He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Kelet-Nyugat 1999

2018.10.25. 07:54 guma

1946 Június: Sztálin óriási propagandakampányt indít a nyugaton élő orosz emigránsok felé. Amnesztiát, szovjet útlevelet ígér nekik, valamint lehetőségeket a Szovjetunió háború utáni újjáépítésében. Hatására több tízezren kelnek útra. Alekszej Golovin, a Franciaországban élő orvos több disszidens társával úgy dönt, hogy visszatér szeretett szülőföldjére. Vele tart francia felesége, Marie, és kisfia Szerjózsa. Odesszába érkezve, már a kikötőben szembesülnek a szörnyű valósággal. Számos útitársukat kivégzik, a többit munkatáborba hurcolják. Alekszejt Kijevbe küldik üzemorvosnak. Új otthonukat öt másik családdal kell megosztaniuk. Hétköznapjaikat a nyomor, az intimitás teljes hiánya, a gyanakvás és állandó fenyegetettség jellemzi. Szerelmük ellenére a megpróbáltatások miatt fokozatosan elhidegülnek egymástól. Alekszej beáll a sorba, szép karriert kínálnak neki. Marie-t egyetlen szenvedély élteti, hogy visszanyerhesse szabadságát fiával.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1414316083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2018.10.25. 08:12:25

szakítsatok erre a filmre időt!

szerintem nem csalódtok vele...

Orica Középföldi 2018.10.25. 09:39:25

Bocs.
Nincs türelmem/időm visszakeresni Sirt, de az atyával kapcsolatos véleményével abszolút egyetértek.

Elolvasva a legújabb posztját, mielőtt elhánytam volna magan,gyorsan meghallgattam ezt. Kizárólag az emlékezésre szóló részre koncentrálva.

www.youtube.com/watch?v=m2WPD4Lg4UQ&t=4207s

guma 2018.10.25. 10:08:15

@Orica Középföldi:

folytassuk két szösszenettel a hallgatni ill néznivalót:

Kivizsgáltatnák, miért EU-s pénzből vett buszokkal vitték az Orbán-szimpatizánsokat Budapestre

Gunnar Hökmark svéd EP-képviselő szerint az ügy finoman szólva is kínos.

---------------------------------

és egy kis TGM:

"Minekutána az a beállítás, hogy Európa „migránssimogató”, „antirasszista”, „antifa”, „internacionalista”, „globalista” lenne, egyszerű elmebaj tévedés és a valóság egyenes ellenkezője (sajnos), ezért fölmerül a lehetőség, hogy (1) Orbán miniszterelnök úrnak más kifogásai is vannak Európa ellen, mint a nemzeti génállomány elkorcsosulását célzó zsidó-szabadkőműves világösszeesküvés liberális manőver, mondjuk pl. a hatalmi ágak elválasztása és más zsidó fölvilágosodáskori ábrándok kergetése, a judeoliberális alkotmányos-jogállami avultságok és avíttságok talmudista merev hagyományőrzése zavarja. Avagy (2) azt is gondolhatnók, hogy ez soviniszta tömegmozgósítás amolyan választási propaganda, amellyel meg lehet nyerni a soron következő – európai, illetve helyhatósági – szavazásokat, de hiszen ezeket már eleve megnyerte Habony Árpád és a magyar nemzeti tévé a Fidesz."

hvg.hu/itthon/20181024_TGM_A_legnagyobb_Orbanrejtely

guma 2018.10.25. 10:26:35

@Orica Középföldi:

láttad, hogy CSAK 774-en nézték meg?!

na ez a durva!
dumálhatnak nekem (pl a kötöttfogásban is), hogy itt a net és ki kell használni a hatalmát...

hogyan?

na nem is folytatom mert fel megy az agyvízem! :(((

gazoló 2018.10.25. 19:01:43

@Orica Középföldi:

RIP

ritka orgánuma volt,keveseknek adatik meg. felejthetetlen.

www.youtube.com/watch?v=QjfBMTMiKi0
(most szóljon érte)

ja és a sok delta!

Orica Középföldi 2018.10.26. 09:38:56

@guma:

"láttad, hogy CSAK 774-en nézték meg?!"

Ha ez TGM posztjára vonatkozott, nem csodálkozom. Ez is realitás, meg az is, hogy Kaszának 1 millió követője van.

*

A netre vonatkozó megjegyzéseddel kapcsolatban is a fentit tudom válaszolni, is-is. Szubkultúra-kultúra, korosztály függvénye is, ki mire és hogyan használja a netet.

*

Más:)

Page Not Found történelmi stúdióblog

A szemetet nem viszik el, de a CEU-t eltüntetik. Magyarország tényleg megújul.

*

„Az európai emberek nemzetek fiainak születnek. Amikor az európai ember világra jön, német, francia, olasz, lengyel vagy éppen magyar. Ez a történelem és a természet rendje” – mondta Orbán Viktor.
Szeretném kérni és biztatni is egyben Orbán Viktort, hogy ezt a „természet rendje” dolgot mondja el – teszem azt – a baszkoknak vagy a katalánoknak is, akik a „természet rendjének” köszönhetően szintén egy nemzet fiainak születtek. A spanyol nemzet fiainak. Vagy a romániai magyaroknak. Akik a „természet rendje” szerint a román nemzet fiainak születtek. Vagy a korzikaiaknak és bretonoknak, akik a „természet rendje” szerint a francia nemzet fiainak születtek.
Megkockáztatom: nem fog akkora tapsot kapni, mint amekkorával jutalmazták tegnap a Terror Háza elé odabuszoztatott értő hallgatói.
(Gábor György)

*

És megint más:) Kedvelem ezt a palit.

Ferenc Szekely

Megint kezdem az idegfrászt kapni, hogy most, hogy Ausztria korlátozza a felé irányuló gépjárműforgalmat, ismét tér nyílik a fékevesztett labancozás előtt.
Minden második komment labancizmussal illeti az intézkedés meghozóit (elsősorban az FPÖ-t, érdekes...), ezért muszáj felfrissíteni az ismeretet, hogy a labancok magyarok voltak. Nem osztrákok. Hanem a Bécshez hű és vele szövetséges magyar főnemesség és (olykor osztrák) katonasága, akik saját népük szabadságküzdelmei ellen fordultak.

A megfoszlatott tekintélyű Ady Endre ma még talán érvényes soraival:

Kergettem a labanc-hordát,
Sirattam a szivem sorsát,
Mégsem fordult felém orcád,
Rossz csillagú Magyarország.

Orica Középföldi 2018.10.26. 09:58:38

@gazoló:

Jó interjú.
Nem tudok mást mondani, mint Ő: Racionálisan nehéz feldolgozni az irracionalitást.

Orica Középföldi 2018.10.26. 14:01:58

Csak úgy.

Hont András
·
„Akkor bezzeg hallgattok, amikor »na, ugye van«! Amikor nemzeti büszkeségünk (Index: »mieink«) világraszóló diadalt aratva idegenben győzi le a rettegett, görög listavezetőt. Amikor fehéren-feketén bebizonyosodik, hogy igenis eredményre vezet a Nagy Terv, és már látszik a fény a stadion végén. Ti ilyenkor is csak fanyalogni tudtok, idegenszívű károgók.”

Hát, nem. Szeretném a legteljesebb örömömet kifejezni, hogy a nyolc külföldit fölsorakoztató (sajnálom, de a jelenlegi migránsozás mellett a honosítást sem tudom máshogy értelmezni) MOL-Vidi FC nyert a PAOK Szaloniki ellen. Örömöm még teljesebb attól, hogy a pazar sikert a helyszínen tekintette meg országunk első számú vezetője – föltehetően az állammilliárdokkal dúsított kebelbarátja luxus gépén érkezve. Ám örömöm akkor hatol könnyekig, amikor értesülök, hogy élőben követte a mérkőzést a török kebelbarát is, akinek kedvéért egy fél városrészt ürítenek ki Budapesten.

Ugyanaznap egy állami cég hajléktalan emberek tucatjának kunyhóit és személyes tárgyait semmisíti meg, bejelentik: elköltözhet az ország legjobban fölszerelt könyvtára, csótányinvázióról számolnak be egy budai kórházból, több másikban meg rejtett kamerás felvételekkel elképesztően leromlott állapotokat rögzítenek, 116 településen nem viszik el a szemetet, és nyilvánosságra kerül, hogy még a hivatalos statisztika szerint is továbbcsökkent a gyermekvállalás az idén. De azért éjjaóóó!

Orica Középföldi 2018.10.26. 14:17:04

Az LMP egyre röhejesebb. Egyetértek Lattmannal.

Lattmann Tamás Csak arra van szükség, hogy az LMP minden mellett szervezzen párhuzamos rendezvényt. Minden mellett is... :D

Lattmann Tamás Én továbbra is hiszek az ostobaság valóságszervező erejében... Nem kell ügynököt szervezni oda, ahol magától is tombol az ostobaság.

gazoló 2018.10.26. 14:57:18

@Orica Középföldi: szép napot!

győztünkvagynemnaugye(

repkednek a nemzeti zászlók a vidigyőzelem kapcsán a közösségi oldalakon,hogy végre kiizadtak egy győzelmet a görög listavezető ellen.. tényleg bele sem gondolnak a magyar csapat összeállításba,a külföldi játékosoknak kifizetett vagyonokra,az akadémiákon szélbeszórt TAO százmilliárdokra.

világrengető siker( vak tyúk is talál szemet!)

egyébként sok ember látva a spanyol és angol bajnokságokat,ha nagy össszeget fizetnének neki akkor sem kíváncsi az ilyen nívótlan erőlködésekre,tetézve azzal,hogy a magyar fodbal és egyáltalán a lejáratott "nemzeti szóra görcsberándul a gyomra.

......
más

www.youtube.com/watch?v=hlgCKkef3Z4

jaegtoer 2018.10.27. 08:16:00

Szép napot.
Előszó, esetleg lábjegyzet egy cikkhez.
Ugyan már 27-e van, tehát jóval elmúlt 23-a, de azért a remélhetőleg mihamarabb örök emlékezetű Kedves Vezetőnknek (végre egy koreai dokumentumfilmből megtudtam honnan ered ez a mély áhítattal átitatott megnevezés), kedvenc (de ez nem azonos az előző kedveléssel), tehát kedvenc Gomperec hidalgóm remek írással állít emlékművet a Vezér, a Zászló, mit zászló(!?), LOBOGÓNK ő nékünk, és Atyánk, és minden, ami és aki csak kell, szóval az Ő Ő Ő és Ő nemzeti minimumus kinyilatkoztatásának zűrzavarából, melyben olyan bölcsességekkel traktálta szeretett népét 23-án, hogy a sparheltekből a hamufiókok is kiestek.
Mondanám, hogy szerencsére nagyobb kár nem esett, pedig: de igen.
Tehát Gomperz Tamástól az alábbi linkről olvashatjátok a Főnök rusztikus barázdákkal terhelt homloka köré, ahhoz méltó méltató szavakból szőtt, dicsfényt árasztó glóriává nemesedett sorokat vegyest a Főnökével, melyek együttesen helyes megvilágításba helyezik mind a már említett sámli Óriásunk mondandóját, mind bennünket, merthogy ránk fér.
Meg kell még jegyeznem, hogy az előbbiekben szóba hozott, s a Főnök saját szavaiból szőtt glória és lángoló szövétnek fennen és lennen egyaránt hirdeti még az utolérhetetlenül magasztos, remélhetőleg mielőbb legendává szelídülő dicső Szabadságharcosunk nem hiába, hanem teljes reménytelenséggel koptatta az iskolapadot, ám annál sikeresebben és eredményesen nap, mind nap a MI idegeinket. Röhögni nem muszáj, de adja magát. Hacsak nem sírunk.

hvg.hu/itthon/20181026_Gomperz_Ha_nem_figyelunk_ebbol_haboru_lesz

gazoló 2018.10.27. 09:42:16

@jaegtoer: )

"nemzeti minimumuson,"sámli Óriásunkon még röhögnöm kell néhány órát,vizujálissan.vagy sírnom?

Orica Középföldi 2018.10.27. 09:59:24

Élet és Irodalom
Tegnap, 7:10 ·

A legújabb számban Váncsa István az orrszarvúborjúról, amit örökbe fogadott a miniszterelnök.

Azt mondják, Csülök, ha majd felnő, valami csereprogram kereté­ben külföldre költözik. Teljességgel érthető, bár nem kizárt, hogy ne­ki, mint kiváló kapcsolatokkal bíró személynek, mégiscsak jobb len­ne ideha­za. Intellektuális igényszintje visszafogott, így őt az orbáni kul­túr­po­litika és a permanens néphülyítés nem zavarná, előtte minden aj­tó nyitva áll­na. Keresztapja államfőt is csinál­hat­na belőle akár.
www.es.hu/cikk/2018-10-26/vancsa-istvan/csulok.html

jaegtoer 2018.10.27. 16:49:21

@Orica Középföldi:

"_"a permanens néphülyítés nem zavarná, előtte minden aj­tó* nyitva áll­na."_"

* Lábjegyzet
Az ajtókról

Itt mindenki előtt nyitva áll minden ajtó. Minden másállapotú ajtó merő képzelgés.
Az ajtók Ajtója magától értetődően más lapra és más történetbe tartozik.
Ha nem is naponta, de elég nagy gyakorisággal annyi ajtó nyílik ki előttünk, és csukódik be mögöttünk, hogy más szövetkörnyezetben években mérhetnék ki az éves juttatásokat és nem vég vásznakkal és selymekkel egyenértékű cafetéria juttatásban igényelhető sportesemény belépőkkel.
Kifejezetten kesztyűs kézzel van bánva velünk. Mi mindent építenek nekünk. És kik! Na, ugye.
És ezt nem becsüljük eléggé.
Nem értékeljük azt a kivételes kegyet sem, hogy minden egyes elköltött ötforintossal a Nemzet Legnagyobbjait gazdagíthatjuk. Pedig még mennyit kell növekedniük hogy egyes nagyságok cipőjének sarkának alsó széléig felérjenek némi nyújtózkodással.
Tehát e kivételes kegy konstatálása egyenesen elalélésbe kiteljesedő gyönyört és patakzó örömkönnyeket kellene kiváltani.
De hát ilyen hálátlan egy dög népség vagyunk, nekünk semmilyen kegy nem tud örömöt okozni. Megérettünk a népességcserére. Hiába na, méltatlanok vagyunk még a méltatlanságra is.
És akkor jön egy Váncsa, aki aszondja, hogy egy rinocérosz bornyú előtt nagyobb jövő áll, mint előttünk. Hát csoda? Szálljunk magunkba. Csápoltunk százezer számra akár egyszer is a javunkért épített stadionokban? És mi új van abban, ha a kormány főtisztviselőket a jövőben az állatkertből kooptálják?

Orica Középföldi 2018.10.27. 18:16:23

@jaegtoer:

Én csak becsukódó ajtókat látok. A "kegynek" köszönhetően, egyre többek előtt, egyre több területen.

Orica Középföldi 2018.10.27. 18:24:22

Egy nép, amely megválasztja a korrupt politikusokat, csalókat, tolvajokat és árulókat, az nem áldozat… hanem bűntárs. (Orwell)

*

Egy vélemény a hálóról, nem tudom igaz-e.

Nem lehet "megunni" ezt az idézetet. Akárhányszor szembejön, mindig az a feeling jön, hogy ez mennyire, de mennyire igaz!

(Amúgy az összes könyvét levették a MEK, Magyar Elektronikus Könyvtár kínálatából. Ez már virtuális könyvégetés.)

"Akik könyveket égetnek, embereket is fognak"
Heinrich Heine
süti beállítások módosítása