He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2014 Kötcse

2014.09.07. 09:51 guma

Kötcse, tizenharmadszor

Szombaton tartják a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében a Fidesz-hátország szokásos Kötcsei Polgári Piknikjét, ahol Orbán Viktor szokás szerint idén is beszédet mond. A rendezvény zártkörű lesz.

http://mandiner.hu/cikk/20140906_kotcse_tizenharmadszor

Orbán becsomagolta a simicskázást, de aki akarta, értette

  • 2004 óta minden évben Kötcsén gyűlik össze a jobboldal holdudvara, ahol megtartják saját Szárszójukat.
  • Idén egy kicsit más volt a hangulat a Fidesz belháborúi miatt.
  • Orbán így is lenyűgüzte a résztvevőket.
  • Igaz, legtöbbjük eddig is le volt nyűgözve.

“Minden gazdasági szereplőt súlyának és helyzetének megfelelően kell kezelni.”

Ez volt az a mondat Orbán Viktor idei kötcsei beszédében, amivel a Simicska Lajossal való konfliktusra utalt. Ennél konkrétabban nem beszélt a témáról. Ez is egy kérdés után jött elő, amiben nem került elő Simicska neve, hanem általában a reklámadóra vonatkozott.orbankotcse2

Kép: Orbán Viktor Facebook

Mindezt persze nem hallottuk élőben, a kötcsei polgári piknik ugyanis zárt, sajtó oda, a köztévé híradóját leszámítva nem mehet be. Távozóban viszont több résztvevővel beszélgettünk, akik ugyan különböző dolgokat emeltek ki a piknikről, de az közös pont volt a beszámolókban, hogy ez az idézet elhangzott. És aki akarta, általában értette is, hogy a miniszterelnök ezzel utalt a gazdasági konfliktusokra (amikről itt írtunk bővebben.)

Orbán azt is elmondta, nem az alapján kell kezelni egy kormánynak a gazdasági szereplőket, hogy kik állnak közel hozzá, hanem a valós gazdasági teljesítményük alapján. És ha ez reklámadó formájában merül fel, akkor annak a jobboldali gazdasági érdekeltségeket is ugyanúgy érintenie kell.

Anélkül, hogy túlzottan elmerülnénk a kremlinológiában, fontos tudni, hogy ezek a kijelentések milyen környezetben hangzottak el. Bár a piknik a nyilvánosság kizárásával zajlik, Orbánnak a körön belül sem kell tartania túlzottan kritikus felvetésektől. Ahogy egy résztvevő fogalmazott, itt az ő hívei voltak. Így kérdezni ugyan lehetett tőle odabent, de ezek leginkább tiszteletteljes felvetések voltak, mint bármi túlzottan belemenős. A legtöbb vendég, akivel beszéltünk az esemény után, kifejezetten dicsérte a jól felépített, logikus, erőteljes beszédet, amiben többek között arról volt szó, mit jelent a kétharmad, és mi várható az önkormányzati választáson, de ha jól értettük, ebben különösebb meglepetések nem voltak.orbankotcse

Kép: Orbán Viktor Facebook

Vagyis: ez eleve nem az a közeg volt, ahol Orbánnak magyarázkodnia kellett volna. A közönség azon részének, amelyiknek volt füle az ilyesmire, még kifejezetten kedves is lehetett az önmagukon túlnövő gazdasági érdekeltségekkel szembeszálló Orbán képe. (És nem nagyon merült fel, hogy rendben, de kik jönnek akkor, ha leszámol Simicskával?)

Pedig a résztvevők nagy részének szokatlan lehetett, hogy például a piknik reggelén az egyik első számú jobboldali sajtótermék, a (Simicska Lajos érdekeltségéhez tartozó) Magyar Nemzet vezércikkben írt arról, hogy az arrogancia nem polgári erény, és hogy a Fidesz körül is megjelentek az akarnokok. A helyszínen lévő Hírtévések pedig arról kérdezgették a fideszes politikusokat, mire gondolhatott L. Simon László, amikor megfenyegette őket, és mi lesz, ha továbbra is kellemetlen kérdéseket tesznek fel.

Mindez a felszínen nem zavarta meg túlzottan a kedélyes hangulatú, főzős-beszélgetős-esti tábortüzes jobboldali Szárszót.

Orbán Viktortól ugyan érkezésekor megkérdeztük, felmerül-e konfliktusa Simicska Lajossal, de erre csak egy nevetéssel válaszolt. Olyannyira, hogy ezt a pillanatot az MTI képe is megörökíti.Balog Zoltán; Havasi Bertalan; Orbán Viktor

MTI Fotó: Varga György

Annak pedig, amit a jobboldalon sokan stílusbeli különbségnek érzékelnek a párt körüli figurák régi és új generációja között, egészen konkrét példáját láthattuk a búcsúzáskor. Elmenőben sok vendéggel, köztük meghatározó jobboldali szereplőkkel tudtunk beszélgetni, akik, természetesen a saját szemszögükből, de alapvetően nyíltan meséltek arról, mi volt odabent. Amikor viszont megjelent Kaminski Fanny, Orbán Viktor Facebook- és bulvárfelelőse, annyit vetett oda az egész nap Orbánra váró stáboknak (többek között az RTL Klub, a Hír tévé, és mi voltunk még ott ekkor):

http://444.hu/2014/09/06/orban-becsomagolta-a-simicskazast-de-aki-akarta-ertette/ 

Orbán: össszefogással legyőzzük a brüsszeli bürokratákat és a pénzügyi nagyhatalmakat

Az árvíz elleni védekezést, a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést nevezte az elmúlt időszak legnagyobb sikerének Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Kötcsén. A kormányfő a tizenharmadik kötcsei polgári piknik, a Polgári Magyarországért Alapítvány hagyományos rendezvénye előtt nyilatkozott az M1 Híradónak.

Orbán Viktor elmondta, hogy a találkozón arról fog először beszélni, mi az a néhány fontosabb dolog, amiben a legnagyobb eredményt érték el, és amire építeni kell a jövőben.

A kormányfő három dolgot emelt ki: a dunai árvíz elleni védekezést, a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentést.

"Most reméljük, hogy árvíz nem lesz", de erősíteni kell az ország védelmi képességeit, valamint folytatni kell a bankok elszámoltatását és a rezsicsökkentés - fogalmazott. Véleménye szerint ezekből rengeteg dolog következik a szellemi élet embereire, a politikusokra, a kormányzatra, tulajdonképpen minden magyar állampolgárra.

Orbán Viktor azt mondta, beszélni fog arról, hogy nagy jelentősége van az önkormányzati választásnak. Ezt azzal indokolta, hogy a magyar társadalmi, gazdasági és politikai rendszer nem tud működni önkormányzatok nélkül. Hozzátette: lelkében a magyar egy önkormányzati ihletettségű nép, saját lábán szeret állni, saját magát szereti kormányozni, ezért nagyon fontos, hogy kiket választanak meg és milyen mandátummal az önkormányzati választáson.

A miniszterelnök kulcskérdésnek tartja, hogy a megválasztott önkormányzati vezetők a városokban, falvakban élő emberek érdekében zökkenőmentesen tudjanak dolgozni a kormányzattal.

Azt mondta, az elmúlt négy év tapasztalata, ha van összefogás, akkor van eredmény. "Ha összefogunk, legyőzzük a válságot, az árvizet, a brüsszeli bürokratákat, a különböző pénzügyi nagyhatalmakat, még a bankokkal szemben is tudunk igazságot szolgáltatni a magunk számára" - hangsúlyozta.

Orbán Viktor közölte, arra fog bíztatni mindenkit, vegyen részt az önkormányzati kampányban. "Győzzük meg az embereket, magyarázzuk el, ismertessük meg velük, hogy milyen fontos az összefogás, és ennek tudatában menjenek el választani és adják le a voksukat" - tette hozzá.

A zártkörű kötcsei polgári pikniket 2004 óta rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a  Somogy megyei településen.

http://hvg.hu/itthon/20140906_Orban_ossszefogassal_legyozzuk_a_brusszel

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr756676913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2014.09.07. 19:12:42

Még mindig akadnak csalódásaim! Sunyovszky is az :( Orbán meg hogy néz ki?

Sziasztok amúgy, visszatértem internetmentes szabadságomról :DDD

guma 2014.09.08. 07:35:43

@Horizont: már hiányoltalak! :) ha @miről van itt nagybasz0: nem bukkan fel néha már "feleslegesnek" érezném magam! :DDDDD

ja és a sunyovszki (és a férje a fekete művészeti akadémiás belsőépítész :( ) elsők közt volt a csatlósok közt...

Horizont 2014.09.08. 16:24:25

@guma: én jövök mindig csak szabin voltam :)
Úristen tényleg a Fekete György a férje????? Nincs több kérdésem! :(

guma 2014.09.08. 19:07:45

@Horizont: :)))

sejtettem, hogy "program" van...
hogy érezted magad a "fogadott" unokával? :)

Horizont 2014.09.08. 19:14:39

@guma:
Tömör gyönyör volt! Most már sejtem miről áradoznak és miért a nagyszülők:) Persze 7 évesen "kaptam " :)Elmehettem állatkertbe, múzeumba, moziba, csupa olyan helyre ahová nem mentem el "csak úgy " :)Lehet, hogy én jobban élveztem? :)
Október végén jön az "igazi" :DDDDDD
A múlthéten Zsóryfürdőn voltunk egy kölcsön nyaralóban kettesben :DDD férjurammal:) Tök kiakasztottak a szlovákok. Nyüzsögtek,annyian voltak és nagyon tobzódtak az eurójukkal! Röhögtek, daloltak (a vízben) nagyon ingereltek :) De azért jó volt.Édes semmittevés, láblógatás, nagyon élveztem! A mai napot nem annyira kidolgoztam magam!

guma 2014.09.08. 19:22:57

@Horizont: mi már minden "apróságnak" tudunk örülni...
és ha van egy kis "ok" akkor dupla élvezet és kimozdulni is inspirál.:)))
Öktóber?!
na az mindjárt itt van és "lubickolhatsz" felelőtlenül a babusgatás örömeiben :DDD
számolod a napokat? :)

Horizont 2014.09.08. 19:25:30

@guma: Én már mindent számolgatok:) A pénzemet csak számolgatnám:)
süti beállítások módosítása