He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Bíborszín

2018.02.26. 07:57 guma

1985 Steven Spielberg, aki az olyan szuperprodukciók alapján, mint a Cápa, az Indiana Jones-sorozat, az E.T., a földönkívüli vagy a Ryan közlegény megmentése túlzás nélkül nevezhető a film mágusának, a Bíborszínnel hatalmas elismerést szerzett: a filmet 11 Oscar-díjra jelölték, és számos kitüntetést gyűjtött be a filmszakma különböző rangos szervezeteitől is. Az Alice Walker Pulitzer-díjas regényén alapuló Bíborszín egy tanulatlan fekete nő, Celie több évtizedet átfogó, mívesen kidolgozott történetével.

A film Alice Walker Kedves Jóisten című regényéből készült. Az Egyesült Államok déli részén játszódik, fekete írónő, fekete története. De nemcsak a feketék másodrangúságáról szól, hanem a nőkről, akik a feketék társadalmában másodrangúak: Csak nézd meg magad - vágja Celie fejéhez a férje - Nigger vagy, szegény vagy, csúnya vagy, nő vagy." És Celie, akinek fejlődését tizennégy esztendős korától egy emberöltőn át kísérjük figyelemmel, s aki a hosszú-hosszú éveken át csak istenhez írhatta a leveleit, a maga embersége és két szeretett asszony segítsége révén mégis megáll a lábán, és szembefordul a sokszoros átokkal: Lehetek szegény, lehetek nigger, lehetek csúnya, és meglehet, hogy főzni sem tudok. De itt vagyok." Steven Spielberg nagy sikerű filmje felhívja a figyelmet a fiatal Woopi Goldbergre, aki azóta világsztár lett, és jópár Oscar-díj kiosztás gálaestéjének ceremóniamestere.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr10013682228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása