He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

200-as pillangón, Cseh László világbajnok!

2015.08.05. 18:04 guma

Cseh László, Kazany

László nagy bajnok: ezzel gratulált az ellenfél

Cseh nem sírt, mert erős

"Hát, nem gondoltam volna januárban, arccal a harminc felé, hogy kétszáz pillangón leszek a világ legjobbja. Az azért bennem volt, hogy még egyszer meg akarom mutatni, ezért váltottam, ezért kezdtünk új módszerekkel edzeni. Megvan az eredménye. A mai úszás nem volt a legjobb, az utolsó húsz méteren már nagyon nem éreztem a karjaimat, ennek ellenére tudtam, akkor is végigcsinálom. Hogy sírtam-e utána? Majdnem. De csak majdnem – mert erős vagyok" - nyilatkozta Cseh László, aki tíz év után nyert ismét vb-aranyat.

Forrás: AFP/Alexander Nemenov  

Cseh László karja meghalt, de világbajnok lett

Cseh László az 50 pillangón szerzett bronzérme után 200 pillangón világbajnoki címet nyert a Kazanyban zajló úszó-világbajnokságon. Hosszú Katinka viszont lemaradt a dobogóról 200 gyorson.

Cseh László kirobbanó formában érkezett a világbajnokságra, ezt 50 pillangón be is bizonyította, ahol bronzérmes lett (ez volt pályafutása során sprinttávon az első vb-érme). Aztán 200 pillangón az előfutamból és a középdöntőből is a legjobb idővel jutott tovább, megelőzve nagy riválisát és jó barátját, a dél-afrikai Chad Le Clos-t. Cseh azért sportszerűen megjegyezte, hogy a szám londoni olimpiai bajnoka a középdöntő előtt úszott egy 200 gyors döntőt, ami biztosan sokat kivett belőle, tehát csalóka is lehet az időeredmény.

A magyar klasszis viszont azt nem akarta, hogy belőle a 200 vegyes kivegyen bármennyit is, ezért visszalépett ettől a számtól, hogy a délutáni 200 pillangós döntőre tökéletesen fel tudjon készülni. „Az biztos, hogy, aki nyerni akar, annak egyéni csúcsot kell úsznia, a legjobbunk nagyjából ugyanott van Chaddel, azaz izgalmas verseny lesz. Mondjuk ki, győzelmi esélyeim vannak, de ehhez nagyon nagyot kell úsznom” - mondta Cseh a finálé előtt.

Chad le Clos jól kezdte a döntőt, ő fordult elsőként 50 és 100 méter után is, ekkor azonban Cseh robbantott. A második forduló előtt megelőzte a dél-afrikait, aki ekkor meglepetten rá is nézett egy pillanatra. Az utolsó 50 méterre fordulva Cseh egyre jobban elszakadt tőle, úgy tűnt, hogy megszorongatni sem tudják a magyar világbajnokot, az utolsó 20 méterre azonban elfáradt. Szerencsére akkora előnyt úszott ki előtte, hogy már nem tudta Le Clos beérni őt, így Cseh megnyerte a 200 pillangó döntőjét.


 

„Nagyon jól ment a táv második fele. A karom meghalt az utolsó 20 méterre. Az időm lehetett volna jobb is, de januárban nem gondoltam, hogy 200 pillangó az idén én leszek a világ legjobbja. Az azért bennem volt, hogy még egyszer meg akarom mutatni, ezért váltottam, ezért kezdtünk új módszerekkel edzeni. Megvan az eredménye, ez már a megújult Cseh László. Hogy sírtam-e utána? Majdnem. De csak majdnem, mert erős vagyok” – idézte a magyar szövetség Facebook-oldala a magyar úszót, aki nagy medencében második világbajnoki címét szerezte, az elsőt tíz évvel ezelőtt. Cseh László az első olyan úszó a világon, aki hét világbajnokságon hét különböző számban tudott érmet nyerni.

A dobogón


 

Hosszú Katinka a 200 gyors előfutamában és a középdöntőben is fáradtan mozgott, a 200 vegyes világcsúcsa után teljesen érthetően, de így is simán, a negyedik idővel jutott be a döntőbe. A fináléban az első 50 után Hosszú másodikként, 100 után harmadikként fordult, az utolsó hosszra azonban még jobban visszaesett. A magyar versenyző lemaradt a dobogóról, nem tudta megszorongatni a két amerikait, Latie Ledeckyt és Missy Franklint, valamint a világcsúcstartó olasz Federica Pellegrinit. Végül ötödikként ért célba, és Ledecky győzött, aki 1500 gyors után 200 gyorson is nyert Kazanyban.


Hosszúnak most nem jött össze az érem


 

Negyedórával később Hosszú a 200 pillangó középdöntőjében is rajthoz állt, de futamában csak hatodikként zárt. A második középdöntős futamban egy másik magyarért, Szilági Liliánáért is szoríthattunk. A fiatal magyar úszó remekül hajrázva harmadikként csapott célba, és mivel ez egy erősebb futam volt, így összességében is a harmadik legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe. Hosszú Katinka viszont nem jutott a fináléba, így legalább több ideje marad pihenni, hiszen még 100 gyorson, 200 háton és 400 vegyesen is rajthoz áll Kazanyban.

http://vs.hu/sport/osszes/cseh-laszlo-karja-meghalt-de-vilagbajnok-lett1-0805

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr887684096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása