He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A csokoládé Kámaszútra ajándékba? 18+!

2018.12.23. 06:44 guma

Ha nem vagy még 18 éves, kérlek NE lépj tovább!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6314381166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orica Középföldi 2018.12.24. 06:35:28

Ha ilyet, hát ilyet, de mindenkinek ízlése szerinti kellemeset, nyugodtat, derűset:))

guma 2018.12.24. 19:23:02

@Orica Középföldi: :)))

:-D

nyugodt, kellemes szép napokat mindenkinek!

Orica Középföldi 2018.12.26. 09:15:58

A rokonságnak köszönhetően, akik elláttak halászlével, rántott hallal, sütivel, stb. ráértem szemlézni. Kifelé haladván megosztom:)

*

Joannész Khrüszosztomosz a IV. század vége felé mondott karácsonyi homiliájának egy helyén arra emlékeztet – utalva a Filippieknek írt levélre (2,7) –, hogy a szolgák csodálják Jézust, aki születésekor „szolga alakját vette fel, hogy a mi szolgaságunkat szabadsággal cserélje fel.” (Ad homiliam in natalem Christi diem, Migne, PG 56, 387.)
A szolgaság szabadsággal történő felcserélésének karácsonyi reményével kívánok minden keresztény barátomnak, ismerősömnek boldog karácsonyi ünnepeket!

Gábor György

*

Péter Konok

Tegnap este az Ildi elmesélte - igazi szentestei téma! -, hogy Rudolf Steiner patchwork-mitológiájában kétféle gonosz van: egy érthető és inherens, forró luciferi, és egy külső-idegen, jéghideg ahrimáni. A XIX. és a XX. század fordulóján persze rengetegen üzleteltek a legkülönfélébb instant kozmognómiákkal, olyan bölcsességporokkal, amelyeket egy pohár vízben oldva és elfogyasztva az azonnali megváltás garantált volt. Én Steinernél sokkal izgalmasabbnak tartom Crowleyt, a new age és a skandináv death metal előfutárát. Mindazonáltal ő is esendő ember volt csak, nem valamiféle ősprincípium, két lábon járó "id". A képen egy tupírozott kozmognosztikus csíny leleplezése látható: Aleister Crowley, úgy is mint a világ (utóbb) leggonoszabb embere (milyen ártatlan, ártalmatlan volt ez a manifeszt, tetszelgő, önimádó gonoszság a XX. századi történelem fényében), az örök kénköves pokol helyett 1902-ben egy himalájai kénes forrásban keresi a tudást és a nyugalmat.

A lélek lehet sziklás, ámde a hús léha:
kushad az akarat, hogyha a bőr néha
a külvilág hűs simogatására vágyik
– a mikrokozmosz belül nedvesen mélázik –
és minden gonoszság halk és észrevétlen
fingbuborék csak a forrás kénvizében.

Hogy mi ebből a tanulság? Semmi. Ha az ember szenteste - némi bor és vodka elfogyasztása után - a Lét, az Észlelés és a Lélek nagy kérdéseit feszegeti a "Reszkessetek betörők" megtekintése helyett (ha egy dolgot szeretek magamban, az az, hogy még soha nem néztem meg a "Reszkessetek betörőket"), akkor számítson rá, hogy rosszul fog aludni (bár ezért inkább a bor-vodka kombó okolható, mintsem a Sátán kettős természete). Mindenesetre én ezzel a nyugodt, meditatív képpel kívánnék mindenkinek boldog karácsonyt, húsvétot és Ragnarököt, és ne felejtsünk el kockacukrot vinni az Apokalipszis toporgó lovainak.
Ők nem tehetnek semmiről.

*

Steinerről anno a Varánuszon írtam, nem ismételném meg.

*

Ha már kétféle gonosz, érdemes meghallgatni.
Én még olyan beszélgetést nem hallgattam, ahol a házigazda négyszer ejti a száján: izé, de nem is miatta érdekes:))

www.youtube.com/watch?v=zeZOEDV0myQ

*

A könyv mindig érdekel. Noha ambivalens érzéseim vannak Ungár Péter sajtótermékével, de ezt elolvastam. Rég szórakoztam ilyen jól.

azonnali.hu/cikk/20181224_mit-erdemes-olvasni-az-unnepek-alatt-a-politikusok-elaruljak

Harrach, az ötgyerekes, 70-es, kiugrott pap első hittanosoknak való sorozat híve. Nem kommentálnám:)

Fekete-Győr olvasmányáról csak jótündér igen óvatosan megfogalmazott véleményét ismerem.
Ebből nem lesz váltópárt, az az érzésem.

Sneider Tamás megállapítása a szakértelemről, a mély elemzésről, talán nem is kíván külön megjegyzést.

Puzsér ismét megragadta, amit nem kellett volna. Anno, ugyancsak a Varánuszon kifejtettem a véleményem Feldmárról. Egy kókler.

*

Remélem ezeknél jobb könyveket olvas bárki:)

guma 2018.12.26. 10:35:41

@Orica Középföldi:

hol be tudok lépni, hol nem...
pipa vagyok!

de mégsem, mert engem is elláttak minden jóval, tehát én is csak kodorgog erre arra...

most ide:

"Amikor a magyar emberek a könyvesboltban Esterházyt vesznek, akkor elárulják a nemzetüket. Amikor amerikai zenéket hallgatnak, alternatív színházba vesznek jegyet vagy a Barcelonát nézik a tévében, miközben élőben harcol egymással a Mezőkövesd és a Gyirmót, akkor porba tiporják magyarságukat, köpnek a hazára és miniszterelnök úrra, még akkor is, ha egyébként a Fideszre szavaztak."

hvg.hu/kultura/20181226_ParaKovacs_A_kultura_vajon_mi

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.10.18. 10:27:27

Húúúú!! Na ilyen sokáig nem lapoztam vissza :)

Nagyon ötletes, és felettébb extrém pózok.
Egyik másikba csak beleharapni tudnék, végrehajtani már nem :D
süti beállítások módosítása