He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egy hete történt...

2014.04.28. 06:01 guma

  Kicsit pimaszul összehozom az eseményt egy progreszív gondolatfolyammal valamint Sedlacek előadásával amiből kiderül, hogy ki kell venni a kormány kezéből a lehetőséget az eladósításra. Pénzt nem nyomtathat szabadon a kormány, mert a jegybank, jó esetben, független, ezért nem kergetheti magát abba a hamis illúzióba, hogy több pénze van, mint amennyi.

Tomas Sedlacek: Magyarország a régió beteg embere


szemezgetek a http://444.hu/ oldalán található összefoglalóból:

"Maga a ciklikus gazdaságpolitika nem is elrugaszkodott dolog. Magyarország pont ezt szúrta el a kétezres évektől, Lengyelország pedig pont ezzel lett sikeres. Sedlacek nagy ötlete az, hogy ki kell venni a kormány kezéből a lehetőséget az eladósításra. Pénzt nem nyomtathat szabadon a kormány, mert a jegybank, jó esetben, független, ezért nem kergetheti magát abba a hamis illúzióba, hogy több pénze van, mint amennyi. A fiskális politika viszont még mindig a kormány kezében van. Szabadon vehetnek fel hiteleket, amiket a következő kormányoknak kell majd visszafizetnie."

"Magyarországról például nehezen lehet belőle állításokat kihúzni. Látszik, hogy nem akar olyan dolgokról beszélni, amikben nem teljesen biztos. Ha pedig beszél, látszik, hogy a magyar és a cseh politika hasonlóságának sejtésére épít. Ami mondjuk tíz, vagy tizenöt éve még igaz lehetett, de a cseh politika még a hatalmas korrupciós botrány után is sokkal egészségesebb, mint a magyar.

Európáról viszont szeret beszélni. Szerinte ma az európai országoknak hatalmas adósságai vannak. Ha a következő válság holnap jönne, akkor az iszonyatosan odavágna nekünk. Sedlacek szerint egyszerűen csökkentenünk kell az adósságot. És azonnal. Ezt csak úgy lehet megtenni, ha költségvetési többletünk van, és a pluszpénzből visszafizetjük az adósságainkat. De ezt politikaialg, egy válság közepén nagyon nehéz megtenni. Vagy úgy lehetne egyébként, hogy csökkentjük a kiadásokat, amit Sedlacek inkább szeretne, vagy hogy növeljük a bevételeket. Pénzügyi szempontból a Nyugat egyetlen esélye, ha csökkentjük az adósságterheinket a következő válság előtt. Mert következő válság jönni fog, ez ilyen. Finnország már megcsinálta, Spanyolország is. Ha a belső stabilitást nézzük, Magyarország kiemelkedően eladósodott a régióban."

"Az unió butája

Hogy melyik volt a legbutább gazdaságpolitika a régióban? A régióban szerinte leginkább körbemegy a butaság, és az is, hogy kit tartunk éppen jónak. A kilencvenes évek környékén Csehország volt a legnagyobb hős a régióban, aztán Magyarország lett az éltanuló. Utána Szlovákia egykulcsos adójáért őrült meg Európa, most pedig a lengyelek lettek a sztárok.

Ha viszont most kérdezzük, hogy ki a visegrádi országok beteg embere, akkor az most Magyarország. Ami azért is érdekes, mert tíz éve például Németország volt Európáé. Ha van 28 ország, ami közösen gazdálkodik, ott szerinte mindig lesz egy, amelyik kicsit megőrül. A többi 27 feladata az, hogy kihúzza ebből. Ez egy körhinta-válság, megyünk körbe, hogy épp ki nincs jól."

olvasd itt: http://444.hu/2014/04/25/tomas-sedlacek-eu-magyarorszag-gdp-a-jo-es-a-rossz-kozgazdasagtana/

Ez pedig a 2012-es interjú:

Sedláček: A jólét fenntarthatatlan

A hitelből finanszírozott, túlzottan növekedésorientált kapitalizmus helyett be kellene érnünk évi egy-két százalékos bővüléssel – mondja Tomáš Sedláček cseh közgazdász, aki a napokban tartott budapesti előadása után adott interjút lapunknak. Ennek azonban szerinte csak akkor lehet politikai realitása, ha komoly lépéseket teszünk a fiskális unió irányába. Az államadósság szintjének rögzítése rossz megoldás, a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer pedig az európai hagyományainkból is következik.

folytatás: http://index.hu/gazdasag/vilag/2012/03/10/sedlacek/

 

Hegyet Berlinnek!

Újjászületés.jpgSokan és sokat foglalkoztak az elmúlt napokban a felcsúti stadionnal – mi most beleillesztjük ezt a jelenséget az orbáni „belvilágba”.

„Bolond is lennék normálisnak lenni Normális ember nem tud inni-enni”

(Hofi Géza: Hofélia dala)

Köztudott Orbánról, hogy a kedvenc időtöltése a foci – persze a hatalom birtoklásán kívül. Mi nem bizonyítja ezt jobban, mint a minap átadott felcsúti stadion. De Orbánom kívül léteznek még vezető politikusok is, akiknek szintén van valamiféle hobbijuk: vegyük csak Angela Merkelt, aki imád hegyet mászni. Hosszú évek óta tölti szabadságait az Alpokban… Mekkora pech, hogy Berlin környéke olyan lapos, mint egy Mesterházy-beszéd: szegény Angelának több mint 900 km-t kell bumliznia kedvenc dél-tiroli üdülőhelyéig, Suldenig… Bezzeg Orbán: neki elég tíz lépést mennie és máris ott ül a Pancho V.I.P.-ben! Igazán frappáns megoldás – képzeljük csak, mennyi időt lehet így megspórolni, amelyet aztán az ország boldogítására fordíthat!

Íme, a magyarok (ezúttal Orbán személyében) „mertek nagyot álmodni”: focistadiont a focikedvelő minisztrelenök háza mellé! Ám a magyarok nem irigy népség: tudnak másoknak is hasonló nagy álmokkal szolgálni – ha kell, akkor a németeknek és személyesen Merkelnek is. Még 1999-ből származik egy magyar építész ötlete, a Bundesberg1 (Szövetségi Hegy), mely szerint az immár bezárt, Berlin közepén elterülő Tempelhofi repülőtéren kellene egy több mint 1 km magas hegyet felépíteni. Pedig akkor még Schröder volt a kancellár! Aztán jött 2009 és immár egy német építész javasolt egy, a magyar kollégáéra kísértetiesen hasonló projektet ugyanoda: a The Berg2 (A Hegy) nevezetűt…

Ha Merkel is olyan lenne, mint Orbán, akkor már bizonyára lenne hegye Berlinnek! És persze: ha egy polgári társadalom is simán, következmények nélkül lenyelné azt, ha vezetője nyilvánvalóan (azaz: a cselekedetei által bizonyítottan) bolond – elszakadt a valóságtól és a normális és természetes korlátokat úgy lépi át, hogy már nem is érzékel eközben semmiféle feszültséget.

folytatás: http://progressziv.blog.hu/2014/04/26/hegyet_berlinnek

A felcsúti rémálom

A mai Magyarország legtipikusabb emlékműve maga a felcsúti stadion. Egy 1800 fős faluban egy 3500 fős stadion, ami a miniszterelnök házának a végében van, ahol a miniszterelnök fia focizik egy az NB1-be frissen bejutott csapatban, amelyik faluban a miniszterelnök gyerekkori cimborája a polgármester, aki gázszerelőből lett 3 év alatt multimilliárdos, aki egyben a futballakadémia elnöke, az építést vezető cég tulajdonosa, ahol a stadionban a hirdetők a polgármester cége, plusz a kormány kezéből gazdagon falatozó Közgép, ahol mindketten olyan közpénzt költenek, amiről a miniszterelnök váltig állítja, hogy nem közpénz, ahol a stadionban külön "miniszterelnökség" plusz "helyi vállalkozók" feliratú dísztribünök vannak, miközben helyi vállalkozók nincsenek, csak Mészáros Lőrinc van, aki már Pesten is milliárdos összegben nyer csatornafelújítási munkákat, a Miniszterelnökség Sajtóirodája pedig azt állítja, hogy a miniszterelnökség sehol nem bérel páholyt, így Felcsúton sem, hanem azt maga Orbán Viktor kapta, de ő sem bérli, hanem jár neki, a bejárattól 20 méterre lakó miniszterelnöknek névre szóló parkolója van, amikor Felcsúton nem játszhattak NB1-es meccset, mert a sokmilliárdból épített stadion nem felelt meg az NB1 követelményeinek, a csapat Székesfehérváron megtiltatta Puskás "anyaklubjának", a Kispestnek, hogy kitegyék a Puskás feliratú transzparensüket, és ugyanez a csapat Puskás öt különféle hazai beceneve helyett a Pancho-t választja a stadion nevének, amit kifejezetten idegenben kapott, miután elmenekült a diktatúra elől.

folytatás http://proszektura.blog.hu/2014/04/27/a_felcsuti_remalomfelcsut_1.jpg Befejezésül ki érti miért van rossz szájíz nálam ezt a történetet olvasva?

Orbán Viktorral néztem a meccset

Úgy volt beütemezve, hogy pénteken jövök vissza Budapestről, mármint a múlt pénteken, de valami közbejött. Valami egészen különös, rendhagyó, amire még álmomban sem gondoltam volna. Egy nappal az előtt a bizonyos péntek előtt Les Murray-val kimentünk Felcsútra megnézni a Puskás-Suzuki-kupa egy-két meccsét. Meglehetősen korán érkeztünk, és szerencsémre beleszaladtam Szöllősi Györgybe, a kommunikációs igazgatóba, aki engem a FourFourTwo labdarúgó-kiadványon keresztül ismer, mert annak a szerkesztője. Felajánlotta, hogy felvisz a stadion tetején, taraján lévő „sétányra”, ahonnan pazar kilátás nyílik magára a stadionra, a környezetre, a segédpályákra, kis pályákra…

Ahogy felértünk – én már kapkodtam levegő után, mert bizony nagyon sok lépcsőt kell megmászni –, szinte beleütköztünk Orbán Viktor elnökbe, aki egy csoport külföldivel jött felénk. Szöllősi bemutatott, s máris jött a kérdés: „Látta a meccseket, mit szól hozzá, meddig marad?” „Pénteken megyek vissza Újvidékre.” „Nem megy maga sehova, itt kell hogy legyen a stadionavatón, meg holnap Székesfehérváron a Puskás meccsén, hallani akarom a véleményét az Akadémia játékáról.” S odaszólt Szöllősinek, „intézd el a kocsit”…get_img.jpg Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és újdonsült tanácsadója, Árok Ferenc

folytatás: http://www.magyarszo.com/hu/2321/velemeny_jegyzet_karosszek/110723/Orb%C3%A1n-Viktorral-n%C3%A9ztem-a-meccset.htm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr816090391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása