He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A hideg világ forró italai

2015.12.20. 06:26 guma

Karácsonyi italnak és gyógyszernek is jó Galéria: Forró italok a világ körül  Fotó: Northfoto

Tíz izgalmas, melengető ital a világ körül

Kávés-csokis-tejes finomság Olaszországból, orchideagumós-rózsavizes ital Izraelből, ánizsos tej Hollandiából, állítólag még influenza ellen is hatásos forró fűszeres whiskey egy dublini orvos receptje szerint. A Travelo a világ forró italainak nyomában.

A teljesség igénye nélkül utánanéztünk, a világban hol, mivel melegítik át magukat az emberek a téli időszakban. Bár szuperizgalmas a kávék és teák sokszínű világa is, ezúttal a többféle összetevőkkel, vagy éppen fűszerekkel megbolondított téli italokra koncentráltunk. Mutatjuk a legérdekesebbeket az alkoholmentesektől indulva, a legütősebbekig.

Influenza ellen forró whisky: hot toddy

A puncsra kísértetiesen hasonlító – ám rum helyett általában whiskyből vagy brandyből készülő – hot toddy az alkohol mellett forró vizet vagy teát, mézet, szegfűszeget, fahéjrudat és citromszeletet tartalmaz. Mókás nevét állítólag egy dublini születésű orvosról, Robert Bentley Toddról kapta, aki megfázás és influenza tünetei ellen írta fel az alkoholt, fahéjat, forró vizet és cukorszirupot tartalmazó gyógyitalt. (A kép fent)

Forró csoki vagy kávé? Mindkettő!

Ha mindig nehéz a választás a forró csoki és a kávé között, ezt az Olaszországból, azon belül is Torinóból származó bicerint imádni fogja. Ez ugyanis nem más, mint egy jó erős eszpresszó, forró csoki és teljes tej egymásra rétegezve egy kis, kör alakú üvegpohárban. Az ital neve is a tálalás módjából ered, a bicerin ugyanis kis poharat jelent piemonti dialektusban. Bicerint a 18. század óta készítenek a környéken, Alexandre Dumas is kedvelte.

http://travelo.hu/bor/2015/12/10/tiz_izgalmas_melengeto_ital_a_vilag_korul/?utm_source=index&utm_medium=link4&utm_campaign=index_cimlap

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr358156084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása