He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Reakció szemezgetés, az "új állam építésre"...

2014.07.27. 18:12 guma

HARMADIK HONALAPÍTÓ

Egyelőre még nem fizikailag, de ha kell, a Békemenet, a Magyar Gárda squadrái készen állnak a fizikai hatalomátvételre.
Jöhet a Marcia su Budapest -  habár nagy a valószínűsége, hogy – akárcsak Benito Mussolininak – Orbánnak sem lesz szüksége már a véres fizikai erőszakra.

folytatáa: http://www.pupublogja.hu/2014/07/harmadik-honalapito.html

Szép, tiszta, őszinte

 

Orbán Viktor rendesen kiakadt, hogy az amerikai szenátus beperelte az Egyesült Államok elnökét hatáskör-túllépés miatt. Bele is szőtte a tusnádfürdői beszédébe, nem is akárhogyan!
(John Boehner, az amerikai képviselőház republikánus elnöke az év elején bejelentette, hogy a rendeleti kormányzás miatt be fogja perelni Barack Obamát, mert az elnök dolga az alkotmány értelmében az, hogy hűségesen végrehajtsa törvényeket, Obama pedig szerinte nem ezt teszi.)

folytatás: http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/26/szep-tiszta-oszinte/

Megdöbbent az ellenzék Orbán beszédén

Putyint majmolja, elmeháborodott, és/vagy hazaáruló, romlásba és diktatúrába vezet, hatalomgyakorlását a cinizmus tartja össze. Nem finomkodtak a jelzőkkel az ellenzéki pártok, amikor Orbán Viktor bálványosi szabadegyetemen elmondott beszédét kritizálták.

Elmeháborodott, és/vagy hazaáruló

Orbán azt hirdeti, hogy a szabadságra épülő demokráciával szemben "egy fasiszta, szabadságot lebontó államszervezés" a követendő példa. Így értékelte a tusványosi beszédet a Demokratikus Koalíció (DK). Kerék-Bárczy Szabolcs, az ellenzéki párt elnökségi tagja szombaton, a fővárosi Szabadság-szobor lábánál tartott sajtótájékoztatót. Azt mondta, a miniszterelnök "sajnos vagy elmeháborodott, és/vagy hazaáruló".

Más keményebb kifejezéseket is használt: „Agyrém”, hogy Orbán Viktor Magyarország számára többek között Oroszországot és Kínát állította követendő példának, "mert azok hatékonyan szervezik meg az államukat". Azért is bírálta, mert a kormányfő szerint "a szabadságjogok terjesztése nem jelenthet prioritást egy demokráciában".

A DK szerint ébernek kell lennie minden demokratának, fel kell készülnie a társadalmi, állampolgári ellenállásra. Bármi megtörténhet, hiszen a magyar miniszterelnök "készen áll arra, hogy lángra lobbantsa nemcsak Magyarországot, hanem Közép-Európát és az egész demokratikus nyugatot".

Orbán Putyint majmolja

Orbán Viktor miniszterelnök mai beszédével nem a liberális demokráciának áldozott le, hanem magának a demokráciának – reagált az Együtt-PM Orbán tusványosi beszédére. A Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt szerint Orbán Viktor ma megtagadta mindazt, amiért egykoron harcba szállt és politikai szerepet vállalt, megtagadta egykori önmagát.

Orbán Viktor miniszterelnök mai beszédével nem a liberális demokráciának áldozott le, hanem magának a demokráciának, az állam már nem minden magyar állama, nem mindenkit képvisel, csak a kedvezményezettek szűk körét: azokat, akik földet, trafikot, megrendelést, állást kapnak – írja közleményében az Együtt-PM.

Karácsony Gergely és Szigetvári Viktor az Együtt-PM társelnökei szerint  Orbán Putyint, az orosz államfőt majmolja, Putyintól vette át azt az ötletet is, hogy arra hivatkozva üldözze a civil társadalmat, hogy azok külföldről is kapnak támogatást.  

Az Együtt Pm szerint  nem ők a külföldi ügynökök, hanem Orbán, aki a norvég civil alap éves támogatásának közel ezerszeresét kapta kölcsön a putyini Oroszországtól egy teljesen értelmetlen Paks2 beruházásra, és ami minden magyar embernek hétszázezer forintjába fog kerülni.

Orbán Viktor útja vállalhatatlan

A liberalizmusban a gyengébbet eltapossák – állította Orbán Viktor ma, miközben kormánya sokezer embert tett munkanélkülivé, éhbérért dolgozó közmunkássá, magára hagyta a rokkantakat, gyengéket, elesetteket – reagált a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt (MLP) Orbán Viktor tusványosi beszédére.

A liberális párt szerint Orbán Viktor ma hivatalosan is bejelentette, hogy vége hazánkban a demokráciának, azt a munkaalapú állam váltja fel, Orbán Viktor útja vállalhatatlan, romlásba és diktatúrába vezet. 

LMP:  Orbán hatalomgyakorlását a cinizmus tartja össze

 Az LMP szerint nem Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével van vitatkoznivalójuk, hanem a következtetésekkel.

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke a kormányfő Tusnádfürdőn elmondott beszédére reagálva szombaton az MTI-nek azt mondta: Orbán Viktor egész hatalomgyakorlását a cinizmus tartja össze, ami leginkább abban érhető tetten, ahogy "gátlás nélkül" kihasználja, hogy a magyar társadalom "szolidaritáshiányos". Hozzátette: ezek után pedig a cinizmust ostorozni "meglehetősen sajátos". Ez leginkább egy lélekbúvárnak okozna feladatokat, és nem egy politikai elemzőnek - fogalmazott.

http://www.origo.hu/itthon/20140726-ellenzeki-reakciok-orban-tusvanyosi-beszedere.html

Orbán utat mutatott: irány Posványos!

Nos, ne legyen kétség bennünk: elvezet minket oda, ha nem kötünk mi útilaput a talpára, mégpedig hamarost. Elvezet minket a politikailag, erkölcsileg, szellemileg egyaránt posványos világába.

folytatás: http://gepnarancs.hu/2014/07/orban-utat-mutatott-irany-posvanyos/

Orbán: a munkaalapú állam korszaka következik

Az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. Erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén tartott előadásában.Orbán: a munkaalapú állam korszaka következik

Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszél a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott előadásán (Fotó: MTI)

folytatás: http://www.metropol.hu/itthon/cikk/1212002-a-munkaalapu-allam-korszaka-kovetkezik

Isten veled, demokratikus magyar jogállam!

Orbán Viktor minden évben elmegy az erdélyi Tusványosfürdőre, ahol mindig tart is egy előadást. Amit azonban ma mondott a szokásos előadásnál, az eddigieknél is szörnyűségesebb akarnok-hatalmat vetít előre. A liberális demokráciának Magyarországon egy ideje vége, de csak ma jutottunk el oda, hogy a miniszterelnök ezt ki is merje mondani.

folytatás: http://egyszeregypol.blog.hu/2014/07/26/isten_veled_demokracia

Orbán: a Magyarországon épített új állam egy nem liberális állam

Az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű. Erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén tartott előadásában.

folytatás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_a_magyarorszagon_epitett_uj_allam_egy_nem_liberalis_allam.584463.html

Rövid tájékoztató Orbán Viktor részére

Mivel a drága miniszterelnök úr kedvenc kibeszélőshow-jában, a Bálványosi Szabadegyetemen megint olyasmit mondott, hogy a magyarok fölhatalmazták a liberális demokrácia helyén egy új államszerveződés kialakítására, amely nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni kell, ezért az alábbi képletet ajánlom a szíves figyelmébe.

2 142 142 < 8 047 695

 Persze a drága miniszterelnök nem a letűnt liberális demokráciák államalkotó polgárainak (akik csak és kizárólag arról döntöttek áprilisban – mégpedig trükkök százaival –, hogy az ellenzék nagyobb balfaszokból áll) nevében beszélt, hanem a nemzet nevében, ám így még kevésbé állnak meg a szavai. Ugyanis a drága miniszterelnök úr arról handabandázott a határontúliakat illetően, hogy az valamiféle morális egyensúly kifejeződése, hogy a sajnálatos 2004-es népszavazás után most a határon túliak szavazatával lett meg a kétharmados többség. Azonban, ha a drága miniszterelnök számára legkedvezőbb interpretáció vesszük, és föltételezzük, hogy az a 122 638 levélben érkező szavazat mind a ténylegesen a környező országokban élőktől érkezett, az akkor is messze elmarad (Szlovákiát nem számítva) a Kárpát-medencei  alhangon 1 600 000 választókorú magyar számától. Tehát nem a határontúliak, hanem a határon túli fideszesek döntöttek, és valószínűleg ők sem arról, hogy a drága miniszterelnök úr a liberális demokrácia helyett egy nemzet- és munkaalapú lázálmot álmodjon a nyakunkba.

A fentiek figyelembe vételével, és a drága miniszterelnök úr logikáját követve a magyar polgárok közel háromnegyedének és a határon túli magyarok több mint kilencvenszázalékának a fölhatalmazásával, illő tisztelettel arra kérem a drága miniszterelnök urat, hogy menjen a picsába.

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140726_Rovid_tajekoztato_Orban_Viktor_reszere

Tusványos: Orbán a bosszú nemes formájáról

A 2014-es választásokon elnyerték méltó büntetésüket a határon túli magyarok állampolgársága ellen szavazó politikai erők Orbán Viktor szerint.

Évekkel ezelőtt arról beszélgettünk – idézte fel Orbán Viktor Tusnádfürdőn –, hogy milyen szép lenne, ha a 2004 decemberében a külhoni magyarok „visszafogadása” ellen szavazó erők úgy nyernék el büntetésüket, hogy egy választáson a határon túli magyarok voksaival jönne össze a többség vagy a kétharmad.

 
„A politikában mégiscsak létezik egy morális egyensúly.  Efelől gyakran van kétségünk, jó okkal. De időnként megerősítést is kapunk. Most például a határon túli magyarok szavazata és az abból fakadó mandátum kellett ahhoz, hogy kétharmados többsége legyen a nemzeti erőknek a magyar parlamentben” – fogalmazott beszédében a miniszterelnök. http://mandiner.hu/cikk/20140726_tusvanyos_orban_a_bosszu_nemes_formajarol
Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén tartott előadást szombaton Orbán Viktor. Az erdélyi szabadegyetem visszatérő előadójaként a magyar miniszterelnök a szabadtéri színpad előtt összegyűlt több ezres hallgatóság előtt mondott beszédében leszögezte: a jóléti állam és társadalmi rendszer kimerítette tartalékait, ebben a pillanatban sikertelenségre van ítélve.  Orbán Viktor - szokás szerint - ostorozta a liberalizmust, kárhoztatta a "külföld pénzelte" civileket, és az európai befogadó bevándorlási politikát, valamint jelezte, többségi magyar tulajdon lett a hazai bankrendszerben. Az ellenzéki pártok élesen bírálták a beszédet.

 

Orbán Viktor romániai beszédéről

   

  Kevesen tudják, ezért érdemes megjegyezni, Tusnádfürdő (és Bálványos is) Romániában van. Orbán Viktor romániai magyar fiataloknak magyarázta el, hogy nemzeti államot kell építeni a liberális állam helyett. Ugye, van a liberális állam, amelyik szarakszik a kisebbségi jogokkal, na ilyen a nemzeti illberalizmusban nem fordulhat elő. Gondolom, itt volt az első ütemes taps.

folytatás: http://orulunkvincent.blog.hu/2014/07/26/orban_viktor_romaniai_beszederol

Előre a putyini úton

Orbán nagyot gurított Tusnádfürdőn, a 35 perces beszédéből most csak egy részt emelnék ki.

A magyarországi civil világot is bírálta beszédében a miniszterelnök. Orbán szerint a Norvég Alappal kapcsolatos ügy is felszínre hozta azt, hogy egyes, a nyilvánosságban rendszeresen szereplő magyarországi civilek esetében „külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk”, akik külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon. Ezt világossá kell tenni a magyar állam újjászervezése során – hangsúlyozta a kormányfő. „Ezért nagyon helyes, hogy fel is állt a magyar parlamentben egy olyan bizottság, amely a külföldi befolyásszerzés folyamatos figyelésével, nyilvántartásával és nyilvánosságra hozatalával foglalkozik.”

folytatás: http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/26/elore-a-putyini-uton/

Miről beszélsz, Orbán Viktor?

Ma délelőtt élő egyenesben megtekintettem a Miniszterelnök Úr tusnádfürdői beszédét, és azóta sem tudok szabadulni a hatása alól. Figyelem a reakciókat, és hol mulatok, hol csodálkozok. Gondoltam, az lesz a legjobb, ha így néhány óra elteltével írok erről az egészről valamit.

folytatás: http://cink.hu/mirol-beszelsz-orban-viktor-1611349153

Bálványosi reflex

részlet: "Amikor a norvég alapokkal kapcsolatban az ürgebőrbe varrt aktivisták létét akarja világossá tenni a magyar állam újjászervezése során, akkor nyilvánvaló, hogy az ellenpólust is világossá kell tennie. Ha ugyanis igazolni szeretné, hogy a CÖF nem iráni, iraki, orosz, koreai vagy bármi más forrás újracsatornázásából él, akkor ki kell teríteni a finanszírozási kártyákat. Ugyanakkor világos, hogy az orbáni államkép keretében az emberi jogokkal, az ökológiával, a pedagógiával foglalkozó alapokkal szemben a Párt ökle, a CÖF, és annak szemimilitáns szervei állnak. A meleg, és az erőkép bizonyítási vágyának végtelen, kisstílű akarása tehát egy erősen önleleplező, a hordón kuporgó, ám még szoboravatni is gyáva diktátort bemutató beszéddé vált. Már akkor, ha feltételezzük Orbán Viktorról a konzisztens gondolkodás képességét. "

folytatás: http://kanadaihirlap.com/2014/07/26/balvanyosi-reflex/

Orbán: Új államot építünk, ami nem liberális

93718_ovtusvanyos2014.jpg Az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn. A kormányfő a Norvég Alappal kapcsolatos ügyek folytán kijelentette: egyes civilek esetében „külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk”, akik külföldi érdekeket képviselnek.  

folytatás: http://mandiner.hu/cikk/20140726_orban_tusvanyos_2014?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201407

Orbán: Vége van a liberális demokráciának Magyarországon

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Tusnádfürdőn, Erdélyben tartott előadást, ahol minden évben mond valami érdekeset.

Idei beszédében az új magyar államrendet ismertette.

A lényeg: a liberális demokrácia modellje megbukott, a 2008-ban láthatóvá váló válság elsodorta. Megindult a verseny a nemzetek és a nagy szövetségek között, hogy milyen új berendezkedésre lenne szükség. Ebben a versenyben a magyar politikai élen jár, hiszen itt megtörtént a szakítás a liberális demokráciával. Az új államszervezeti rend, ami Magyarországon épül: a munka alapú állam. És ez karakterét tekintve nem liberális természetű. Bár elsimeri a szabadság fontosságát, de nem a szabadság köré szerveződik.

folytatás http://444.hu/2014/07/26/orban-vege-van-a-liberalis-demokracianak-magyarorszagon/

A történelem vége

Tisztelt hülyéim és uraim, keves barátaim! A legfontosabb versenyfutás ma az, hogyan lehet egy olyan államot kitalálni, amelyben mindent, egészen a ti gyerekeitek malacperselyéig zsebre rakhatok,

valamint a csontjaitokból autópályát építtethetek a lányomnak az alabástrom budijáig.

Mégpedig anélkül, hogy ezért bárki bármikor felelősségre vonhasson.

Ez a cél, nem a nemzet sikere. Ha az utóbbi egy kicsit is érdekelne, akkor nem Oroszországról mintáznám a modellt. Engem nem a nemzet érdekel, hanem a saját túlélésem. És olyan messzire toltam a biciklit, hogy már nem mondhatok le a hatalomról. Köszönöm nektek, tisztelt hülyéim, hogy odáig aljasodtatok, hogy ehhez is tapsoltok. (Felcsattanó, lelkes tapsorkán.)

Elég hamar rájöttem, hogy a liberális demokráciában nem lehet enyém az első éjszaka joga. Kiszagolják, botrányt csinálnak belőle, aztán a végén leváltanak, és ha mondjuk én most megbuknék valahogy Polt Péterrel együtt, akkor alighanem a gyerekeim malacperselye is veszélybe kerülne. A liberalizmus az a pokol, amikor nem tehetek meg bármit.

Ebben az értelemben tehát illiberális államot építünk.

Olyat, amiben nem bukhatunk se le, se meg. Nézzünk csak körül a világban! Vlagyimir Putyin vagyonát hetvenmilliárd dollárra becsülik, és azt bizony nem az elnöki fizetésből tette félre. Erdogan török elnökről konkrét hangfelvétel van, amint a lopott vagyonáról intézkedik a fiával. De ott állnak mellette milliók, akik elhiszik neki, hogy a felvétel hamisítvány, és igazából nem lop. Meg másik milliók, akik buzgón cöfögve bólogatnak, hogy lopjon csak, megérdemli.

Eddig megvolnánk itthon is. Megnyugtat, ahogy végignézek az önök ostoba arcán, kedves barátaim. Ugye ti sem bánjátok, ha lopok? (Hosszan tartó éljenzés.)

Már csak az úgynevezett civilek próbálnak még beleköpni a levesembe, ami nem krumpli, hanem cápauszony szarvasgombával és kaviárral, hiszen ízlésem nincs ugyan, viszont semmi se drága. Mert lássuk csak, mit csinálnak ezek a „civilek”? Közbeszerzések körül szaglásznak, miniszterek szállodaszámláit firtatják, jogászkodnak mindenféle ellenzéki alakoknak, de még az én privát kis stadionomon is köszörülik a nyelvüket.

Átlátszó, mi? Még csak az kéne nekünk. Az egész mozgalmunk a homályra épül, a tömör sötétségre. Ugye, kedves barátaim?

Szerencsére ezekkel szemben nekünk nem kell kitalálnunk semmit. A világ legsikeresebb és legboldogabb országaiban az ilyen mitugrász kis köcsögök automatikusan ügynöknek minősülnek. Amiből nem következik természetesen, hogy államtitkárrá nevezzük ki őket! (Udvarias kacagás.)

Sok minden megtörténhet a világban. Még az is, hogy az amerikai elnököt beperlik a hatásköre túllépéséért. Na ilyen itt nem lesz.

És nemcsak azért, mert mostantól ütünk.

Hanem azért, amiért a világegyetemben sincs kitéve sehol a tábla, hogy itt a vége. A végtelent nem lehet túllépni.

http://hvg.hu/velemeny/20140726_A_tortenelem_vege?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201407

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr896549235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása