He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Segélyt kérünk a hanyatló nyugattól?

2014.09.03. 22:32 guma

Közleményben cáfolta csütörtökön a Magyar Honvédség a The Ottawa Citizen kanadai lap értesülését, amely szerint Magyarország Kanadával fizetteti vadászpilótáinak kiképzését.

http://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-hirek/magyar-honvedseg-nem-fizeti-kanada-a-vadaszpilotak-kikepzeset-434650

Canada paid for cash-strapped Hungary's fighter pilot training 

15 Wing Moose Jaw Second Lieutenant (OF-1) Kenneth Huus Nielsen, student pilot and Captain Jesper Petersen, instructor pilot both from the Royal Danish Air Force during a pre-flight inspection with a CT-156 Harvard II aircraft on 15 Wing Moose Jaw tarmac. This agile turboprop trainer is the aircraft of choice for the early stages of the NATO Flying Training in Canada (NFTC) program. The aircraft is ideally suited to help new pilots move seamlessly from basic flight training to high-performance jet training. 2 Canadian Forces Flying Training School (2 CFFTS) is the 15 Wing Unit tasked with providing basic flying training. 2 CFFTS trains over 150 NATO pilots every year through the NFTC program.

Master Cpl. Pierre Theriault / Canadian Forces Combat Camera

LONDON — Canada has been footing the bill for fighter pilot training for financially strapped Hungary, one of several newer NATO countries that have been struggling to keep up with their wealthier allies.

Hungary couldn’t afford the $9 million a year to send pilots to the NATO Flying Training Centre in Moose Jaw, Sask., according to documents produced by the Department of National Defence and the Royal Canadian Air Force and obtained by the Citizen.

So Canada stepped in with the money to cover training for 2012 and 2013. The DND has also proposed to spend $9 million this year, $10 million in 2015 and $11 million in 2016 to cover Hungary’s pilot training costs, according to the documents.

Hungary has asked Canada to cover the training costs until 2021.

The problems experienced by Hungary, which joined NATO in 1999, show the financial weakness of some of NATO’s newer members. The alliance has significantly expanded over the past decade, bringing a number of Eastern European nations into the fold.

But the military budgets of these countries pale in comparison to the billions of dollars the United States, Britain and even Canada spend.

For instance, Latvia spends $295 million on defence and Lithuania $400 million. Estonia spends $485 million.

http://ottawacitizen.com/news/politics/canada-paid-for-cash-strapped-hungarys-fighter-pilot-training

Kanadának kellett kifizetni a magyar pilóták NATO-kiképzését

 

Magyarországnak annyira nincs pénze, hogy Kanadának kellett kifizetnie a magyar vadászpilóták kiképzésének költségét az ottani NATO-központban – közölte az Ottawa Citizen a kanadai védelmi minisztériumtól és a légierőtől származó dokumentumokra hivatkozva. A lap szerint Magyarország azt kérte, Kanada egészen 2021-ig állja ezeket a költségeket.

 

Kanadának kellett kifizetnie a magyar vadászpilóták kiképzésének költségeit a NATO Saskatchewan tartománybeli kiképzési központjában 2012-ben és 2013-ban - közölte az Ottawa Citizen. A lap szerint évi 9 millió dollárról van szó, de ezt Magyarország a "pénzügyi problémái" miatt nem tudta vállalni.

 

A beszámoló szerint a kanadai védelmi minisztérium az idei 9 millió dolláros magyar számla kifizetése mellett arra is javaslatot tett, hogy a jövő évben esedékes 10 millió dolláros, és a 2016-ra várható 11 millió dolláros költséget is átvállalják. A cikkből nem derül ki, hogy kanadai vagy amerikai dollárban számolt összegekről van-e szó. 

 

Magyarország a lap szerint azt kérte Kanadától, hogy egészen 2021-ig fizesse ki helyette ezeket a költségeket.

 

A hvg.hu megkérdezte a Honvádelmi Minisztériumot, igazak-e a lap által közöltek és ha igen, miért vállalta át Kanada a számlát. A tárcánál későbbre ígértek válaszokat.  

 

Az Ottawa Citizen felidézte, hogy Magyarország 1999-ben csatlakozott a NATO-hoz. Azt írták, a magyar probléma az új NATO-tagországok némelyikének pénzügyi gyengeségét mutatja, és ezek az országok nem tudják oly mértékben növelni a katonai és védelmi költségvetésüket, mint NATO-szövetségeseik. 

Fotó:

Kanada fizeti ki a sóher Magyarország honvédelmi számláját

A lepusztult Magyarországnak arra sincs pénze, hogy önerőből fedezni tudja saját NATO pilótáinak kiképzését, ezért a több tízmillió dolláros költségeket Kanada adófizetői állhatják – írja a The Ottawa Citizen című napilap. Az Orbán kormány azt kérte hazánktól, hogy egészen 2021-ig fizesse ki a magyar vadászpiloták kiképzésének teljes költségét, ami már idén a 9 millió kanadai dolláros összeget is meghaladja.

A kanadai Honvédelmi Minisztérium Ottawában. Fotó: ctv.ca

A kanadai Honvédelmi Minisztérium Ottawában. Fotó: ctv.ca

2015-ben 10 millió dollárba kerülhet a kanadai adófizetőknek a magyar vadászpilóták kiképzése és 2016-ban további 11 millió dolláros számla érkezik. De ez a támogatás nem volt elég a magyar Honvédelmi Minisztérium számára, hiszen 2021-lenne szükség kanadai segélyre. A segélyt a kanadai honvédelem (Department of National Defence/Ministère de la Défense nationale) folyósítja a magyar félnek.

A magyar vadászpilóták kiképzésére az Alberta tartománybeli Moose Jaw és Cold Lake településeken kerül sor.

Ez összesen 85 millió dollárba kerülhet az elkövetkező 7 év alatt.

Micsoda illetlenség ennyi pénzt kérni a hanyatló nyugattól!

http://kanadaihirlap.com/2014/09/03/kanada-fizeti-ki-a-soher-magyarorszag-honvedelmi-szamlajat/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr656667273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása