He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Északiak - A viking saga + A vikingek titka + Vikingek.I

2018.06.20. 08:00 guma

Egy viking csapat hajótörést szenved a viharban, és mélyen az ellenséges vonalak mögött ér partot Skóciában. Egyetlen esélyük a túlélésre, ha eljutnak a távoli viking településre, Danelagra. Ehhez azonban át kell kelniük a számukra ismeretlen ellenséges területen. Az utazás versenyfutás lesz az életükért, amikor Dunchaid király a legrettegettebb zsoldosait küldi utánuk. De amikor a vikingek találkoznak egy keresztény szerzetessel, aki kardjával hirdeti az igét, az üldözöttekből vadászok lesznek.

Több száz évvel ezelőtt 117 bátor angol telepes elindult Amerikába, hogy letelepedjen a Roanoke-szigeten, ám nyom nélkül eltűnnek. Azóta sem fejtette meg senki az eltűnésük rejtélyét. A területen élő indiánok törzsfőnöke óva inti az új telepeseket az erdő mélyétől. Ananias (Adrian Paul), a csoport vezetője nem hisz a rémtörténetekben, azonban hamarosan rá kell jönnie, hogy a történetek messze alulmúlják a valóságot. Kiderül, hogy vérszomjas viking szellemek bolyonganak a szigeten, és senkinek nem kegyelmeznek.

A Vikingek (eredeti cím: Vikings) 2013-ban indult ír–kanadai televíziós filmsorozat. A sorozat alaptörténete Ragnar Lothbrokról szóló sagák és mitológiai írásokból merít, mely a Travis Fimmel által alakított földműves és harcos, felemelkedését meséli el, ki társaival elsőként hajózik nyugatra és jut el Angliába. A feldolgozásban megjelenik számtalan történelmi és mitológiai személy, mint Ragnar Lothbroknak tulajdonított gyermekek Björn, Csonttalan Ivar, feleségei Lagertha és Aslaug valamint testvére Rollo és ellenfele Ælla Northumbria királya. A Vikingek volt az első igazi saját készítésű filmsorozat gyártási kísérlete a History Channel számára, ami azonnali siker lett a nézők körében.[2] Műfaja történelmi filmdráma-sorozat. Kanadában a History, Magyarországon a Viasat 3 tűzte műsorára.

Vikingek I./1.

Az átkelés

Ragnar Lothbrok a legnagyobb viking hős, aki gyorsan az északi törzsek királyává emelkedik. Ragnar amellett, hogy egy félelmet nem ismerő harcos, a legenda szerint a hatalmas Odin, azaz a háború és a harcosok istenének egyenes ági leszármazottja. Ragnar az első viking volt, aki a történelemkönyvek lapjaira került, most pedig az utazásán keresztül elevenedik meg a Vikingek kegyetlen és letaglózó világa.

Képtalálat a következőre: „Vikingek.I.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6714052306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása