He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ötödik pecsét (1976)

2014.07.11. 08:04 guma

"Tanulják meg: nekik semmit sem szabad, magának meg mindent." Szerintem, egy klasszikus alkotás, amit ismerni kell a Szegénylegények vagy a Tanú mellett, mindenkinek... mert: "Legyenek bizonytalanságban. Féljen odakint a világban, bűnös és ártatlan egyaránt. Halottakat könnyű produkálni, tanár úr. De olyan halottakat akik esznek, isznak és úgy tudják befogni a szájukat mint egy valóságos..." - döbbenetes gondolatokkal manipulált, egyszerű és embertelen élethelyzet megteremtése a hatalom kiszolgálására, életben tartására.

1944. A kiskocsmában a törzsvendégek (az órás, a könyvügynök, az asztalos, a fényképész és a kocsmáros) mindennapos dolgokról beszélgetnek. A borjúszegy elkészítésének módjáról, az ismerősökről, meg arról, hogyha módjuk lenne haláluk után feltámadni, a gazdag zsarnok vagy a szerencsétlen, de tisztességes rabszolga sorsát választanák-e. Nem is sejtik, hogy a felvetett elméleti kérdésre másnap már a nyilasok kínzókamráiban - a gyakorlatban, tetteikkel kell felelniük.

szereplő(k): Őze Lajos (Gyuricza Miklós), Márkus László (Király László), Dégi István (Keszei Károly), Horváth Sándor (Kovács János), Bencze Ferenc (Béla), Pécsi Ildikó (Irén), Moór Marianna (Lucy), Latinovits Zoltán (Civilruhás), Bánffy György (Magas), Cserhalmi György, Vándor József (Macák), Békés Rita (Erzsi)

rendező: Fábri Zoltán, író: Sánta Ferenc

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr406497569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2014.07.11. 10:58:34

Szeretem, mind a filmet, mind a könyvet
"
Hinned kell! És tudnod kell, hogy ami van a világban, az el fog múlni! Semmi nem marad belőle… Ami ma van a világban, az az ember ellenére van! Az ember jó! Ezért mú1lik el tőle minden gonosz! A rossz idegen az embertől, olyan idegen, mint a betegség, amelyből felgyógyulunk, s amely csak akkor keríthet a hatalmába, ha nem vigyázunk magunkra…"
süti beállítások módosítása