He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Borsodó + Gyümölcskenyér

2017.12.21. 07:00 guma

A sodó, mint köztudott, egy klasszikus francia édes mártás, melynek sokféle változata elterjedt. A borsodó, vagy borhab egy, a madártejhez igencsak hasonlatos, ám, ahogy arra neve is utal, alkoholos sodó, mely lágy ízvilágával egy igazán mennyei, ellenállhatatlan édesség!

Hozzávalók:

4 dl illatos, fűszeres, félszáraz fehérbor

4 tojás

10 dkg nyírfacukor

Tej

1 citrom (csak a héja kell majd)

1 evőkanál vaníliás pudingpor

2 tasak vaníliás cukor

Fahéj

Szegfűszeg

Elkészítése:

A 4 dl bort egy deci vízzel, a fahéjjal, a szegfűszeggel és 4 csíknyi citromhéjjal forraljuk fel, majd tegyük félre hűlni és állni, hogy összeérjenek az ízek. A tojást válasszuk szét, a sárgáját tegyük egy habüstbe (gőz fölé helyezett tál), a fehérjét pedig verjük kemény habbá. Ha kész a tojáshab, a tejet öntsük egy tálba, adjunk hozzá egy tasak vaníliás cukrot, majd főzzük ki benne a habot. Az így elkészült habot tehetjük egyből abba az üvegtálba, melyben a végén kínálni fogjuk majd a finomságot.

Ezt követően a tojássárgáját keverjük ki a nyírfacukorral, a másik tasak vaníliás cukorral, és a vaníliás pudingporral, majd gőz felett fokozatosan adjuk hozzá az előzőleg leszűrt bort és keverjük addig, amíg kellemes, könnyű állagú nem lesz. Végezetül öntsük rá a sodót a habgaluskéra és még melegen tálaljuk is.

http://bestofcafe.hu/borsodo.html

Gyümölcskenyér

A püspökkenyér néven is emlegetett sütemény elkészítése szinte pofon egyszerű. Összetevőit tekintve a variációk száma csaknem végtelen. Minden földi jót belepakolhatunk, legyen szó magvakról, aszalt gyümölcsökről, vagy illatos fűszerekről.

Gyümölcskenyér, vagy püspökkenyér

Gyümölcskenyér, vagy püspökkenyér

Tálalhatjuk cukormázzal, pudingokkal, tejszínhabbal, porcukorral, de önmagában is rendkívül ízletes desszert.

Jó étvágyat és boldog karácsonyt kívánunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr3813404825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása