He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Senkit sem hagyunk az út szélén, "lelökjük" onnan is...

2014.08.03. 12:30 guma

Fekete mackóban temetik a friss halottakat

Januártól életbe lép a szociális temetés intézménye. Vagyis megjelennek a magyar temetőkben a lapátot, ásót, koporsót cipelő gyászoló rokonok. Fekete öltöny, illetve kosztüm helyett fekete mackó?

Merthogy a jogszabály szerint, akiknek nincs pénze, jövőre már csak saját maga temetheti el a hozzátartozóját. A temetők üzemeltetőinek már most ki kell jelölniük és rendbe kell hozniuk a szociális parcellákat. A budapesti Új Köztemetőben 12 ezer négyzetmétert szánnak az első évben erre a célra. M. Kiss Csaba járt a helyszínen.

Izgalmas részletek a "Temesd magad!" mozgalomról

fvpxjy535ymfip9iruak.jpgJanuártól a szegények maguk mosdatják, öltöztetik és temetik a család halottját. Tisztulnak a részletek: lesz kötelező munkavédelmi oktatás, a kötelező sírméret meg akkora, hogy egy prolitemetés félnapos kemény kubikusmunkát is jelenthet.

- Mikor lesz a Józsi bácsi temetése?

- Pénteken, de ha az Irmáék nem elég fittek, eltarthat szombat délig is.

Tizennyolc éves voltam, vékony, szívós és ruganyos, de egy fél napba került, amíg a Mezőtúr melletti puszta szikes talajából ki tudta ásni az egy köbméteres tábori latrinát, pedig Mészáros őrmester ötpercenként motivált olyan szókapcsolatokkal, amiket a piaristáknál sose hallottam. Egy köbméter az csak papíron tűnik kevésnek! Hát még a kettő.

Azok a szegény magyarok, akik nem tudják kifizetni a legolcsóbb temetést, januártól az úgynevezett szociális temetést kénytelenek választani, vagyis ők temetik el a rokont, és ha a koporsós verziót választják, 2 X 1 méter alapterületű és két méter mély lyukat kötelező ásniuk, amit egy temetői alkalmazott ellenőrizni is fog, és csak az ő bólintása után engedhető le a koporsó. A Hír24 filmjéből több más praktikus részlet is kiderül a NER eddigi legbizarrabb találmányáról.

Például az, hogy nem lehet csak úgy beletemetni a vakvilágba, a résztvevőknek ugyanis 1-2 órásra tervezett baleseti és munkavédelmi oktatáson kell részt venniük. Nem a zombitámadás elleni védekezést gyakorolják, hiszen két méter mély lyukat ásni nem is annyira nyilvánvalóan egyszerű dolog, ha el akarjuk kerülni, hogy ránk omoljon. A riportból kiderül, hogy az ingyenes fejfákat, koporsókat és urnákat rabok fogják gyártani a Büntetésvégrehajtás asztalosüzemeiben, ásót és lapátot pedig ad a temető. És Budapesten építenek valami "elhunytátadó helyiséget" is, ami a legeslegrosszabb nevű dolog a világon.

(via nyuzrum)

http://cink.hu/izgalmas-reszletek-a-temesd-magad-mozgalomrol-1613844039/all

egy hsz onnan: Csak a megoldják államilag, hogy a végén többe kerüljön, mint elötte. Rém hatékony lehet az 1 sírásás/1 munkavédelmi oktatás felállás. Viszont lehet rá remek pályázatot kiírni és akár 2 millió magasan képzett sírásónk is lehet majd. Sírásó nagyhatalom leszünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr586570017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása