He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A harács és uriz fejeseink ennyibe kerülnek

2014.12.30. 10:00 guma

tabla.jpg

Évi 2,3 milliárd az állami vezetők fizetése

Budapest — Soha ennyibe még nem kerültek nekünk az állami vezetők! A Blikk megkapta a Kormányzati Információs Központtól a fejesek teljes listáját, kereseteit, és megdöbbentő számot láthattunk.

Az állami vezetők – miniszterelnök, miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok – 165-en vannak, ám a biztosokkal és megbízottakkal együtt már 213-an. A teljes havi fizetésük meghaladja a bruttó 190 millió forintot, vagyis egy év alatt közel 2,3 milliárdba kerülnek nekünk.

A teljes tábor úgy oszlik meg, hogy Orbán Viktor kormányfő és tíz minisztere alá 55 államtitkár és 99 helyettes államtitkár tartozik. De az ő munkájukat segíti még 31 miniszteri biztos, öt kormánybiztos, két miniszterelnöki biztos és 11 miniszterelnöki megbízott is.

Azt, hogy a kabinet milyen nagylelkűen osztogatja az ilyen posztokat, két dolog is jól mutatja. Az egyik, hogy a kormánytag Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter például kormánybiztos is, igaz, a kínai és orosz gazdasági kapcsolatok összehangolásáért külön nem kap pénzt. Másrészt pedig a legutolsó miniszteri biztosi kinevezés éppen karácsony előtt, 23-án jelent meg a Magyar Közlönyben.

Háry András a humántárcánál a hivatalos indoklás szerint a „kis- és középvállalkozások duális felsőfokú képzésének összehangolását” lendítheti előre. Így nem véletlen, hogy a fejesek száma rendületlenül növekszik. Az államtitkárok közel háromszor annyian vannak, mint a Bajnai Gordon vezette kormány 2010-es búcsúzásakor, helyetteseik száma – őket akkor még szakállamtitkároknak hívták – pedig szintén duplája az akkorinak.

A regimentnyi vezető közül egyébként alig vannak, akik nem kapnak szép bért. Mindössze nyolc pozíció nem kerül pénzébe az államnak, míg a legrosszabbul fizetett tisztviselőnek, Mihalovics Péternek, a gazdasági tárca miniszteri biztosának is havi bruttó 350 ezer forint jár. A fizetések azonban ennél sokkal nagyobbak.

Az átlag bruttó 927 ezer forint, ami az átlagos magyar kereset – havi bruttó 234 600 forint – közel négyszerese. Az évi 2,3 milliárd forintos keresetüknél azonban sokkal többe kerül ennek a seregnek a fenntartása. Sokuknak járhat szolgálati autó, amelyet bizonyos esetekben sofőrrel együtt akár privát célokra is igénybe vehetnek.

A kormány egyébként korábban is többször kifejtette: nem tartja a bürokrácia elburjánzásának a fejesek számának növekedését. A 2010 előtti 13 tárcához képest ugyanis ma már csak nyolc működik, s a feladatok koncentrálásával hatékonyabban, olcsóbban működik az állam, és az államapparátust is sikerült csökkenteni.

M. L.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/evi-23-milliard-az-allami-vezetok-fizetese-2315717

mire van közpénz?kozpenz6-600x723.jpg

kozpenz7.jpg

a képek forrása:http://gepnarancs.hu/2014/12/igy-elunk-mi-es-igy-elnek-ok/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr477017561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása