 százalék, Spanyolországban 0,26 százalék, Svédországban 0,24 százalék, Romániában és Lengyelországban 0,23 százalék, Dániában 0,19 százalék, Franciaországban 0,18 százalék, az Egyesült Királyságban pedig 0 százalék ez a ráta."

Bővebben:
index.hu/gazdasag/2019/02/08/sokat_fizetunk_a_banki_szolgaltatasokert/

Mindig is 'bírtam', amikor ekézik a magyar lakosságot, hogy milyen elmaradottak* a pénzműveletek és a banki szolgáltatások használata területén (kivéve a kölcsönöket. na, azt nem ekézik) Általában tényleg hagyott az evolúció némi kívánnivalót maga után, ha úgy tetszik hiánypótlásért, vagy rekonstrukcióért kiáltó genetikai komponenst, de azért nem teljesen nullszaldós a magyar elme.

*Lábjegyzet: elmaradottak: eredetileg elmeradottak-at írtam. Azóta egyfolytában röhögök (igen, röhögök), gondolkoztam, hogy úgy hagyom, de aztán javítottam. S miközben javítottam eszembe jutott még az 'elmehagyottak' is, mint opció, ami nem enyhítette a kávésbögre kiegyensúlyozott rezdülés nélküli kezelését.

S mi tagadás, úgy általában, ha nem is teljes körűen, azért nem vagyok biztos abban, hogy az Úr minden részletre kiterjedően a Minőségirányítási Kézikönyvében foglaltak szerint járt el. Megtehette? Meg. Ugyan ki lett volna a felülvizsgáló, vagy a tanúsító? Esetleg és netalán az Ördög? (v.ö. Sátán)... mert ki más volt még akkor a Magasságos Őfényessége mellett a páston?
Vagy nem is úgy történt, ahogy írva van? Lehet, hogy a Nagy Kreátor a Sátán szíveskedett lenni, s az Úr beült a készbe? ...és csak szedi a jogdíjat? Őszintén szólva, mit lehet erre szólni? Skandalum? Blaszfémia? Vagy csak simán kora reggel van és nem bírnak magukkal a gondolataim?
Ki tartozik felelősséggel kinek?
Úgy őszintén, Mennyei Atyám! Mert lehet, általad és neked nincsenek, de itt a Földön mindennek van határa, még neked is, mert a határokat Te (igen, vagy nem, vagy kooperációban?) teremtetted részünkül idelent. Jó, jó, tudom, a szíriusziak színkezelése színesebb, és semmit nem lehet kizárni, de csak menjünk vissza a kályhához: Hogy is kezdődött? Mert látom ugyan a nem túl fényes jelent, és vélekedhetek a nem túl biztató jövőről, de azért b+ ennél többre lenne szükség! Nem gondolod? Vagy már nyugdíjba vonultál, én meg itt robotolhatok feszt, az idők végtelenjéig? Ha megértenél, tudhatnád mennyire nyugdíjérett vagyok! Szóval mi a stájsz?

jaegtoer 2019.02.09. 05:45:41

...és akkor:
"Idén egészen biztosan elmarad a pénzeső. A magán- és az önkéntes pénztárak elkezdték postázni a 2018-as évről szóló, negatív egyenlegeket.

Az elmúlt években szinte már hozzászokhattak a nyugdíjra gyűjtők, hogy az önkéntes vagy a magán-nyugdíjpénztári befektetéseik rendre magas, nem egyszer 10 százalék feletti reálhozamot is hozhatnak. Ehhez képest a napokban többen a szívükhöz kaptak, amikor meglátták az értesítést 2018-as számlaegyenlegükről. A jó szériának ugyanis vége, a pénztárak nagy része negatív hozamokat tüntet fel a 2018-as évre.

A hvg.hu egyik olvasója azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a számlaértesítője szerint számláján a 2018-as hozam mínusz 210 ezer forint. „Felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy lehet ez, hiszen a világgazdaság és a honi gazdaság is állítólag szárnyal” – írta, mire azt a választ kapta, hogy „valami baj volt a kínai piacon, ez nem a befektetést végző szakemberek, hanem a piac hibája”._"

Aha.

Mindenesetre a brókerek a bónuszaikat megkapták.

És akkor hol is tartsuk a pénzünket? Csak nem a cihában?

jaegtoer 2019.02.09. 06:05:41

na, még a cihákhoz:

"Se pénz, se automata: 16 településen szűnt meg bankfiók Baranyában, több településen is nehéz helyzetbe hozva a helyieket.

12 településen zárta be helyi bankfiókjait a Déltakarék Baranya megyében, és a pénzkiadó automatákat is kikapcsolták, tudósít az RTL Klub Híradója. A fiókok nem termelik ki a működési költségeiket, ugyanakkor a helyiek kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, hiszen van, akinek akár 16 kilométert is kell utaznia, ha pénzhez szeretne jutni – ezt sokan fizikailag is nehezen bírják. Egyes helyeken a polgármesterek buszos banklátogatással segítenének a helyzeten."

Bővebben:
hvg.hu/gazdasag/20190208_Fejlodik_a_videk_busszal_kell_bankba_vinni_a_beteteseket_a_bankfiokok_bezarasa_miatt

Akkor... tehát... kijahüje?

Orica Középföldi 2019.02.09. 13:19:58

@jaegtoer:

"Akkor... tehát... kijahüje?"

Én biztos.
Augusztusban megszüntettem egy számlát, januárban még mindig felszámoltak számlavezetést. Lábon kihordtam egy enyhe infarktust/agyvérzést,eljátszottam egy kicsit a vudu babámmal, de aztán megsajnáltam őket. Nyilván kellett kerozinra.

taga20 2019.02.09. 16:12:25

@Orica Középföldi:

""Akkor... tehát... kijahüje?"

Én biztos."

én azért nem használnék ilyen erős szavakat, de azért nem mernélek mekcáfolni:)))

kep.cdn.index.hu/1/0/703/7030/70307/7030771_c1da4eed1d2de24caf607b4699a27b77_wm.gif

jaegtoer 2019.02.09. 16:30:36

@Orica Középföldi:

Nos, hát nem.

Mint verbálisan említettem vala, hétfőn (5-én) kettő darab e-mailt küldtem nekik, majd amit nem említettem, még újabb kettőt (az erste-nek, mint nemecsek, csak katharzis nélkül), az egykor rodeoval szemben alkalmazott szokásos távozási iránymutató kedveskedések nélkül) hogy milyen remek rendszert állítottak üzembe, amellyel a banki ügyfelek otthonaiban, a számítógép előtt ülve is prezentálják a bankfiókban realizált horrorisztikusan hosszú várakozást, merthogy durva lassan méltóztatik a netbank 'fogadni', valamint az egyes műveleteket elvégezni, de előtte még türelmesen várva-várni minden egyes alkalmazás eszméléséig. Eszméletlen, na! Február ötödikén lelkesedtem be, mintegy folytatólagosan, hogy megosszam velük frissen szerzett benyomásaimat és elképzeléseimet a jövőjükre vonatkozóan. Erre nyugtázó válaszukban ismét biztosítottak arról, hogy majd március 7. napjáig tájékoztatnak a mail-emben foglaltak tárgyát illetően. No, több se kellett, már is ment nekik a újabb (sorrendben a 4.(!) mail, amelyben tanáccsal láttam el őket arra vonatkozólag -ingyenesen- milyen cselekvési terv megvalósítását javasolom, ha egy teljes hónapra van szükségük válaszadásra a friss rendszerük üzembe állítását követően. Mondjuk a javasolt záró aktust azt konkrétan nevén neveztem, de oly módon, hogy ne hivatkozhassanak jogos válasz megtagadásra. ["szívből kívánom a legteljesebb ügyféli szeretettel és lojalitással, hogy az illetékesek és érintettek okozzanak egymásnak elmélyült tesi-lelki örömöt és boldogságot, de következetesen tartózkodjanak attól, hogy ebbe ügyfélszolgálat címén engem bevonjanak, mintegy csoportos szerepjátékba, lévén, hogy preferálom a monogám módit." stb.]

Mit ad Isten!?

Csötörtökön, (7-én) felhívnak az erste-vel izélő union biztosítótól, hogy kössek élet meg nyugdíj valamint világbéke biztosítást havi uszkve hatvanezerért.

Gondolhatod.

Beolvastam a telefonba mind a két mail-t, amít írtam az erste-nek, és megkérdeztem a telefonbetyár ügynököt (aki amúgy kétszer bocsánatot kért közben, mert belekacagott (röhögött, másodjára már felszabadultan, mert mondtam neki hogy: -ne fojtsa magába, kell az magának, hogy belefulladjon a munkába?) szóval megkérdeztem, hogy ezt a kombinált életbiztosítást vehetem-e fenyegetésnek, és hogy biztos-e abban, hogy ő ebben közre akar működni, mint tettestárs?] Így aztán megismerkedtünk, és szövetkeztünk.

Szóval Egészen Biztos Lehetsz Abban, Hogy A Bank A Címeres, és Címzetes Hüjje. Igaz, a mi pénzünkön.

guma 2019.02.09. 21:16:00

@jaegtoer:

levelezgetsz? :)))

és még felolvasást is tartasz?

a végén kiemelt ügyfél leszel :DDDD

(más: nem véletlenül vették el a takarékszövetkezeteket a "tulajoktól"...)

guma 2019.02.09. 22:41:57

@jaegtoer:

ne álmodozz, mert úgy maradsz! :DDD
süti beállítások módosítása