Fotó: Pinterest
Fanta-szelet
A Fanta-szelet sikere a narancsos ízében rejlik egyfelől, másfelől az állagában, hiszen ahhoz, hogy a Fanta-szelet tökéletesen nézzen ki, a narancsüdítős réteget megfelelően pudingosra kell főzni, hagyni kell rá bőven időt, hogy megszilárduljon, és így nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés.
A Fanta-szelet hozzávalói:
Csokoládés tészta:
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
- 3 db tojás
- 1 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Túrós krém:
- 10 dkg vaj
- 30 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Fantás réteg:
- 4 dl Fanta vagy Mirinda üdítőital
- 4 dkg vaníliás pudingpor
- 3 ek porcukor
A Fanta-szelet elkészítése:
- A tojásokat kikeverjük a cukorral, egészen fehéredésig.
- A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a kakaóporral, majd a cukros tojáshoz adjuk.
- Összeforgatjuk csomómentesre, és egy sütőpapírral kibélelt 20x20 cm-es formába öntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
- Közben a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az összetört túrót és az alaposan megmosott citrom reszelt héját.
- Ha a tészta megsült és kihűlt, rásimítjuk a túrós krémet.
- A pudingport csomómentesre keverjük pár evőkanál üdítőitallal, hozzáadjuk a cukrot, és a Fanta maradékával együtt felforraljuk, amíg sűrű krémet nem kapunk.
- Még melegen ráöntjük a túrós rétegre, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20170315/retro-fanta-szelet/
Az eredeti keksztekercs receptje
Hagyományos keksztekercs hozzávalói:
- 60 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 6 evőkanál holland kakaópor
- 4 dl tej
- rumaroma
Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- + kókuszreszelék kívülre
A keksztekercs elkészítése:
Szuperdesszert, mert sütés, kelesztés és mindenféle időigényes konyhatechnikai eljárás nélkül is könnyedén elkészíthető.
- A darált kekszet egy tálban összekeverjük a cukorral és a kakaóporral.
- A tejbe beleöntjük a rumaromát, és fokozatosan adjuk a száraz hozzávalókhoz, figyelve, mennyit vesz fel a tejből.
- Mikor egy gyúrható masszát kapunk, kétfelé osztjuk, és a kókuszreszelékkel megszórt deszkán téglalap formájúra kinyújtjuk.
- Elkészítjük a krémet: a puha vajat a porcukrot és a kókuszreszeléket alaposan kikeverjük.
- Ezt is kétfelé vesszük, és megkenjük vele a kakaós alapokat, majd feltekerjük.
- A legjobb, ha fóliába csomagolva egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk, majd egy éles késsel felszeleteljük.
Készítsük el a keksztekercs nagyiféle receptjét is, a többi retró sütivel együtt!
http://www.nlcafe.hu/gasztro/20170326/kokuszos-keksztekercs-recept/