He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Parti Nagy Lajos, Tömpe István, Szilágyi Ákos gondolat ébresztő véleménye Friderikusznál

2015.05.08. 10:00 guma

Az Elitek árulása címmel Tömpe István új könyve 450 oldalban beszéli el egy olyan ember életét vagy inkább emlékeit és tapasztalatait, aki így jellemzi önmagát: „Első húsz évemben a kommunista nomenklatúra egyik folyamatosan polgárosuló családjában éltem. A második húsz évemben itthon, főleg állami és külföldi munkahelyeken dolgoztam. Harmadik húsz évemet vállalatoknál töltöttem. Mostanság pedig mindenről beszámolok.” Egy tévés beszélgetésben nem követhettük egy ilyen testes könyv és egy egész élet minden szálát, úgyhogy műsorunkban elsősorban Tömpe István közelmúltra vonatkozó tapasztalataira és véleményére voltunk kíváncsiak.

Hol nemzeti konzultációnak álcázott uszítás a bevándorlókkal kapcsolatban, hol vita-kezdeményezés a halálbüntetés visszaállításáról. Milyen Magyarország vált és lesz abból az országból, amelyet a magyar miniszterelnök teljes erőből előállít? És vajon milyen lesz annak a népnek a gondolkodása és a magatartása, amelyet felsőbb helyről évek óta gyűlöletre és mások utálatára, megvetésére buzdítanak? Parti Nagy Lajos íróval beszélgettünk mindezekről.

A 2000 című folyóirat januári-februári számában jelent meg Szilágyi Ákos írása A sivatag törvénye - Auschwitz és Trianon címmel, amelyben a neves esztéta nem kevesebbet állít, minthogy Magyarország az eltelt csaknem 100 évben, tehát Trianon óta, döntően belső okokból képtelennek bizonyult arra, hogy modern politikai nemzetként hozza létre önmagát és teremtse meg a saját nemzeti identitását. Az elmúlt 100 év lényegében a nemzeti önelemésztés folyamata volt - mondja Szilágyi Ákos esztéta, aki ezen az estén vendégünk volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr147439008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása