He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Ő oldja meg a legnagyobb magyar pénzügyi botrányt?

2015.04.01. 11:10 guma

 

Itt pedig a beszélgetés állításait boncolgatja a: http://444.hu/2015/03/31/ennek-az-embernek-kellene-megoldania-a-legnagyobb-magyar-penzugyi-botranyt/

„Magyar Gyuri bácsi”: Áprilisi tréfa a főügyész nyilatkozata

Az ügyvéd az atv.hu-nak azt mondta: fenntartja, hogy a meggyanúsított személyek nagy részét először tanúként hallgatják meg. A főügyész szerint ez súlyosan jogsértő, és ezért nem hallgatták ki tanúként a Quaestor-ügyben Tarsoly Csabát.

Az MSZP-s Bárándy Gergely faggatta hétfőn a parlamentben Polt Péter legfőbb ügyészt a Quaestor-botránnyal kapcsolatban. Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy az ügyészség miért „adta meg annak a lehetőségét, hogy a csalás elkövetői bizonyítékokat semmisíthessenek meg” és „kimenthessék a vagyonukat”.

Polt Péter válaszában hangsúlyozta, hogy március 10-én történt a feljelentés, másnap már házkutatást tartottak a Quaestornál, majd további hét házkutatást rendeltek el. Tíz embert tanúként, később három embert gyanúsítottként hallgattak ki. A legfőbb ügyész szerint Tarsolyt azért nem hallgatták ki korábban, mert egy potenciális gyanúsított „nem hallgatható ki előzőleg tanúként, ez minden emberi jognak ellent mond".

Polt Péter kijelentésére a Népszava reagáltatta Magyar Györgyöt, aki „szuper hazugságnak” nevezte a legfőbb ügyész szavait. „Mégpedig azért szuper hazugság, mert Magyarországon ez a szakmai gyakorlat”- közölte a lappal az ügyvéd, aki a végtelenségig tudná sorolni a konkrét példákat, amikor valakit tanúként idéztek be és vagy egy-két hét múlva, vagy akár ott a helyszínen, lényegében azonnal meggyanúsítottak.

Magyar szerint a vádhatóság képviselő gyakran pszichés nyomásként is használják, hogy az igazmondásra kötelezett tanút azzal próbálják szóra bírni, hogy megfenyegetik a gyanúsítással és az őrizetbe vétellel.

Magyar szavaira kedd este Ibolya Tibor fővárosi főügyész is reagált, aki szerint az ügyvéd, – ahogy Ibolya fogalmazott: „Magyar Gyuri bácsi” – „orbitális butaságokat beszélt”, amikor arra utalt, hogy Tarsoly Csabát illett volna gyorsabban őrizetbe venni. Ibolya az ATV Egyenes beszéd című műsorában közölte, hogy a megalapozott gyanú idő előtti közlése akár tönkre is vághat egy nyomozást.

Akit potenciális gyanúsítottnak tart az ügyészség, azt nem hallgatja ki előtte tanúként – ismételte meg főnöke, Polt Péter szavait Ibolya, majd kijelentette, hogy komolyan megalapozott eljárást akarnak véghez vinni ebben az ügyben, be akarják bizonyítani azt a bűncselekményt, amit Tarsoly Csaba elkövetett.

Az atv.hu megkeresésére Magyar György közölte: Ibolyát és Polt Péter hallgatva azt hitte, áprilisi tréfáról van szó, ugyanis az egész ügyvéd szakmában köztudott, hogy a nyomozások jelentős részénél lesz korábbi tanúból gyanúsított. Magyar szerint ha megnéznénk a nyomozati akták tartalomjegyzékét, legalább 50 százalékban találnánk rá példát, hogy „Kovás Jakabot” „a 23.olalon” tanúként hallgatták meg, majd „a 32. oldalon” már gyanúsítottként szerepel.

Ugyanezt erősítette meg egy neve mellőzését kérő, 40 éve a szakmában dolgozó ügyvéd, annyival kiegészítve, hogy szerinte ez a gyakorlat az ügyek 60-70 százalékában érhető tetten.

Tanúkénti meghallgatáskor igazmondási kötelezettség terheli az érintettet, ezért is alkalmazzák a nyomozóhatóságok ezt a módszert. Gyanúsítottá válva persze vissza is vonhatja a tanúként tett és akár önmagára nézve is terhelő vallomást, ám a gyakorlatban sokszor a visszavont vallomás is súllyal esik a latba az ítélethozatalkor.

Magyar György kétezer Quaestor károsultat képvisel. Az atv.hu-nak azt mondta, a maga részéről nyilvános vitát is kész folytatni az ügyészség képviselőjével a nyomozati gyakorlatról.

Lapinformációk szerint Tarsoly Csaba személyi titkárának, Mikuska Zoltánnak Polt Péter lánya a párja. Ahogy beszámoltunk róla, Mikuska a Miniszterelnökségről igazolt át a Quaestorhoz valamivel több mint három évvel ezelőtt. A Hivatalos Értesítő szerint 2012 januárjában közös megegyezéssel távozott a kormányzati csúcsszervtől, ahol osztályvezetői beosztásban dolgozott több mint egy évig. Azóta Tarsoly jobbkezének számít a cégcsoportnál. A kapcsolatot Mikuska Zoltán Facebook-oldala is megerősíti, közös nyaralásos képek szerepeltek rajta a legfőbb ügyész lányával, mielőtt elérhetetlenné tették az oldalt. Polt Péter hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy gyorsan, ütemezetten és eredményesen halad a nyomozás a Quaestor-ügyben.

http://www.atv.hu/belfold/20150401-magyar-gyuri-bacsi-aprilisi-trefa-a-fougyesz-nyilatkozata

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr507326150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása