He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mexikó az évtizedekig titkolt azték leleteket végre kiállítja

2018.02.04. 08:00 guma

Azték eredetű régészeti leletek bizonyítják az emberek földönkívüliekkel történt találkozását

A 2014-es hírt, az alábbi 2017-es újdonság ismét látókörbe hozta:  Az Aztékok jóval később éltek, mint a Maják, mintegy 500 évvel ezelőtt. Nemrég a mexikói kormány beleegyezett abba, hogy nyilvánosságra hozzák az eddig eltitkolt leleteket.

Íme a kézzelfogható bizonyítékok arra, hogy az aztékok földönkívüliekkel álltak kapcsolatban
A világ egyik legnagyobb piramisa egy hegy belsejében található Mexikóban
Meglepő felfedezés: egyiptomi Ankh kereszt alakú oltárt találtak egy mexikói régészeti helyszínen
Az Aztékok jóval később éltek, mint a Maják, mintegy 500 évvel ezelőtt. Nemrég a mexikói kormány beleegyezett abba, hogy nyilvánosságra hozzanak több régészeti leletet, melyek rejtve maradtak évtizedeken keresztül attól a pillanattól kezdve, hogy megtalálták őket. A leletek Ojuelos de Jalisco-ban, Mexikóban kerültek elő az elmúlt fél évszázad során.

Idegen fej formájú sisak, vésett arany és ezüst táblák, melyeken felismerhetők az idegen űrhajók és a hajtóműveik, és űrhajós jelenetek egész sora, valamint bolygók és üstökösök láthatók ezeken a tárgyakon.

Az aztékok indián törzse az amerikai kontinens egyik legkiterjedtebb bennszülött civilizációját hozta létre a 14–15. században. Birodalmukat katonai hatalomra alapították a Mexikói-fennsíkon, a mai Mexikó középső és délebbi részén, a Mexikói-öböl és a Csendes-óceán között. Magukat mexikáknak nevezték, a legenda egyik változata szerint Vitzilopocstli, a törzs főistenének, és egyúttal a harcosok patrónusának utasítására. Az "azték" név a monda szerinti előző hazájukra, Aztlánra utal. (Aztlán jelentése: A gémek otthona.)Képtalálat a következőre: „azték leletek”

Fővárosukat, Tenocstitlant a mai Mexikóváros helyén, egy szigeten építették fel. Onnan kiindulva főként déli és keleti irányban hódítottak területeket. Vallási-társadalmi berendezkedésüket, társadalmuk törvényi alapjait a korábban itt élt olmékoktól, és a későbbi, harcosabb szellemű toltékoktól örökölték, illetve vették át.

Ojuelos város lakói az elmúlt 50-60 év során összesen mintegy 400 rendkívüli leletet gyűjtöttek össze, és az álmuk az, hogy egy nap egy saját múzeumot nyitnak, hogy a nyilvánosság számára is elérhetővé váljanak ezek a megdöbbentő információkat hordozó tárgyak.









 http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/11/aztek-eredetu-regeszeti-leletek.html

Tizenöt ember több évszázados földi maradványait tárták fel egy építkezést megelőző leletmentő ásatások során Mexikóvárosban.

Alejandra Jasso Pena, a Nemzeti Antropológiai és Történelmi Intézet régésze szerint többségükben gyermekcsontvázak kerültek elő. Nagy valószínűséggel az aztékok idejében élt vándorkereskedők gyermekeiről van szó - olvasható a San Francisco Chronicle online kiadásában.

SciArt.eu | Azték kori emberek földi maradványait tárták fel Mexikóvárosban

SciArt.eu | Azték kori emberek földi maradványait tárták fel Mexikóvárosban | Mexikói leletek

 

A csontvázak mellett kerámiafurulyákra, edényekre, füstölőkre és egy kutya maradványaira is rábukkantak; az ebet valószínűleg a gyerekekkel együtt áldozhatták fel, hogy társukul szegődjön a túlvilágon.

Pena közlése szerint a helyszín az aztékok nyelvrokonainak, a náhuátl nyelvet beszélő tepanec törzsnek volt fontos szertartási központja az 1200-1300-as években. Az azték birodalom befolyásos kereskedőkasztjának ott élő tagjai beszerzői körútjaik során fontos hírszerzői feladatokat is elláttak.

Új azték leletek a megújult múzeumban

A leletekre, a 14. századból származó oltárra, ősi fára és különböző ünnepi tárgyakra az év elején bukkantak rá egy ásatáskor.

Nemrég felfedezett azték leletek is láthatók a mexikóvárosi Templo Mayor múzeum újonnan nyílt szárnyában mostantól. Maga a múzeum most ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A leletekre, a 14. századból származó oltárra, ősi fára és különböző ünnepi tárgyakra az év elején bukkantak rá egy ásatáskor.

- Számunkra az volt a legfontosabb, hogy épségben megőrizzük a régészeti örökséget, és ez az új, modern részleg hozzájuk idomuljon – magyarázta Raul Borrora régész.

Az azték törzs az amerikai kontinens egyik legkiterjedtebb bennszülött civilizációját hozta létre a 14–15. században. Fővárosukat, Tenocstitlant, melyet a mai Mexikóváros helyén, egy szigeten építettek fel, 1521-ben foglalta el a spanyol Fernando Cortez.

http://hu.euronews.com/2017/11/06/uj-aztek-leletek-a-megujult-muzeumban

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr2213543885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2018.02.04. 13:49:26

Ezek a pufóka ufókák "megdobhatták volna egy kerékkel" az indiánokat. Ugyanis a kereket nem ismerték egészen a spanyol hódítókig. :-(

taga20 2018.02.04. 14:09:25

na végre! évtizedek óta erre vártam:)))

guma 2018.02.04. 18:40:41

@taga20:

nem is mesélted, mi történt Érden:

Érd
Megesik, hogy némi porszem kerül a gépezetbe, Soros emberei nyilván mindenhol ott vannak, máshogy kár is lenne magyarázni az Érden történteket

Január 25-én zavarba ejtően sok mindent megtudott Érd első emberéről a helyi közügyek iránt érdeklődő polgár. T. Mészáros András polgármester hosszú monológjaiban maga mondta el, hogy aznap mit olvasott a Népszavában, hogy ismeri Huntington és Fukuyama könyveit, hogy a lánya mit mondott 2015 őszén, amikor átment a Baross téren, hogy az iszlám egyenlő a dzsiháddal, mert nem volt reformáció. “Soros-vita” az érdi közgyűlésben.
(...)
egy ellenzéki módosító javaslat azt indítványozta, hogy előbb szerezzék be a Soros-tervet, és csak azután szavazzanak, hogy alaposan áttanulmányozták.
A polgármester vita nélkül tette fel szavazásra az indítványt, azzal, hogy ő nem támogatja.
És akkor mindenki elkezdett összevissza gombokat nyomogatni: a módosítót előterjesztő a módosítás ellen szavazott, és a szavazatokból látszott, hogy mások is eltévesztették a gombot. Hangzavar támadt, gurultak a nevetéstől a képviselők.Végül aztán új szavazás lett, és azon már rendesen nemet mondtak a módosító indítványra.
Aztán eljött a Soros-vita ideje is: a vitában az ellenzék a teljes érvkészletet bevetette a központilag elrendelt sorosgyörgyöző határozat ellen.
(...)
A levegő akkor fagyott meg az üléstermében, amikor Kéri Mihály festőművész, a polgármester régi politikai harcostársa, érdi ősfideszes kért szót, hogy elmondja, ami szerinte kimaradt az eddig elhangzottakból. Azt mondta, teljes szívvel üdvözli a kormány abbéli politikáját, hogy a rászoruló menekülteket befogadja, oltalmat és menedékjogot ad számukra.
“Egyetértek a belügyminiszter úr azon nyilatkozatával, hogy Soros György semmiféle illegális cselekedetet nem tett az utóbbi időszakban.” - tette hozzá.
Kéri szerint a kabinet teljesítette a nemzetközi egyezményekben foglalt kötelezettségeit, és felvetette, talán érdemes lenne a határozatba foglalni, hogy ebben támogatják Orbán Viktort és a kormányát.

Teljes cikk:

Szörnyű szervezetek, borzalmas szervezetek – az érdi polgármester monológja a “Soros-vitában” - atlatszo.hu

taga20 2018.02.09. 19:41:14

@guma: semmi különös csak néhány embernek láccó tárgy hozta a kötelező fityeszszart.

nekem semmi közöm hozzájuk, én magányos hülye vagyok:)

egyébként döbbenet, hogy mi megy ebben a selejt országban!

guma 2018.02.10. 07:22:22

@taga20:

ebben az országban?!

nézd meg a Kojot filmet amit mészáros áthallás miatt "eltüntettek"...
gyengébb mint a tanú, de első filmnek nem gyenge dobás.
süti beállítások módosítása