He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Ma este 20:10-kor kezdődik a brazíliai futball-világbajnokság

2014.06.12. 16:00 guma

Helyszínek:2292_1.gif A világbajnokságon 32 csapat vesz részt. A döntőig, (amelyre július 17-én kerül sor,) összesen 64 mérkőzést játszanak, 12 brazíliai városban.

Érdekességek az induló vb-ről:

Pénzdíjak. A címvédő spanyolok kapnák a legtöbb pénzt az aranyéremért, fejenként 720 ezer eurót (218,8 millió forint). A német Nationalelf tagjai 300 ezer euróban részesülnek a döntő megnyeréséért és eleve csak a negyeddöntőtől kapnak javadalmazást. Sajtóhírek szerint a braziloknál is ennyi az aranyérem díja. Az uruguayiak és a chileiek egyaránt 530 ezer eurónak megfelelő összeggel számolhatnak a vb-győzelemért, az argentinok 510 ezer euróval. Az európai válogatottak közül a franciák fejenként 300, az olaszok 200, a hollandok 270, az angolok 430 ezer eurót kapnának, Svájc 410, Portugália pedig 400 ezer eurót fizetne saját világbajnok csapatának. A nemzetközi szövetség (FIFA) az aranyérmesnek 25,7 millió, míg a döntőben alulmaradt együttesnek 18,3 millió eurót folyósít.

Akiket nem látni majd. Sérülés, mellőzés miatt, vagy azért, mert a nemzeti válogatottjuk nem jutott ki a vb-re, sok nagyszerű futballista nem lesz ott a világbajnokságon. Sérülés miatt hiányzik például Rafael van der Vaart (holland), Theo Walcott (angol), Franck Ribery (francia), Riccardo Montolivo (olasz). Szövetségi kapitányi mellőzés miatt: Ashley Cole (angol), Kaká (brazil), Fernando Llorente (spanyol), Jesus Navas (spanyol), Alvaro Negredo (spanyol), Samir Nasri (francia), Robinho (brazil), Ronaldinho (brazil), Giuseppe Rossi (olasz), Alberto Gilardino (olasz), Carlos Tevez (argentin). A válogatottjuk kiesett az előviadalokon, ezért nem játszik a vb-n például Gareth Bale (walesi), Petr Cech (cseh), Marek Hamsik (szlovák), Zlatan Ibrahimovic (svéd), Branislav Ivanovic (szerb), Nemanja Vidic (szerb), Robert Lewandowski (lengyel)

Akiket látunk és vb-sztáresélyesek. Steven Gerrard (Anglia, Liverpool), Louís Suarez (Uruguay, Liverpool), Robin van Persie (Hollandia, Manchester United), Miroslav Klose (Németország, Lazio), Eden Hazard (Belgium, Chelsea), Paul Pogba (Franciaország, Juventus), Andrea Pirlo (Olaszország, Juventus), Sergio Ramos (Spanyolország, Real Madrid), Neymar (Brazília, Barcelona), Lionel Messi (Argentína, Barcelona), Christiano Ronaldo (Portugália, Real Madrid).

A világbajnoki cím esélyeseinek rangsora és (vagy) "ára" alapján. Német gazdaságkutatók a csapatok piaci értéke és homogenitása alapján rangsorolták a brazíliai tornán induló 32 válogatottat. Először kiszámolták, hogy a játékosok átigazolási ára alapján mekkora a válogatott összértéke, majd megvizsgálták, hogy a csapatokon belül milyen eltérések mutatkoznak a labdarúgók értéke között. Kimutatták, hogy 622 millió euróval továbbra is a spanyol válogatott a legértékesebb. Vicente del Bosque csapatát a német válogatott követi 526 millió euróval, a harmadik pedig Brazília 468 millióval. Utánuk Argentína következik 392 millió, Franciaország 379 millió, majd Belgium 349 millió euróval. (A kutatók szerint a játékospiaci árak a játékosok várható teljesítményét is tükrözik, ezért ez a mutató alkalmasabb az előrejelzésre, mint például a válogatottak múltbeli teljesítményén alapuló FIFA-ranglisták vagy a sportfogadási piac értékítélete.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr846298077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása