He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A MNB szégyenletes pénzügyei. Döbbenetes vélemények: "luxus prosti képzés" indult?

2016.02.07. 16:05 guma

71 400 000 forint volt Matolcsy 2015-ös bruttó jövedelme (ebben nincs benne az a majdnem 120 millió forint, amit megkapott, ám jótékony célra fordított). Miért szerepel ez az adat most itt? Ha meghallgatod a videókat, erre is választ kapsz.

Matolcsy György

Most éppen az MSZP kényszerítette bíróságon arra Matolcsyt, hogy elmondja: mire költi a jegybank alapítványa (Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány) azt a 250 milliárd forintot, amit az MNB-től kapott. A jegybankelnök álláspontja szerint ehhez senkinek semmi köze, ugyanis az alapítvány nem közpénzből gazdálkodik, a Fővárosi Ítélőtábla szerint viszont dehogynem. És mivel a közpénz sorsa a közre tartozik, azt is nyilvánosságra kellett hoznia a pénzintézetnek, hogy milyen műtárgyakat vásárolt meg a 31 milliárd forintos Értéktár program keretében.

A Magyar Nemzeti Bank hozzávetőleg 200 milliárd forintnyi önkényesen felhasználható állami pénzzel beavatkozik a hazai közgazdász-képzésbe és közgazdász-szakmába. A közgazdász akadémikus krémjének elege lett a Matolcsy György vezette MNB és alapítványai látványos térfoglalásából, a gazdasági felsőoktatás önkényes átszabásából, amelyre a Nemzeti Bank alapítványi tevékenysége irányul. Természetesen ezzel kivívták Matolcsy és az MNB haragját. Muraközy Lászlóval, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Bizottságának elnökével mindezekről beszélgettünk.

 Új szereplő jelent meg az ingatlanpiacon, a Magyar Nemzeti Bank, ugyanis tavasszal 90 milliárd forintot különített el ingatlanvásárlásra és - felújításra. De a Matolcsy-féle jegybank az oktatási piac egy szeletére is igényt tart, például közgazdasági, pénzügyi szakembereket fog képezni és új kutatóhelyek létrehozását akarja támogatni. Erre a célra a saját alapítványainak 200 milliárd forintot, a teljes magyar felsőoktatás éves állami támogatásának másfélszeresét juttatta.
Volt tehát miről beszélgetnünk Király Júlia közgazdásszal, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnökével.

A következmény pedig ez:

Egy napjainkban megjelent tanulmány az államadósság (1973-1989)  keletkezéséről, elképesztő adatokat tartalmaz, amik visszaköszönnek napjainkban is...

Ha érdekel itt elolvashatod: http://www.penzriport.hu/letoltes/Magyar_allamadossag_keletkezese_1973_1989.pdf

2016 van most. 2013-ban, a lemondása és fél év hallgatás után, nem árt meghallgatni mi történt akkor és átgondolni mi van most, mi változott? :

200 ezer éles lőszert rendeltek Matolcsyék

Saját testőrség védi a civilek közelségétől állítólag valósággal rettegő Matolcsy Györgyöt és a jegybank vezetőit – írtuk korábban.

Az MNB-Biztonsági Zrt. és a tulajdonában álló Qualitas-Védelmi Kft. összesen több mint százötven embert foglalkoztat és már 132 millió forint közpénzt költöttek különös hóbortjukra. Az RTL Klub híradója utánanézett a közbeszerzési értesítőben, hogy pontosan mire szórta a pénzt a két cég.

200 ezer éles lőszert rendeltek Matolcsyék

Kiderült többek között, hogy autókra 12 milliót, fegyverekre 36 milliót, de például bútorokra is 24 millió forintot költöttek eddig, és 276 pár zokni is felkerült a bevásárlólistára. Ennél érdekesebb azonban, hogy vettek 112 darab maroklőfegyvert, 200 ezer darab éles lőszerrel.

A fegyverkezés azért is látszik indokolatlannak, mert a jegybankot évek óta a rendőrség védi.

http://propeller.hu/itthon/3190103-200-ezer-eles-loszert-rendeltek-matolcsyek

 Pár érdekes közgazdasági előadás a témában a Kornai kurzuson is elhangzott:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr468369598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása