He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Dél Olaszországban Amalfi tengerpart felfedezése

2017.11.16. 08:01 guma

Amalfi Coast

A világ egyik leghíresebb útvonala, az Amalfi Drive (más néven SS163) szintén vitathatatlanul Olaszország legszebb 48 kilométernyi tengerpartja, és minden bizonnyal magas az olaszországi turisztikai látványosságok listáján. A mély szakadékok által már levágott sziklákba faragva az út a Tirrén-tenger felett magasra nyúlik egy sor lélegzetelállító kilátást és görbéket, amelyeket az egyik oldalról felfelé függő függőleges hegyek és a hosszú függőleges cseppek határolnak.

Nem kell önállóan vezetnie, és ha nem használják az olasz utakat, valószínűleg nem. Egy dolog biztos: ha meghajtod, nem látod a táj nagy részét. Nem lehet egy pillanatra elhúzni a szemét az útról, és nagyon kevés hely áll rendelkezésre. A legnépszerűbb alternatíva a busz. Ezek gyakran futnak és megállnak a városokban, így le lehet szállni, körülnézni, úszni, kávét vagy ebédelni, és visszatérni egy későbbi buszra. Az útvonal szakaszától függően a SITA buszok óránként vagy két óránként futnak. Amalfi városa a legkedveltebb megállóhely, különösen az utazóknak két napot töltő utazók számára. Egy dolog, hogy emlékezzen: ha busszal mennél, menj nyugatra kelet felé, Sorrento-tól kezdve, és próbálj meg egy ablakoszlopot a busz jobb oldalán. Ha vezetsz, menj keletre nyugatra, így a belső sávon leszel.

Egy másik módja annak, hogy ezt a partot, és a legjobbak azok számára, akik jó fizikai állapotban vannak, akiknek van ideje, gyalog vagy a gyaloglás és buszjárat kombinációja. Sétautak, kő lépcsőházak és ősi öszvér-utak vezetnek a tengerpart mentén, és erdőkön, citromgombákon, vadvirágokon és apró falvakban sétálnak, szinte állandó tengeri kilátással. Bármelyik ponton megállíthatja a képeket, piknikezhet, vagy csak elnyeli a nézetet. A legszebb szakasz a nyomvonal - és ez egy magas rend itt - a Sentiero degli Dei, az istenek lábánál, a nyugati végén Positano. Számos felszerelés gondoskodik a szálláshelyek és poggyász transzferekről független túrázóknak, vagy csatlakozhat egy hetes csoportos sétaúthoz.

Positano

Positano

Az Amalfi-part mentén fekvő legnyugatabban fekvő várost egyértelműen felfedezték, amint azt az elegáns divatok és a viselőik által vitorlázott emberek viselik. Könnyen megértheted Positano vonzerejét, amikor látod, hogy a virágos drapérias pasztell házak a meredek domboldalon a partra hullanak. A 13. századi Santa Maria Assunta templom mellett a majolika csempe kupola és a fekete Madonna bizánci ikonja (a legenda szerint kalózok által hozott itt) az egyetlen látnivaló a kikötő közelében lévő keskeny sávok és esetleg hírességek a kávézókban ülve. A tengerparton bérelhető sírhajók, paddleboats, vitorlások, Zodiacsok és motorcsónakok, vagy a Capri mentén hajóutakon hajózhatnak. A Positano-tól keletre egyaránt trendi Praiano, csempézett templommal, és nem messze túl az út átkel a Vallone del Furore mély és drámai szurdokén.

Grotta dello Smeraldo (Emerald Cave)

A Conca dei Marini községhez közel, a lépcső és a lift egy tengeri barlangba esik. Elgondolkodhatsz arról, hogy a tengeri barlang szalattitákhoz jött, de ez nem mindig tengeren volt. A barlang magasabb volt, de a vulkáni tevékenység (nem olyan messze van Vezúvtól), megváltoztatta a tengert és a talajszintet, és feltöltötte a barlangot, ahol a tenger megmosható. Mint a Capri kék barlangja, a víz úgy tűnik, mintha belülről, ebben az esetben smaragdzöld fényben világítana. A víz annyira tiszta, hogy át lehet látni az aljára. A csónakok várják a barlang bejáratánál, hogy elhozzanak benneteket, vagy egy csónakot hajtsanak végre a barlangból Amalfi tengerpartjáról, körülbelül egy 15 perces útról.

AmalfiAmalfi

Amalfi városa egy mély szurdok száján fekszik, és festői környezetének köszönhetően Olaszország egyik legnépszerűbb üdülőhelye. A legenda szerint Amalfi-t Nagy Constantius alapította, de bármi is származott, a középkorban önálló állam volt, mintegy 50 ezer lakossal. A Keleten való aktív kereskedelme révén befolyással és gazdagságsá vált, amely tengeri és pusztai versennyel párosul Pisa és Genova között. Amalfi tengerészeti befolyásoló szféráját a város széleskörű kereskedelmének kerámia térképén láthatja, a Porta della Marina falán. Csak balra van az Amalfi Köztársaság ókori arzenálja, ahol az eredeti harci arzenálok közül 11 maradt. Belül az a nagy Amalfi Galleon, amelyet az éves rendezvényen használnak.

Museo Civico (Városi Múzeum)

A Városháza belsejében, a modern mozaikokkal díszített homlokzatán könnyedén megfigyelhető, az önkormányzati múzeum a régió tengeri történelmét ábrázolja, beleértve az ősi tengeri eszközöket, eszközöket, térképeket és dokumentumokat. Legfőbb attrakciója a Tabula Amalphitana, a 12. századi dokumentum, amely itt összeállította a tengerészeti törvényt, amely évszázadokon át tartott.

Cattedrale Sant'Andrea Apostoli (St. Andrews Cathedral)Amalfi Cathedral

A katedrálishoz vezető 62 lépcső sok időt nyújt ahhoz, hogy megcsodálhassa mozaik homlokzatát és csodálatos portikáját hegyes boltívekkel. Eredetileg a IX. Században épült, 1203-ban szicíliai Lombard-Norman-stílusú stílusban újították fel a Dómot; a kandalló 1180-tól 1276-ig tart. Állj meg, hogy megcsodáljam a 1066-ban Konstantinápolyban leadott, finom bronz ajtót. Ezek és egy másik kora Konstantinápolyban is szerepeltek, melyet a San Salvatore de 'Bireto 10. századi templomában láthatunk a közeli Atraniban mutatják be a szoros kapcsolatokat az Amalfi bizánci kereskedelemmel. Innen a Paestum ősi oszlopai támogatják a kórust, és a kriptában a Szent András apostol maradványai a 13. századba kerültek. Balra, a portico-ban a kolostor bejárata, a Chiostro del Paradiso, 1266-68-ban épült. A gyönyörű kolostor kecses kettős oszlopával és reteszelt boltozatával ősi szarkofágokat, márványokat és mozaikokat tartalmaz, valamint egy békés kertet.

RavelloRavello

Atraniból, Amalfi-tól keletre, egy kanyargós út (SS 373) átmegy a narancssárga ligeteken Ravello-ra, egy óriási városra, amely a mélyben található Valle del Dragone széléről a tengerre néz. A buja kertek, amelyek egykor a villáikat körülvették, most parkok, mindegyik jobb kilátással, mint az utolsó. Csodálkozhatsz azon egyházak számánál, egy ilyen kisvárosban, de Amalfihoz hasonlóan egyszer már sokkal nagyobb volt. A 13. századi fénykorában 36 ezren lakott, templomokkal, kolostorokkal, villákkal és palotákkal. A 12. századi San Giovanni del Toro templom barokk stílusban átalakított, egy perzsa majolikával díszített mozaik szószék; a kriptában Krisztus életéből származó jelenetek freskói. A város központjában található a San Pantaleone-i román katedrális, melyet 1086-ban kezdtek el, és barokk stílusban átalakították. Amalfi és Atrani templomaihoz hasonlóan a bronz ajtókat Konstantinápolyban dobták. A belső két kiemelkedő márvány pulpits, mind bonyolult berakással. Az egyiknek mitikus teremtményei és bibliai jelenetei vannak.

Villa RufoloVilla Rufolo

A szürke kőtorony a katedrálissal szemben egy olyan villa kapuja, amelynek kertjei és teraszai inspirálják Wagner Parsifalban található Klingsor mágikus kertjét. A villa a 13. században dúsított kastélyban / gazdaságban kezdõdött, és az egymást követõ nemzedékeken tovább növekedett, míg több mint 300 szobát (valószínűleg túlzással) állítottak fel. A legrégebbi fennmaradó rész a 30 méteres kőtörő. A XVIII. Században egy neo-mór kolostort adtak hozzá, és a 19. században az alapok romantikus kertekké alakultak. Az épületek többsége most romokban van, amelyeket kerti szolgáltatásokként építettek be. A restaurált részeket művészeti kiállításokra használják, és az indokok koncertek és a világhírű előadóművészek és zenekarok kiemelkedő nyári fesztiválja.

Cím: Piazza Duomo, Ravello

Villa Cimbrone GardensVilla Cimbrone Gardens

A San Francesco-templom mellett, amely egy román stílusú kolostor és a Santa Chiara templom, Villa Cimbrone-t találja. Egy sétányon keresztül gyönyörű parkja végigjárja a Belvedere Cimbrone-t, páratlan kilátással az Amalfi-partra. Ebből a sétányból a falak mögött fekvő virágoskertek, valamint az apró darabok - szobrok, szökőkutak, oszlopok, templomok, fejek és építészeti elemek széles választékát találhatják meg - amelyeket e területen és azon túl . Ezeket az angol ingatlantól gyűjtötték, aki 1904-ben vásárolta meg a villa, és a kertekbe idiosinkratikus módon épült be a zöld és a virágok közé.

Cím: Via Santa Chiara 26, Ravello

SalernoSalerno Cathedral

Az Amalfi-félsziget keleti végén, ahol a hegyek meredek le a Salerno-öbölre, az ősi Salernum, jelenleg Salerno helyszíne található. Salerno a fasiszta kormány székhelye lett a második világháború idején. A későbbi bombázások és a szövetséges invázió 1943-ban csak a részben romos Castello di Arechi-t hagyta el a város északnyugati részén lévő hegyen; néhány római víztározó ívében; és a székesegyház, az egyetlen látvány a turisták számára.

Az 1768-ban épült, majd 1945-ben épült, mintegy 1080-ban épült, San Matteo katedrálisban épült a Evangelista Máté maradványait, melyet Paestumból és Olaszország legfontosabb szent emlékei közül hoztak. A Szent Mátéta egy mozaikban látható az ajtó fölött; a csodálatos bronz ajtókat 1099-ben építették Konstantinápolyban. Egy lépcsőház vezet egy udvarra, 28 oszlopból Paestumból és 14 szarkofágból, melyeket az ősi helyről is levágtak. A hajóban, vegye figyelembe a két 12. századi pulpits részletes mozaik díszítéssel és a közelben, egy húsvéti gyertyatartó hasonló stílusban. Az északi folyosó végén az Anjou Margit (1412) díszes sírja, és a nagy oltár jobb oldalán a kápolna VII. Gergely pápa sírja, aki Salernóban halt meg 1085-ben. A kórus képernyők és a padló mozaikokkal díszítették. A katedrális meglátogatása után a Museo Archeologico néhány helyi régiséggel érdemes megnézni, ha nem tervezi a Paestumba utazni.

Cím: Piazza Alfano I, Salerno

http://www.planetware.com/tourist-attractions-/amalfi-coast-positano-amalfi-salerno-i-cm-ac.htm

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr6812877772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása