He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Tánc, a csodák csodája

2016.01.20. 08:03 guma

Azt mondják, a tánc egyidős a szerelemmel: olyan ösztönös kifejező forma, amely már a beszéd előtt jellemezte az emberiséget. Ősi, személyes művészet, amelyet minden kultúrában, még a primitív népeknél is megtalálunk. Már a barlangrajzokon is megpróbálták ábrázolni a táncot, mivel azonban alapvető eleme a mozgás, ezért állóképen csak egyetlen elemét lehet bemutatni. A mozgókép viszont tökéletesen visszaadja a koreográfiákat, ezért a tánc már a film születésének hajnalán a rendezők kedvenc témájává vált. Az első táncosok csinos fiatal nők voltak, majd Hollywood minden irányzatot megörökített: a ragtimot, a chelstont, a balettot, a keringőt, a rock and rollt, majd a breaket. A "42. utca" című filmmel az álomgyárban külön műfaj jött létre, amely megnyitotta az utat a musicalfilmek előtt, melyeket Fred Astaire és Ginger Rogers tettek örökzölddé.
A filmben részleteket láthatunk olyan feledhetetlen produkciókból, melyek tánckoreográfiáikkal írták be magukat a filmtörténetbe, mint például a Grease, a Flashdance, továbbá olyan musicalekből, melyek a most induló sorozatban vetítésre kerülnek - mint például az Óz, a csodák csodája, a Három kis szó, a Roberta, a Zenevonat vagy a Broadway Melody 1940.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr118238282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazoló 2016.01.21. 08:01:03

Jó reggelt Margó!

Ahhoz képest,hogy közé'nk is lövethene vagy 'rablógyilkost is kreáltathatna karaktergyilkos gépezetével,kíméletes volt az i'gazságszolgáltatás:(

guma 2016.01.21. 09:15:38

@gazoló: :)))

tehát, sasszézni már tudsz. :D
süti beállítások módosítása