He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Orbán Brüsszel helyett Strasbourgban beszélt! Hallgasd meg + a teljes "élő" közvetítés is itt van

2018.09.11. 18:49 guma

Kicsit meglepődtem, mert arra számítottam, hogy nagyobb társaságban vitatjuk meg a jelentésem – kezdte Judith Sargentini, hiszen Orbán Viktor elkésett az Európai Parlament plenáris üléséről, amelyen a magyar jogállamiság helyzetét vitatják meg. A magyar miniszterelnök így nem tudott kezet rázni a holland zöldpárti jelentéstevővel, aki felvezető beszédét azzal kezdte, hogy az Európai Unió közösségének melyek az alapértékei.

Sargentini szerint az alapértékek, amelyeket az uniós alapszerződésekben is szerepelnek kötelezőek azokra a tagállamokra nézve, amelyek aláírták a csatlakozási dokumentumokat. Szerinte nem minden tagállam tartja azonban be az alapszerződéseket, például a magyar kormány az, amely korlátozta az alapvető szabadságjogokat, korlátozta a kritikus nézetek kialakulását és érvényesülését, vegzálta a civil társadalmat, elsődlegesen azokat a szereplőket, amelyek a kisebbségekkel, nőkkel, menekültekkel vagy akár a magyar romákkal foglalkoznak.

A jelentéstevő szerint azóta, hogy az EP plenáris ülése megvitatta jelentéstervezetét, a helyzet csak romlott Magyarországon.

Felsorolta a médiaügyeket, a menekültügyi és alkotmányos változásokat, s kiemelte, mindannyian a szerződések őrei vagyunk, mindannyiunk felelőssége, hogy Európa a jogállamiság talaján maradjon. Sargentini szerint, ha az uniós parlament nem tud felelős döntést hozni Magyarország ügyében, akkor nem képviseli azokat, akik megválasztották őket. Arra kérte a képviselőtársait, hogy szavazzák meg a jelentését, s hogy az EP léphessen fel a folyamatos jogsértésekkel kapcsolatban.

Sargentinit követve az Európai Parlament kabinetjei képviseletében elsőként Ingeborg Grässle költségvetési ellenőr kapott szót, aki az uniós pénzek felhasználása kapcsán fogalmazott meg súlyos kritikákat, az állami korrupciót kiemelve. Hasonlóan súlyos szavakkal illette Orbán Viktort az oktatási és kulturális kabinet képviselője, aki szerint az Orbán-kormány súlyosan korltáozza a tudomány és a felsőoktatás szabadságát. Hasonlóan durva kritikákat kapott Orbán az esélyegyenlőségi bizottság elnökétől, a magyar nőket érintő jogsérelmek és az Orbán-kormány több intézkedése kapcsán is.

Az Európai Tanács képviseletében Karoline Edtstadler is arról beszélt, hogy nem köthetnek kompromisszumot a jogállamiság és a demokrácia kérdésében. Októberi ülésükön meg is fogják vitatni a jelentést és a magyarországi helyzetet. A Tanács egyelőre nem fog döntést hozni, de meghallgatják figyelemmel a mai érveket.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke arról beszélt, hogy a testület nagyon is olyan döntésben van, hogy rálát a magyarországi helyzetre.

„Az Európai Unió nem létezhet jogok és értékek nélkül" – tette egyértelművé, hogy miért is értenek egyet a jelentés tartalmával, s az abban foglalt súlyos aggályokkal.

Timmermans hosszan sorolta, miféle kérdésekben indított jogsértési eljárást az Orbán-kormány intézkedései kapcsán, s egyértelművé tette: az Európai Bizottság feladata és célja az uniós jog betartása és az uniós pénzfelhasználás tisztaságának megőrzése – ez ugyanis az uniós állampolgárok érdeke. A bizottsági alelnök szerint a jogállami kérdések igenis felvetik a jelentésben megfogalmazott aggályokat, hiszen sok-sok uniós értékekkel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás is indult Magyarországgal szemben az elmúlt években, s az EB ebben is fellépett. Timmermans szerint a jövőben sem lesznek kíméletesek a jog betartásában.

Orbán Viktor már első szavaival pfújolást váltott ki, hiszen azzal kezdte: tudja, hogy meg fogják szavazni ezt a jelentést, s hogy a hozzászólása nem fogja megváltoztatni az álláspontjukat. A miniszterelnök erre azt mondta, hogy nem egy kormányt fognak ezzel meghurcolni, hanem egy országot fognak elítélni.

Ez sok-sok képviselő nemtetszését kiváltotta, de Orbán folytatta, szerinte ugyanis Magyarország nemcsak a kereszténység, hanem a szabadság kivívásának is élharcosa, szemben más európai népekkel. Orbán Viktor szerint ez a jelentés sérti Magyarországot, sérti a magyar választópolgárokat.

„Ez a jelentés sérti a magyarokat, nem adja meg a kellő tiszteletet, hatásköröket lép túl, visszaél a hatalommal" – állította Orbán, aki szerint nem őt és kormányát, hanem egy népet bélyegeznek meg ezzel a jelentéssel.

A kormányfő szerint Európa nem fogadja el a magyar nép különbözőségeit, pedig ezek nem adnak okot arra, hogy a különbözőségek miatt kirekesszék a közös döntésekből. Szerinte a szocialisták akarnak bosszút állni a magyarokon, amiért nem őket választották, hanem a Fideszt 52 százalékkal. Orbán szerint ez nem tisztességes és nem is szabályos, hiszen a jelentés sem szabályosan készült el.

Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk" – mondta, szavait többször nevetés, felhördülés, vagy "Liar!", azaz "Hazug!" bekiabálás zavarta meg.

Szerinte 32 helyen pontatlan a jelentés, hivatalos küldöttség nem is érkezett Magyarországra, így abban csak hazug vádak vannak. Orbán ezután arról beszélt, hogy Magyarország nem enged a migránspárti erők zsarolásának, nem változtat politikáján, s majd a jövő májusi uniós választás eldönti, hogy mi lesz Magyarország jövője erről a kérdésről.

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetőjeként a miniszterelnök szavai után a tartalmi kérdésekhez kíván visszatérni. ennek már csak azért is nagy a jelentősége, mert Weber nem csupán a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppártot vezeti az EP-ben, hanem mert ő lehet az Európai Bizottság elnöki posztjának várományosa is. 

folytatás: http://168ora.hu/itthon/a-magyar-miniszterelnok-kesett-de-most-mar-tenyleg-osszecsap-judith-sargentini-es-orban-viktor-elo-155837

A Facebook-oldalára posztolt videóban Orbán úgy fogalmazott: „Az Európai Parlamentben a bevándorláspárti képviselők vannak többségben, ők most bosszúra készülnek Magyarország ellen, mert a magyarok úgy döntöttek, hogy nem lesznek bevándorlóország. Az igazság az, hogy az ítéletet már megírták, én most azért megyek Brüsszelbe (sic!), hogy megvédjem Magyarországot és a magyar embereket az igazságtalan vádakkal és hazugságokkal szemben”.

A magyar miniszterelnök kedden egy videóban arról beszélt, hogy megy Brüsszelbe megvédeni a hazát – holott a Sargentini-jelentés miatti ülés Strasbourgban volt. 

http://propeller.hu/itthon/3373905-zsenialis-memmel-figuraztak-ki-orban-elszolasat-foto?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

El is késett és látványos bevonulást rendezett. Amikor megjegyezték a késését, jó ízű nevetésre fakadt. Kövér házelnök mit szólt volna?

"Ez a gyávák mellébeszélése" – ezzel vágtak vissza Orbánnak a Sargentini-jelentés vitájában

Kapott hideget-meleget Orbán Viktor és a magyar kormány az Európai Parlamentben kedden a Sargentini-jelentés vitájában. Miközben Orbán szerint a jelentés a magyar nép ellen irányul, addig az Európai Bizottság és a kormányt bírálók szerint Orbán a demokrácia emlegetésével próbálja félresöpörni az érveket, és azzal próbál elbújni a bírálatok elől, hogy a néppel takarózik.

folytatás: http://hvg.hu/itthon/20180911_sargentini_jelentes_vita_osszefoglalo 

„Ez a gyávák mellébeszélése” – üzenték Orbánnak az Európai Parlamentben

Csalásokat, a média helyzetét, sőt még saját vejét is felhozták a magyar miniszterelnök ellen Strasbourgban. Orbán azzal vágott vissza, hogy Magyarországot azért akarják elítélni, mert úgy döntött, nem lesz bevándorlóország, de nem fog engedni a zsarolásnak

A jelentéstevő Judith Sargentini felszólalásával kezdődött meg a vita a magyar jogállamiság helyzetéről az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén. Ha kíváncsi rá, élőben, magyar tolmácsolással is követheti a Zoom.hu Facebook-oldalán.

Sargentini előbb üdvözölte Orbán Viktort, aki egy kicsit késett, majd meg is jegyezte, hogy

sajnos így nem tud vele kezet rázni, ahogy szeretett volna.

A jelentéstevő azzal kezdte: nagyon fontos kérdés, milyen helyzetben van most az Európai Unió és kiemelte, hogy az EU alapszerződése kimondja: a jogállamiság kérdését minden tagállamnak be kell tartania.

“Azzal, hogy ezt a szerződést egy tagállam aláírja, kötelességet vállal, hogy betartja a jogokat. A magyar kormány azonban nem így tesz” – foglalta össze bírálatát a zöldpárti képviselő, aki azt is hozzátette, hogy Orbán Viktor kormánya mindezt gyakran uniós forrásokból teszi.

“Megvan a kockázata, hogy az unió értékei súlyosan sérülnek Magyarországon, és sajnos nemhogy javult volna, hanem romlott is a helyzet. Az egyik utolsó független médium is új tulajdonost kapott, elfogadták az új civiltörvényt is. Éppen ezért feladatunk, hogy lépjünk” – sorolta a problémákat.

A költségvetés-ellenőrzési szakbizottság nevében Ingeborg Grassle képviselő folytatta, aki kétszer is járt Magyarországon. Ő is hozzátette, hogy a helyzet még az utolsó vizit óta is romlott, csak Lengyelországban romlott a helyzet, több eljárás is gyanúba került.

Egy államilag vezetett gazdaság jellemzői ezek – mondta.

A kulturális szakbizottság nevében Petra Kammerevert bírálta a magyar kormányt, mely szerinte korlátozza a tudományos életet, az egyetemi életet. Külön kiemelte a CEU helyzetét, és úgy érezte, nagyon fontos, hogy világos jelzést küldjön az Európai Parlamentnek. Hasonló véleményen volt az ő követő Maite Pagazaurtundua Ruiz képviselő, aki emlékeztetett rá, hogy az EBESZ is kritikákat fogalmazott meg.

A nőjogi és esélyegyenlőségi bizottság nevében Maria Noichl képviselő szólalt fel, aki korábban a Zoom.hu-nak is interjúkat adott. Emlékeztette rá Orbánt, hogy egy demokratikus miniszterelnök megvédi a nőket, egyenrangú partnerként kezeli a nőket a munkában és a családi életben is. Majd emlékeztetett rá, hogy a magyar kormány még mindig nem ratifikálta az isztambuli egyezményt.

A Tanács nevében Karoline Edtstadler is megígérte, hogy megvizsgálják a helyzetet, és figyelemmel hallgatják majd a vitát.

Az Európai Bizottság alelnöke, Frans Timmermans nemcsak megköszönte Judith Sargentini munkáját, hanem kiemelte: az Európai Unió nem létezhet alapjogok és alapvető értékek nélkül.

“A Bizottság egyetért azokkal az aggályokkal, amiket a jelentés fogalmaz meg” – mondta.

A politikus szerint nem véletlenül indítottak több esetben is bírósági eljárást a magyar kormánnyal szemben, ilyen például a menekültek helyzete. Timmermans utalt az EU-források felhasználása körül kialakult csalásokra is. A magyar operatív programok a legmagasabb pénzügyi korrekciók tárgyává váltak 2016-ban és 2017-ben. Az OLAF is nyomozást indított csalás és egyéb szabálytalanságok gyanúja miatt – sorolta.

A cél, hogy a közigazgatásban a favoritizmus csökkenjen és megfelelő ügyészségi munkával lépjenek fel a korrupcióval szemben. Aggályos a roma gyerekek szegregációja, és a bíróságok függetlensége is – mondta.

Megígérhetem, hogy nem leszünk kíméletesek – fejezte be beszédét.

folytatás: https://zoom.hu/hir/2018/09/11/megkezdodott-a-vegso-csata-a-sargentini-jelentesrol-eloben-strasbourgbol/

Orbán Viktor viszontválasza a Sargentini-jelentés vitájában

Itt még egy videón Sargentini viszontválasza az Európai Parlamentben

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6114235065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2018.09.12. 07:06:11

nem politizálok csak szeretném az anyák, apák figyelmét felhívni az arcokra.

szerintem mindenkinek ismerős ez amikor a bajt tudatosan előidéző ijedt, riadt szemekkel találkozik.

nézd csak:

index.hu/video/2018/09/11/orban_viktor_rogan_arc_szijjarto_gulyas_ep/

gazoló 2018.09.13. 05:56:34

@guma:

Jó reggelt!

szép kis triumvirátus ez a négyek bandája(

szégyen

szíjasnak ehez képest jó vastag bőr volt a bőr a pofáján tegnap a zaaatévén.

nem tudom milyen irányt vesznek a dolgok,de minimum az európai ügyészséget vhogy csak ki kellene követelni ennek az impotens ellenoldanak.

guma 2018.09.13. 18:54:31

@gazoló: :)))

helló!

reagált is a CEU a riportra.

de egyre keményebben vörösödnek, izzadnak kínjukban.
ez tagadhatatlanul sokat mond - ha akarják ha nem, elárulja őket, hogy tudják mit csinálnak...

gazoló 2018.09.16. 19:55:08

@guma:

jó estét)

sajnos még mindig olyan vastag a pofabőrük,mint teknősbékám páncélja,de a rinya már jól észrevehető rajtuk(

coub.com/view/1e7nrp
süti beállítások módosítása