He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A 10 legveszélyesebb vulkán

2015.02.05. 08:02 guma

Egy lista a gyönyörű, de veszélyes vulkánokról, melyek vagy hosszú idő óta alszanak vagy aktív korszakukat élik. Ám ami a legfontosabb, hogy a legtöbb nem csak szép, de nyugalmas helyen is találhatóak.

1. Mount Bromo, Kelet-Jáva

Mount Bromo, East Java is a deadly volcanoes

Az egyik leglátogatottabb turisztikai célpont a kelet Jávai Gunung Bromo, mely aktív vulkán és 2329 m magas, de külön érdekessége a csodálatosan dús zöld növényzet mely körül öleli a vulkánt, és így hihetetlen festői képet teremt a természet.

2. Arenal Volcano, Costa Rica

Arenal Volcano, Costa Rica

Egyik legfiatalabb aktív vulkán a Costa Ricai Volkan Arenal. 1968-ban egy közeli kis várost, Tabacot elpusztított egy kitörése. San Josétól 56 mérföldre található vulkán csodálatos látványt nyújt és a felkapaszkodóknak fantasztikus kilátással szolgál.

3. Mount Yasur, Vanuatu

Mount Yasur, Vanuatu

Tanna szigeteken található a legkönnyebben megközelíthető vulkán a 362 m magas Mount Yasur. Ez a magasság segít abban, hogy megközelítsd és belekukkanthass a vulkán "gyomrába"...

4. Mount Etna, Sicily

Mount Etna, Sicily

Az Etna Szicília keleti partjánál található. Az Etna a második legnagyobb aktív vulkán Európában, jelenleg 3329 m magas.

5. Cotopaxi Volcano, Quito

Cotopaxi volcano, Quito

A egyik legnagyobb aktív vulkán az 5897 m magas egyenlítő gleccser. 1738 óta több mint 50 kitörése volt ami nem tesz jót illetve veszélyezteti a gleccser jégáramlását.

6. Krakatoa, Indonesia

Krakatoa Volcano, Indonesia

Jáva és Szumátra között egy vulkanikus sziget a Krakatau (Gunung Krakatau). Az írott történelem szerint hihetetlen erősségű kitörés volt itt 1883 augusztus 26-27-én ami felért 200 megatonna TNT robbanással.

7. Kilauea, Hawaii

Kilauea, Hawaii

1ö52 óta 33 kitörése volt ennek az aktív vulkánnak. Kilauea a világ egyik leglaposabb vulkánja.

8. Mount Fuji, Japan

Mount Fuji, Japan

Japánban, de a világon is az egyik legnépszerűbb vulkánhegy a Fuji. Annyira közkedvelt, hogy évente 30000 hegymászó ember veszi célba.

9. Mount Kilimanjaro, Tanzania

Mount Kilimanjaro, Tanzania

Híres hófödte hegy. Afrika legmagasabb pontját is ez vulkán, a Kilimandzsáró szolgáltatja az 5892 m magasságával. Gyönyörű látvány a Szavanna felett magasodó hósipkájával.

10. Osorno Volcano, Chile

Osorno Volcano, Chile

Osornos 2652 m magas kúp alakú vulkán, mely Csille legaktívabb vulkánja, és egy kicsit szimbólum is, mert nagyon hasonlít a Fujira.

Bonus:

1. Mount Mayon Volcano, Philippines

Mt. Mayon, Mayon Volcano in Albay, Phillepines

A Fülöp-szigeteki Luzon sziget, Albay tartományában, a Bicol régióban van ez az aktív Mayo vulkán, vagy más néven Mount Mayo sztratovulkán. Alakja majdnem tökéletes kúp és déli oldalán lávafolyás állandósul,  valamint egyre több kén-dioxid  kibocsátás is napról napra növekszik. Most 750 tonna naponta.

2. Mount Lokon, Indonesia

Mount Lokon spews hot lava and volcanic ash during an eruption in Tomohon in Indonesia's North Sulawesi province

Észak-Cselebesz, Lokon hegy Tomohon vulkánja nemrég erős produkálta a legerősebb kitörését. 3000 méter magasra "köpte" ki a forró hamu és füst egyveleget, ezért a környék lakói riadtan menekültek a menedékhelyekre.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr727049339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2015.02.05. 17:00:57

Trendik nagyon. Megnéznék párat:)
süti beállítások módosítása