He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A 100 Orbán hazugságból itt van a lemaradt 40 II. rész

2017.11.06. 08:00 guma

61. „Az unió addig ne beszéljen szolidaritásról, amíg a 250 milliárd forintot, amivel nekünk tartozik Európa megvédéséért, nem fizette ki”

Orbán erről idén Tusnádfürdőn beszéltEbben a videóban bemutattuk, mennyire nem igaz, hogy megvédtük volna Európát, Európa pedig semmilyen szerződés értelmében nem tartozik Magyarországnak a kerítésért.

62. Soroshoz köthető civil szervezetek megtámadták a magyar katonákat

2017. október 24-én a Passauer Neue Presse nevű lap Európa-szkepszis - Miért van szükségünk Európára? címmel rendezett pódiumbeszélgetésén egy Soros György tevékenységét firtató kérdésre Orbán Viktor az MTI szerint azt mondta: hatalmas nemzetközi civil hálózat kapcsolódik Soros nevéhez, és „miközben mi a határ megvédéséért küzdöttünk”, ezek a szervezetek megtámadták a katonákat, segítették az illegálisan belépő migránsokat, segédkeztek a törvénytelen határátlépésekben, és mindez nem fogadható el. Nincs információ olyan esetről, amiben Soroshoz köthető civil szervezetek tagjai magyar katonákra támadtak volna. Olyan volt, hogy a határnál bántalmazott migránsok mellett szólaltak fel, vagy a kormány politikája ellen tiltakoztak, de olyan esetről nem volt hír, hogy rátámadtak volna egy katonára.

63. Az ellenzék „nyíltan hirdeti, hogy ők le fogják bontani a kerítést, és a bevándorlókat be fogják engedni az országba”

Ezt Orbán idén Tusnádfürdőn állította, de hazugság, hogy az ellenzék – ha erre készül is – nyíltan hirdetné, hogy lebontja a kerítést, ugyanis épp egy hónappal korábban kérdeztük végig őket, és – Fodor Gábor mikropártját kivéve – mind azt mondták, hogy meghagynák a kerítést.

64. „4-5 évente átfogó vizsgálatokat szoktunk tartani a képzési intézményeket illetően”

A miniszterelnök márciusban a Kossuth Rádióban így fogalmazott a CEU ügyében: „A csalás az csalás, akárki is követi el. Volt egy vizsgálat, négy-öt évente átfogó vizsgálatokat szoktunk tartani a képzési intézményeket illetően, és megállapítottuk, hogy több egyetem is szabálytalanul működik, köztük Soros György egyeteme.” A valóság ezzel szemben, ahogy azt az Emmi a hvg.hu-nak elárulta: „Az Oktatási Hivatal a működési engedélyek felülvizsgálatát 2016-ban kezdte meg. Korábban – tekintve, hogy a jogszabályi kötelezettség hatálybalépésétől kezdve 5 év nem telt el, továbbá a részletszabályok 2015-ben kerültek jogszabályi szinten rögzítésre – nem végzett ilyen jellegű felülvizsgálatot.”

65. „Egyetlen olyan fontos és jelentős eleme van a magyar közéletnek, amely nem átlátható, és nem világos, ez pedig a Soros-féle maffiaszerű hálózat”

Erről Orbán június 2-án a Kossuth Rádióban beszélt, és hazudott. Az egy dolog, hogy a kormány és a Fidesz úgy maffiázza és nevezi folyamatosan bűnszervezetnek a civil szervezeteket, hogy semmivel sem bizonyítani ezt az ordas hazugságot. Az erősebb cáfolat, hogy például arról sem lehet fogalmunk, kié az egyik nagy magyar bank, az MKB fele, arról már nem is beszélve, hogy az állami MVM nem hajlandó kiadni, mi a túróra adott félmilliárd forint közpénzt a folyamatosan a kormány mellett kampányoló CÖF-CÖKA-nak. Két éve egyébként itt gyűjtöttük össze a kormány átláthatóság-ellenes lépéseit.

66. A civil szervezeteknek, akik ellen küzd a kormány, semmi közük a civil szervezetekhez

A kormányfő erről februárban beszélt a Parlamentben. Ez még a kormány saját mércéjével mérve is hazugság, hiszen maga a kormányzati honlap is, amin a külföldről támogatott civil szervezeteknek a civiltörvény értelmében regisztrálniuk kell magukat, így listázza az Orbán által regisztrált szervezeteket: „Külföldről támogatott civil szervezetek”.

67. A CEU ügyében nem presztízskérdés, hogy az érintett amerikai állammal vagy a szövetségi kormánnyal tárgyaljanak-e előbb

Orbán májusban Hódmezővásárhelyen a CEU ügyében azt mondta, hogy egy másik amerikai egyetemről Maryland állammal már meg is kezdték a tárgyalást az ottani kormányzóval, és természetesen a szövetségi kormánnyal is rendezni fogják a kérdést, mert számukra nem presztízskérdés a sorrend. Ehhez képest a kormány egész augusztusig előbb szövetségi szintű jóváhagyáshoz ragaszkodott, aztán állami megegyezéshez, hiába jelezte többször is az amerikai szövetségi kormány, hogy nekik nincs hatáskörük felsőoktatási kérdésben, csak az államoknak. Orbán a nyilatkozatát ezzel a cinikus szöveggel zárta:

68. A nemzeti konzultációban a kormány betartotta a szigorú adatvédelmi szabályokat

A honlapon elhelyezett orosz kóddal kapcsolatos kérdésre válaszolt így Orbán májusban. Ez hazugság, hiszen a kormányzati konzultációs oldal személyes adatokat is továbbított külföldi szerverekre, pedig az adatvédelmi tájékoztatóban kifejezetten azt írták, hogy nem megy semmilyen adat külföldre. (Ez aztán persze annyival lett elütve, hogy a hatóságok bemondásra „elhitték” a Yandexnek, hogy nem fogadta az elküldött adatokat.)

69. A Soros György által pénzelt civil szervezetek meg akarják változtatni az etnikai arányokat Magyarországon

A miniszterelnök erről áprilisban magyarázott Brüsszelben. Csakhogy azok a szervezetek, amikre gondolt, nem emberek ideköltöztetésén dolgoznak, hanem az itthon is hatályos európai törvények betartatásán.

70. „Ha mi nem teljesítettük volna a kötelességünket, Európa mára már elesett volna”

Orbán a tavaly szeptemberi Lokál-interjúban ezzel valószínűleg a magyar határra felhúzott kerítésre utalt, ami viszont az Európába tartó migrációt egyáltalán nem fékezte meg, csak az útvonalát változtatta meg. De még így sem esett el Európa.

71. „Nem tűröm, hogy ellopják a pénzt”

Tavaly decemberben a Veszprémi Naplóban hangzott el ez az állítás. Erre a sok közül az egyik legjobb ellenpélda, hogy a Fidesz és Farkas Flórián roma érdekvédelmi szervezete, a Lungo Drom májusban választási megállapodást kötött, és a kérdésre hogy nem zavarja-e, hogy a szövetségese irányítása alatt 1,6 milliárd forintot csaltak el, Orbán azt mondta, egész addig megbízik Farkas Flóriánban, amíg a Lungo Drom megválasztja őt elnöknek. A feje bújáig korrupt ügyekben álló Farkas Flórián pedig elnök lett, így nincs gáz, Orbán tűr. (Balog Zoltán pedig egyenesen örül.)

72. A magyar gazdaság 2016-ban a vártnál is jobban teljesített

A Rogán Antal minisztériuma által szerkesztett és gondozott Orbán-levél szerint a miniszterelnök erre hivatkozva adott tavaly karácsonyra Erzsébet-utalványt a nyugdíjasoknak. Most az mindegy is, hogy inkább egy kampányfogásról volt szó – ami szinte a teljes postát megbénította –, a lényeg, hogy ugyan a kormánynak az Európai Bizottság felé elküldött aktualizált konvergenciaprogramja 2016-ra 2,5 százalékos GDP-növekedést várt, és Matolcsy György meg a jegybank is az utolsó pillanatig erősködött, hogy 2,8 százalékos lesz, a GDP végül csak 2 százalékkal emelkedett. Hazugság, hogy a vártnál is jobban teljesített a gazdaság, mert rosszabbul teljesített.

73. „Nem lehet egyetlen vallást, nemzetiséget, civilizációt vagy etnikumot sem diszkreditálni a terrorizmus vádjával”

Orbán ezt tavaly novemberben, a kvótakampány után mondta a bangladesi miniszterelnök mellett állva. Ezt pedig idén augusztus 26-án mondta a Kossuth Rádióban: „Most arról van szó, hogy milyen világban fogunk élni, hogy fog kinézni Magyarország. Nagy muszlim tömegekkel fogunk-e együtt élni, párhuzamos társadalmaink lesznek-e? Terrorveszélyben fogunk-e élni, a mainál sokkal rosszabb közbiztonság mellett, hogy a női egyenjogúság evidens dolog lesz-e Magyarországon minden itt tartózkodó ember számára, hogy biztonságban lesznek-e a feleségeink, a lányaink, a szüleink, és így tovább. Tehát Magyarország jövője a tét.” Tehát kétféle kellemetlen következtetést is levonhatunk az eredeti állításából: vagy az van, hogy Orbán tényleg úgy gondolja, hogy senkit sem lehet terrorváddal diszkreditálni, de akkor az újabb állítása hazugság, amikor terrorveszélyt hozó nagy muszlim tömegekkel riogat, vagy pedig az a helyzet, hogy Orbán eleve hazudott, hiszen pontosan tudta, hogy terrorváddal diszkreditál tömegeket.

74. „Van a kormánynak egy programja”

„Van a kormánynak egy programja, amire bizalmat kapott, azt végre kell hajtania. Akárhogyan is alakulnak a népszerűségi mutatók két választás között, a kormánynak egyetlen lehetősége van, hogy amit vállalt, azt teljesíti, attól nem szabad eltérni, akkor sem, hogy ha konfliktusokkal jár. Jöhetnek mindenfajta adatok, vélemények, fújhat a szél elölről, szemből, hátulról, oldalról, balról, jobbról, a munkát el kell végezni” – mondta Orbán 2015 áprilisán a tapolcai időközi választáson. Ilyen volt egy Fidesz-program 1989-ben, és ez volt a legutóbbi Fidesz-program: „Én most itt csalódást fogok okozni Önöknek, mert a mi programunk egyetlen szóban foglalható össze, s ez úgy hangzik: folytatjuk. Szerényebben fogalmazva két szóban foglalható össze: folytatni szeretnénk.” Tehát nem igaz, hogy volt kormányprogram.

75. „A kétharmados többséget sem interpretáltuk forradalomként”

Orbán 2013 őszén hazudta el a saját szavait.

76. „Ebben az évben a magyar állami nyugdíjrendszer is átáll az egyéni számlán vezetett nyugdíjrendszerre”

A kormányfő ezt 2011 februárjában ígérte meg. Értékelhető egyéni nyugdíjszámla azóta sincs, pedig erre országgyűlési határozat is kötelezte a kormányt. Orbán Viktor idén mégis azt mondta, a kormány eddig minden kötelezettségét teljesítette a nyugdíjak ügyében.

77. „Szerencsére Magyarország rendelkezik egy olyan politikai kultúrával, ahol lehetőség van nyílt és őszinte párbeszédet folytatni minden fontos kérdésről”

Orbán ezt 2016 őszén mondta a Magyar Kurírnak, majd néhány hónapon belül úgy vonatta vissza az olimpiai pályázatot, hogy a kormány részéről végig egyetlen ember sem volt hajlandó akár csak párbeszédet folytatni a budapesti olimpiáról, és csak a Momentumnak a népszavazásra összegyűjtött több mint negyedmillió aláírása után gondolták meg magukat, érvelés helyett az egész projektet azonnal leállítva, azóta is álomgyilkosnak nevezve mindenkit, aki nem értett egyet velük az olimpia ügyében.

78. „A kötelező MSZP-pénztár lényege, hogy az adófizetők pénzét privatizálták az MSZP-holdudvarhoz tartozó pénzemberek és pénzügyi körök számára”

Ez 2010 novemberében hangzott el a Parlamentben. Mire gondolhatott? Az OTP, a Mol vagy az Erste nyugdíjpénztárára? A magánnyugdíjpénztáraknak egyébként akkor sem volt meghatározó tulajdonosuk, egy 300 ezer tagú magánnyugdíjpénztárnak 300 ezer tulajdonosa volt.

79. „Nem vagyok hajlandó semmilyen gyilkosságért vagy bármilyen más ügyben elítélt bűnözőnek a véleményével foglalkozni”

Orbán ezt tavaly júniusban mondta. Ehhez képest 2014-ben fogadta a többszörösen elítélt Silvio Berlusconit, majd idén márciusban megerősítette a pártjaik közötti együttműködést, és újra Magyarországra hívta a bukott olasz miniszterelnököt. De a nyugdíjasok hasba rúgásáért elítélt tanácsadójának, Habony Árpádnak is ad a véleményére, sőt ezért tartja.

80. „Számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket”

Ezt Orbán éppen 2015 nyarán mondta az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén. Ez így nyilvánvaló hazugság, hiszen a teljes kormány azóta is napi szinten riogat muszlim bevándorlással. Maga Orbán például azt mondta, nem akar nagy muszlim tömegekkel együtt élni, és hogy a muszlim bevándorlók miatt „feleségeink, lányaink biztonsága forog kockán”. Nem így beszél az, aki szerint az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek.

81. Magyarországon szabadabb a sajtó, mint nyugaton

 

A kormányfő ezt egy 2015. decemberi beszédében mondta. Ez hazugság, itt egy 2015- áprilisi hír a Freedom House jelentéséről, ami szerint 2010 óta folyamatosan romlik a helyzet, már alig előzzük meg Bulgáriát. Azóta még rosszabb a helyzet.

82. „Magyarország Európa egyik legszabadabb országa”

Mondta Orbán tavaly januárban. A Freedom House 2016-os jelentése szerint messze az európai átlag alatt vagyunk, tavaly romlott a magyar állam teljesítménye a választási folyamatok, a civil társadalom, a független média, a demokratikus kormányzás és a korrupció esetében is. Ezzel az illiberális államot hirdető Orbánnak is tisztában kell lennie.

83. A bankok nem hárították át a bankadót

Így érvelt 2012. novemberben Orbán Viktor a tranzakciós adó mellett. Pedig 2013-ban már a jegybank is megállapította azt, amit az elejétől lehetett tudni: a bankok áthárították az ügyfelekre a rossz hiteleken elszenvedett veszteségeiket és a bankadót.

84. A pénzügyi tranzakciós illetéket nem az emberek, hanem a bankok fogják fizetni

Ezt ígérte 2012-ben Orbán. Hazudott, ahogy az itt is várható volt, a bankok az adót egy az egyben áthárították az emberekre.

85. Nincs kivándorlás

A miniszterelnök 2015 januárján azt mondta, az EU-s tagállamokon belül szabadon lehet mozogni turistaként vagy munkavállalóként, így az EU-hoz tartozó országokon belül nem beszélhetünk sem bevándorlásról, sem kivándorlásról, hiszen „egy közös akarattal létrehozott gazdasági téren belül mozgunk”. Azt mondta, abszurd, amikor Magyarországon politikai felhanggal arról beszélnek, hogy Magyarországról kivándorolnak Németországba vagy Londonba, mert „nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet munkát vállalni”. Az egyébként mindig nemzetállamokban gondolkodó Orbán itt igyekezett a munkavállalásról beszélni, de hazudott: a fiatalok jelentős része kész végleg elhagyni az országot, idei adatok szerint pedig már minden harmadik fiatal elmenne, az okok között egyébként ott van a magyar politikai helyzet is. Már minden hatodik magyar gyerek külföldön születik. Ez ún. kivándorlás.

86. Nem illetékes annak a kérdésnek a megválaszolásában, hogy kicsoda Habony Árpád

Orbán Viktor miniszterelnök, balján Habony Árpád 2010-benFotó: Orbán Viktor / Facebook

„A szóban forgó személyt egyetlen kormányzati intézmény vagy állami cég kifizetési listáján nem találtam, ezért nem vagyok illetékes a kérdés megválaszolásában” – mondta Orbán tavaly júniusban a Parlamentben a jobbikos Volner Jánosnak arra a kérdésére, hogy: „Kicsoda Habony Árpád?” Volner erről azért kérdezte, mert látható, hogy Habony a kormány több vezető beosztású tagjával személyesen, családilag is jóban van, de jóban van a letelepedési kötvényeken kaszáló üzletemberekkel is, ráadásul a médiabirodalma addigra már több mint egymilliárd forint közpénzt kaszált. Ha valaki csak az Orbánról és Habonyról készült közös képeket megnézi, beláthatja: Orbán igenis magyarázattal tartozik azért, hogy folyamatosan a környezetében van egy állami tisztséget be sem töltő, dúsgazdag üzletember, aki a nem hivatalos tanácsadója.

87. Ha valaki vízum nélkül akar bejutni az Egyesült Államokba, aligha sikerülne ez neki élve

A miniszterelnök erről 2015. októberben beszélt a Kossuth Rádióban. Kamuzott, nyilván nem olyan műveletlen, hogy ne tudná: a becslések szerint 1965 óta 16 millió mexikói költözött át az USA-ba, a felük illegálisan. A 2016-os elnökválasztási kampányban Donald Trump nagy hangsúlyt is helyezett a témára, meg is nyerte a választást – ennek ellenére még mindig nem ölnek meg mindenkit, aki megpróbál bejutni Amerikába.

88. Európa lakossága túlnyomó részt támogatja a magyar kormány intézkedéseit

Orbán ezt újságírók kérdésére válaszolta 2015 októberében Madridban, amikor megérkezett az Európai Néppárt kongresszusára. Az Eurobarometer akkori legfrissebb felmérésében ennek nem volt nyoma, Orbánt maximum egy Századvég-„kutatás” támaszthatta alá, azt meg hagyjuk.

89. Matolcsy György úgy döntött, pénzügyi biztosítást kíván kötni az IMF-fel

Orbán az akkori nemzetgazdasági miniszter döntéséről, hogy a kormány nevében az IMF-hez fordul pénzért, 2011 őszén beszélt. Csakhogy Orbán 2015-ben egy nem nyilvános, szakkollégiumi előadáson bevallotta, hogy ez hazugság volt. Részletesen elmesélte, hogy 2011 őszén majdnem fejre állt az ország, amikor a gazdasági szereplők összezártak, segítséget kaptak az EU-tól, és a hedge foundok elkezdték támadni a forintot. A magyar államadósság biztosítását jelző cds-felár elkezdett fölmenni, „talán 700 felett volt, most 150”, a forint gyengült, miközben az osztrák határnál elkezdtek bankpánikot kelteni a magyar bankok ellen – mondta Orbán, aki szerint ez a nagy nyomás együtt ki tudta volna váltani azt a hatást, hogy az elszaladó kamatok miatt finanszírozhatatlan válik az ország. Orbán szerint nem voltunk messze, 5-6 órán múlt.

A magyar államadósság biztosítását jelző cds-felár elkezdett fölmenni, „talán 700 felett volt, most 150”, a forint gyengült, miközben az osztrák határnál elkezdtek bankpánikot kelteni a magyar bankok ellen – mondta Orbán, aki szerint ez a nagy nyomás együtt ki tudta volna váltani azt a hatást, hogy az elszaladó kamatok miatt finanszírozhatatlan válik az ország. Orbán szerint nem voltunk messze, 5-6 órán múlt.

Orbán Viktor beszélget Matolcsy Györggyel, az MNB elnökével, korábbi nemzetgazdasági miniszterrel
az Országházban, ahol stratégiai partnerségi megállapodást írt alá Karim Maszimov kazah
kormányfővel 2014. június 3-án.Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

„Ott olyan nyomás volt, úgy összeszövetkeztek, hogy valakit ki kellett mozdítanom az ellenséges pozícióból. A Matolcsyval ketten tartottunk gyorsan egy megbeszélést, és bejelentettük, hogy a pénzügyi helyzetet értékelve az IMF-hez fordulunk segítségért. Akkor hirtelen a pénzügyi támadások nagy része elmaradt. Aztán persze amikor a bakancs már nem volt a nyakamon, nem állapodtunk meg… Bejelentettük, hogy a lengyeleknek akkor már megadott Flexible Credit Line nevű rugalmas hitelkeretre gondoltunk. Azt mondták, hogy na azt nem adják. Milyen kár, mondtam” – idézte fel Orbán a megtervezett hazudozást.

90. „Olyan szabályok léteznek Magyarországon, hogy a jegybank a nyereségét nem fizetheti be a költségvetésbe”

Ez 2015 januárján hangzott el a Kossuth Rádióban. Ez sem igaz, hiszen az MNB, ahogy az a jegybanktörvényben szerepel, fizethet osztalékot az államnak, az MNB igazgatóságának a feladata ezt megállapítani. A monetáris finanszírozás nem egyenlő a jegybanki osztalékfizetéssel. Az EU-s szabályok szerint egyébként a nem működésből származó nyereség nem javíthatja a költségvetés EU-s módszertan szerinti egyenlegét, de ez csak statisztikai kategória, az MNB nyereségének osztalékként való befizetését az államnak még semmi sem tiltja, az állam akár adósságcsökkentésre is fordíthatná a beérkező pénzt ahelyett, hogy alapítványokba tennék, Matolcsy rokonait gazdagítva.

91. „Sok mindent vágtak már a fejemhez, de hogy gyáva lennék, azt még sosem”

Orbán ezt 2014 végén a Blikkben mondta egy betelefonálónak, aki arról érdeklődött, a kormányfő miért nem mer kiállni az emberek elé soha, ehelyett egy üres stúdióban mondja a magáét. Pedig abban az évben, még a parlamenti választások előtt Mesterházy Attila MSZP-s és Vona Gábor jobbikos miniszterelnök-jelölt is gyávának nevezte Orbánt, mivel a Fidesz elnöke 2006 után 2010-ben és 2014-ben sem állt le vitázni a többi jelölttel.

92. „A valóság az, hogy a vagyonnyilatkozat összevethető az adóbevallásokkal, és ha az nem stimmel, az büntetőügy”

Erről is a Blikk szerkesztőségében beszélt Orbán 2014 decemberén. Ez papíron igaz is lehetne, csakhogy – ahogy néhány nappal korábban megírtuk – több sebből vérzik a vagyonnyilatkozati rendszer. A szavazók egyedül a vagyonnyilatkozatba nézhetnek bele, az adóbevallással nem tudják összevetni, de sokszor a hatóságok sem. Ott van például Rogán Antal, akiről kiderült, hogy sokkal többet költ, mint amennyit keres, és a vagyonnyilatkozatából is kihagyott dolgokat, majd egyszer csak bejelentette, hogy a NAV mindent rendben talált nála. De ezt is csak úgy el kéne hinnünk neki, ugyanis nem valószínű, hogy maga ellen kérhetett volna vizsgálatot, vagy ha igen, akkor megúszta volna, mert azt csak alapos gyanú esetén végzik el. Az ügyészség meg Farkas Sándor esetében úgy ítélte meg, hogy a fideszes képviselő nem követett el bűncselekményt, amikor 1,5 milliárdot tüntetett el a vagyonnyilatkozataiból.

93. „Kevesebb mint fele emberrel fogunk dolgozni”

Ezt ígérte Orbán a 2010. április 29-i sajtótájékoztatóján az állami bürokráciacsökkentésről. Óriási kamu volt, még most is sokkal nagyobb az állam, mint amekkora 2010-ben volt.

94. „Beszedünk 9-10 milliárdot egy olyan szektortól, aminek jelentős profitja van”

Ezt mondta Orbán 2014 júniusán a reklámadóról. Azzal is érvelt a reklámadó mellett, hogy „nem [gazdasági] kényszer van, hanem igazság”, és hogy: „Ezek a szektorok, ezek az emberek sok pénzt keresnek, ezért kevesebb adót akarnak fizetni, és összefognak ennek érdekében. Csakhogy a közteherviselés elvét érvényesíteni kell.” Itt magyaráztuk el, miért ordas kamu ez az egész. Orbán az „extraprofit” kedvéért létrejött Mészáros-birodalom vagy a hatalmasakat kaszáló óriástechcégek helyett a reklámszektort adóztatná meg az igazságosság jegyében, pedig ez a szektor brutálisan visszaesett, inkább stagnálgat, a 2008-as árbevételi szintjére sem tudott visszakapaszkodni.

Mint írtuk, a médiában a legjobb cégek, mint az RTL, örülhetnek, ha 10-20 százalék körüli nyereségre képesek, de nem is a nyereség, hanem eleve az árbevétel 40 százalékát vette volna el az adó, ráadásul úgy, hogy az RTL Klub és dolgozói minden más adót is fizetnek, például jövedelemadót, járulékokat, illetékeket, hozzájárulásokat.

95. Magyarország a régió éllovasa

Orbán Viktor ezt a Prinzhorn-csoport dunaújvárosi papírgyárának erőmű-alapkő-letételi ünnepségén mondta 2014. májusban. Ez 2014-ben sem volt igaz, és most sem az.

96. „Minden ügyet meg lehet velem beszélni, ami rám tartozik”

2013 októberén hazudta ezt Orbán Viktor. Ehhez képest a hozzá sok szállal köthető hatvanpusztai majorsággal kapcsolatban semmit sem hajlandó mondani. Amikor pedig Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a Parlamentben megkérdezte, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester miért bérli évi 15 millió forintért azt az Orbán család által használt birtokot, ami Orbán Viktor apja cégének tulajdonában áll, Orbán a válaszában azt javasolta, hogy olyan ügyben, amiben ő maga személyesen nem vesz részt, Hadházy forduljon az érintettekhez. Hazugság, hogy a Fidesz elnöke nem érintett abban, hogy egy fideszes polgármester a pártelnök apjának birtokát bérli, ahol ráadásul megtalálták a pártelnök fiának a kutyáját.

97. Politikai szempontok alapján nem születtek döntések a trafikpályázaton

Orbán Viktor 2013 májusán a Kossuth Rádióban visszautasította azt a vádat, ami szerint politikai szempontok alapján születtek döntések a pályázaton, azt állította, nem politikai szempontok, hanem a pályázatok minősége alapján születtek döntések. A szekszárdi trafikbotrányban hangfelvétel bizonyította, hogy ez hazugság, hiszen Horváth István szekszárdi fideszes polgármester elővett egy listát a környéken trafikkoncesszióra pályázók neveivel, majd az illetők neveit, lakcímét sorolva együtt végigmentek rajtuk, hogy eléggé fideszesek-e, kaphatnak-e trafikot.

98. Nem értette a kérdést, amikor Hadházy a korrupcióról kérdezte

Orbán Viktor tavaly októberben a Parlamentben először annyit válaszolt egy korrupciógyanús ügyről feltett kérdésre, hogy Hadházy Ákos LMP-társelnök azonnal tegyen feljelentést, ha tényleg korrupció történt. Hadházy erre megint megkérdezte, hogy ha az ORÖ-nél eltűnt a pénz – ahogy azt a hatóságok megállapították –, akkor fenntartja-e Orbán, hogy ma csak az ellenzék „blablál” korrupcióról. Erre Orbán annyit mondott: „Nem értettem a kérdést, szóval megismételné?” Ahogy azt az 1990 óta a parlamentben ülő, a házszabályokkal mindig tisztában lévő miniszterelnök tudhatta, erre nincs lehetőség, és amikor ezt elmondták neki, csak mosolygott. A csel sima bunkóság is lehetne, de az, hogy nem értette a kérdést, egyszerűen kamu.

99. „A magyar kormány és én személy szerint is zéró toleranciát hirdetünk minden korrupcióval szemben”

Többször is, például tavaly májusban is elmondta ezt Orbán a Parlamentben. Ez persze akkora hazugság, hogy a magyar korrupciómegelőzés arról szól, hogy még azelőtt kilépünk a korrupcióellenes együttműködésből, mielőtt kidobnának. Hogy csak egy példát említsünk, ott a MET-biznisz, amiről tudományosan is levezették, hogy korrupció lehetett, mégsem léptek fel ellene. A magyarországi korrupció lényegéről itt lehet bővebben olvasni.

100. :DDDDD

A fenti, legendás állítása még 2006-ban hangzott el, de más formában 2012-ben egy német gazdasági lapnak is megismételte: „Azt üzenem a magyaroknak, hogy soha nem hazudok nekik, soha nem árulom el őket, és mindig harcolok értük.” Ez a cikk is bizonyítja, hogy hazudott. (Címlapkép: Tbg)

https://444.hu/2017/11/03/orban-viktor-100-hazugsaga?page=2

két komment a poszt alól. Miért is jut eszembe róluk Popper?

Egyet sose fogok megérteni: Orbán minimiális erőfeszítéssel egy relatíve sikeres európai országot is csinálhatna, ahol sokan elégedettek lennének, és ő is lophatna eleget, de hatalmas áldozatok árán inkább lezülleszt bennünket egy fasisztoid posztszovjet köztársaság szintjére.

Pedig egyszerű ez: mert egy sikeres európai országmodellben ő maga lecserélhető, tehát ez a modell kuka. És mert ő nem "lopni" akar, hanem azt érezni, hogy ez az egész az ÖVÉ. Hatalmas különbség. Ő nem nyerni akar egy meccsben, hanem kinyírni a többieket. Ő nem vezetni, hanem birtokolni akarja az országot. Ő nem jobb akar lenni másoknál, hanem az EGYETLEN akar lenni.

Teljesen más koordináta rendszer, más gondolkodás, más világ.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr4713160012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása