He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Szégyen! Ki a felelős a milliárdokkal kitömött cégért?

2015.08.27. 07:01 guma

Véleményem: Komolyan, minden szemétséget elkövető ügyintézőnek, döntéshozónak befagyasztanám a fizetését, addig amig rendbe nem hoznák amit elcsesztek. Nehogy már akik ezt a helyzetet segítettek létrehozni szabadon és gondtalanul éljenek más kárán! Mi az, hogy ők felmarkolják az eszméletlen juttatásaikat, míg vannak emberek akik a munkájuk bérét sem kapják meg döntésük miatt. Mi van ebben az országban, hogy nincs felelőségrevonás? Mi ez a szabad rablás, ahol éhhalálra lehet ítélni bárkit? Persze mit várhatunk amikor már a létminimum KSD adat is törölve lett, nehogy már kiderüljőn mennyire jól teljesít a nyomor terjesztésében is kormányunk. lásd: http://m.magyarnarancs.hu/belpol/trukk-a-szegenyseg-ellen-95902

Azonnali segítséget kérnek Orbán Viktortól

Debrecenben tüntettek az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) alkalmazottai szerda délután a megyei kormányhivatal előtt, elmaradt bérüket követelték. A tüntetésen felolvasták Orbán Viktor miniszterelnökhöz írt nyílt levelüket, melyben azonnali segítséget kérnek, hogy "az ESZOSZ-károsult munkavállalók a lehető legrövidebb időn belül, még az iskolakezdés előtt hozzájuthassanak az elmaradt bérükhöz, az ígért juttatásokhoz".

A demonstrálók, mintegy 120-130-an, három megyéből – Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok – érkeztek. A tüntetés szervezője, Tóthné Gábor Ildikó azt mondta, hogy a türelmük elfogyott, most már hallatják hangjukat, ha kell, Brüsszelig is elmennek, hiszen megélhetésük került veszélybe: sem munkát, sem jövedelmet nem kapnak harmadik hónapja.

A tüntetésen felolvasták Orbán Viktor miniszterelnökhöz írt nyílt levelüket, melyben azonnali segítséget kérnek, hogy "az ESZOSZ-károsult munkavállalók a lehető legrövidebb időn belül, még az iskolakezdés előtt hozzájuthassanak az elmaradt bérükhöz, az ígért juttatásokhoz".

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára augusztus 15-én közölte, hogy vizsgálják az ESZOSZ tevékenységét. A szövetkezet arra kapott támogatást, hogy 2800 munkanélküli ember munkához juthasson. Több hónapon keresztül ki is fizették az alkalmazottakat. Hozzátette: az első híreket követően, amelyek arról szóltak, hogy gond van 900 ember foglalkoztatásával és kifizetésével, az irányító hatóság vizsgálatot rendelt el.

Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő aznap sajtótájékoztatóján az ESZOSZ-ra utalva arról beszélt: a szövetkezet egy uniós programban hátrányos helyzetű, alulképzett munkavállalók foglalkoztatását vállalta öt évre az Észak-alföldi régióban. Az ESZOSZ 1,3 milliárd forintot kapott öt hónap alatt, de nem fizet az embereknek, még irodái sincsenek. A szövetkezet becsapott 2800 munkavállalót, és lehetetlen helyzetbe hozta a családjukat is – fűzte hozzá a szocialista képviselő.

http://hvg.hu/gazdasag/20150826_Azonnali_segitseget_kernek_Orban_Viktorto#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default

„Csalók és rohadékok vagytok” – Orbánnak írtak az ESZOSZ-károsultak

 

– Nem tudjuk, ön volt-e már olyan élethelyzetben, amikor levegőnek nézték, amikor az illetékesek még csak arra sem méltatták, hogy válaszoljanak a megkeresésére? Ön is családapa, önnek is vannak kiskorú gyermekei, akikről gondoskodnia kell, hisszük, hogy az ország vezetőjeként és szülőként átérzi a helyzetünket, és megérti, hogy önhibánkon kívül kerültünk kilátástalan helyzetbe – e szavakkal próbálják meghatni Orbán Viktor miniszterelnököt a neki címzett nyílt levelükben az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) károsultjai, akik kedden délután a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal debreceni székháza előtt tartottak tüntetést.

Mint beszámoltunk róla, az ESZOSZ csaknem háromezer alulképzett, hátrányos helyzetű munkavállaló alkalmazását vállalta, csakhogy több száz dolgozó azt állítja: hetek óta nem kaptak fizetést, nem tusnak enni adni a gyerekeiknek, képtelenek kifizetni az iskolakezdés költségeit, ráadásul a céget nem tudják elérni. A tüntetők azt akarják elérni, hogy a szövetkezet vagy fizesse ki az elmaradt béreket, vagy a kormány folyósítson a nyomorgó családoknak azonnali átmeneti segélyt.

Felvételünk az ESZOSZ-károsultak korábbi, augusztus 4-i tüntetésén készült
Felvételünk az ESZOSZ-károsultak korábbi, augusztus 4-i tüntetésén készült
Konyhás István / Népszabadság

Azért tartják illetékesnek a kormányt, mert az ESZOSZ beruházását Orbánék minősítették kiemelt projektté, és a kétmilliárdos állami támogatását az a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság hagyta jóvá, amelynek tagja a miniszterelnök is. A cég a megítélt támogatási összegnek eddig a negyedét kapta meg, azaz valamivel több, mint félmilliárd forintot.

A debreceni demonstráción mintegy százan vettek részt több megyéből, a láthatólag indulatos tömeghez hasonlóan dühös és feszült szónokok beszéltek, hiszen a tüntetők közül a rendezvényen szabadon fölszólalhatott bárki. A Szabolcsból érkezett Ráczné Balogh Éva azt mondta: „több mint két hónapja nem kaptunk fizetést, holott állásban vagyunk, és nincs miből bevásárolni".

Felvételünk az ESZOSZ-károsultak korábbi, augusztus 4-i tüntetésén készült
Felvételünk az ESZOSZ-károsultak korábbi, augusztus 4-i tüntetésén készült
Konyhás István / Népszabadság

Nagy tapsot kapott az ugyancsak szabolcsi Farkas Attila, amikor a felelősökre célozva közölte: „Csalók vagytok, rohadékok vagytok, ez az igazság, és amíg minket letartóztatnak biciklilopásért is, ti pedig büntetlenül lophattok milliárdokat". A nyírbátori Márton József arra hívta föl a figyelmet, hogy az ESZOSZ dolgozói közül sokan már éheznek, de – mint fogalmazott – „nem hagyjuk magukat, kiállunk a jogainkért".

Az egyik szónok, Váradi Gábor kitért az ESZOSZ vezetőinek azon állítására, miszerint a problémát részben azok a dolgozók idézték elő, akik nem jelentek meg a kötelező oktatáson. A férfi kijelentette: az ESZOSZ nem mond igazat, hiszen ők részt vettek a tanfolyamon, s mégsem kaptak sem munkát, sem fizetést. Arra kérte a szövetkezetet, hogy „ne nézzenek minket hülyének, mi dolgozni akarunk, és azt akarjuk, hogy a munkánkért fizessenek". Több felszólaló azt követelte, hogy ha már nem tartanak igényt a munkájukra, akkor mondjanak föl nekik, most ugyanis nem jogosultak segélyt kapni, elvégre hivatalosan állásban vannak.

Felvételünk az ESZOSZ-károsultak korábbi, augusztus 4-i tüntetésén készült
Felvételünk az ESZOSZ-károsultak korábbi, augusztus 4-i tüntetésén készült
Konyhás István / Népszabadság

Az Orbánnak írt nyílt levelet zárásképpen a demonstráció egyik szervezője, Tóthné Gábor Ildikó olvasta föl, aki közölte: „Nincs tovább, a politikusoknak ki kell nyitniuk a fülüket és a szívüket, és segíteniük kell a több ezer csóró emberen".

http://nol.hu/belfold/csalok-es-rohadekok-vagytok-orbannak-irtak-a-karosultak-1559407

Orbán Viktort megkérdezték, volt-e már, hogy levegőnek nézték

A kormányfő közbelépését kérik az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet károsultjai, akik Debrecenben újabb tüntetésen próbálták felhívni a figyelmet kilátástalan helyzetükre.

Három hónapja nem jut hozzá béréhez több ezer olyan család, amelynek 2,9 milliárd forint uniós támogatásból munkát ígért az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet. A gyakorlatilag általunk is utolérhetetlen szervezet technikai problémákra hivatkozva nem fizet, miközben feladatot sem tudott adni a vele szerződött 2800 embernek. A munkanélküli, esetenként hajléktalan emberek így más szociális támogatáshoz sem jutnak, mondván, munkaszerződésük van. Bár a kormány vizsgálatot ígért az ügyben, amelynek még a Fidesz is a gyorsítását kérte, egyelőre nem világos, mi történhetett.

 
A kárvallottak most nyílt levélben fordultak a miniszterelnökhöz.

Nem tudjuk, Ön volt-e már olyan élethelyzetben, amikor levegőnek nézték, amikor az illetékesek még csak arra sem méltatták, hogy válaszoljanak a megkeresésére. Mi így jártunk. Sehonnan sem kaptunk választ, mindenütt süket fülekre, érzéketlen politikusokra, közszolgákra találtunk.

Mint írják, még a munkaügyi hivatalban sem foglalkoznak ügyükkel. Tartalékaik eddig sem voltak, most már csak egyik napról a másikra tengődnek, sok családban a felnőttek gyakorlatilag nem esznek, hogy legalább a gyerekeknek tudjanak valami ételt adni.


A „rendes” családokban ilyenkor már készülnek a tanévre, csomagolják a füzeteket, vásárolják az iskolatáskákat, tanszereket. Mi itt állunk nyomorultul, munka és jövedelem nélkül, úgy látjuk, sorsunk a hivatalos állami szerveket nem érdekli.

Hangsúlyozzák, hogy nem akarnak politikai csatározásokban részt venni, nem azzal akarnak foglalkozni, hogy kik állnak esetleg a szövetkezet vezetői mögött, és azt sem akarják eldönteni, mennyire volt megalapozott a szövetkezet pályázata, amely alapján elnyerte a milliárdokat.

 
A szövetkezetet mindenesetre a politika közelében álló emberek alapíthatták, hiszen Jászapáti polgármesteri hivatalának a címére jegyezték be, a vezetők között pedig olyanok ülnek, akik önkormányzati cégek igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tagjai voltak, vagy azok jelenleg is. Az ESZOSZ ráadásul úgy jutott hozzá a nem kevés uniós támogatáshoz, és úgy ígért mellé 2,5 milliárd forint önerőt, hogy 2011-es alapítása óta egyedül 2013-ban volt 50 ezer forint árbevétele, azonkívül csak 600 millió forintot meghaladó kötelezettségről számolt be a tavalyi évet lezáró mérlegében.
Pedig a pórul járt dolgozók nem sokat kérnek.

Mi csak egyszerűen dolgozni és élni akarunk, szerény körülmények között, de emberként.

A kormányfőtől viszont gyors intézkedést várnak, hogy napokon belül hozzájuthassanak elmaradt bérükhöz.

 
http://vs.hu/gazdasag/osszes/orban-viktort-megkerdeztek-volt-e-mar-hogy-levegonek-neztek-0826?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s18

Szólj hozzá!

Címkék: aktuális

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr167736214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása