He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

A fülkeforradalmárok 21 évre szóló ünnepi programja

2014.03.14. 22:50 guma

13.-án kikerült az orosz kormányzati portálra, majd nem sokkal később le is került a Pakshoz kapcsolódó orosz hitelszerződés szövege.

Paks félépítésére felvett hitel, minden egyes tételbe belejön a magyar önrész, minden egyes tételből 20%-ot azonnal kell kifizetnünk. A hiteltörlesztés pedig nem később, hanem az első felvett hitelrészlet után elkezdődik már. Ha késünk a fizetéssel, 15 nap után brutális büntető kamat, 180 nap után a hitelszerződés felmondása jöhet.

A hitelt 21 évre szól és a kamat 2014 és a törlesztés megkezdése között 3,95 százalék, majd az első hét évben 4,5 százalék, a következő hét évben 4,8 százalék, az utolsó hét évben pedig 4,95 százalék.

Igazi fülkeforradalmáros, történelmi eredmény, mert jelenleg az Államadósság Kezelő Központ legfrissebb adatai szerint február végén 23 ezer 392 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága, állításuk szerint ez a 2014-es várható GDP  79,5 százaléka.
Megszavazták mégis a devizahitel felvételét és a  hitel törlesztést minden március és szeptember 15-én kell elutalni majd a tervek szerint. Kedveskedő történelmi gesztus ez Putyin államától, egy kis emlékeztetés arra, ki verte le a 48-49-es szabadságharcot.
136317048956fooldal_marcius150.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr45861062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása