He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A paradicsommadár-félék

2016.06.05. 08:01 guma

Kis paradicsommadár (Paradisaea minor)

A paradicsommadár-félék (Paradisaeidae) a madarak osztályának verébalakúak (Passeriformes) rendjébe tartozó család. 17 nem és 47 faj tartozik a családba.

A Sibley–Ahlquist-féle madárrendszertan nem tekinti önálló családnak, hanem a varjúfélék (Corvidae) családjába sorolja őket.

A paradicsommadaraknak káprázatos párzási rítusaik vannak. A legtöbb paradicsommadár-félék családjába tartozó hím nemcsak pompás tollazatával igyekszik felkelteni a tojó figyelmét, de parádés táncával is.

Raggi-paradicsommadár (Paradisaea raggiana); Viktória-paradicsommadár hím (Ptiloris victoriae) A nagy paradicsommadár

Vörös paradicsommadár:

Paradisaea

A Paradisaea a madarak osztályának verébalakúak rendjébe és a paradicsommadár-félék családjába tartozó nem. Az összes fajánál van nemi dimorfizmus. Wikipédia

 

Blue-Bird-of-Paradise

király-paradicsommadár

Minden fajnak megvan a maga sajátos táncszokása, melyek nagyban eltérnek egymástól. Míg a legtöbb paradicsommadár magányosan udvarol kiszemeltjének, néhányan csapatokban lejtik táncukat, s gyakran féltucat éneklő hím is verseng a tojó kegyeiért.

Sárgarojtos paradicsommadár (Seleucidis melanoleuca); Galléros paradicsombanka (Cicinnurus magnificus); Vörös paradicsommadár (Paradisaea rubra)

Hiába hallható hangjuk, mivel folyton ugrálnak, alig lehet meglátni őket. A hímek és a nőstények tollazata különbözik.

Raggi-paradicsommadár

Lantfarkú paradicsommadár  Seleucidis melanoleucus

 Pompás paradicsommadár Tiny Thoughts

A nőstények tollazata egyszerű, nem feltűnő. A hímek színpompás tollaikkal hívják fel magukra a tojók figyelmét a nász idején. A díszes tollú hímeket tollaikért vadászták.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr28408254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása