He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Az első lövések így dördültek el krímben

2014.03.04. 18:15 guma

Így dördültek el az első krími lövések

Az ukrán hadsereg 204-es légibrigádjának 300 katonája kedd reggel fegyvertelenül és az ukrán himnuszt énekelve elindult, hogy visszamenjen dolgozni a belbeki légibázisra. A támaszpont bejárata előtt az orosz erők megállították és a levegőbe lövöldözve nem engedték tovább őket. Az esetről videó is készült.

 Mikor az ukrán katonák a bázis felé közeledtek, közben több orosz katona azt kiabálta nekik:

még egy lépés és lövök, lövök, álljatok meg!

Az orosz katona figyelmeztető lövéseket adott le, de az ukrán katonák nem álltak meg. Az orosz katona rákiabált az ukránokra, hogy ne provokálják őket, mert akkor kénytelenek lesznek tüzet nyitni. Az ukránok akkor azt kérdezték, hogy 

milyen provokáció? Fegyvertelenül jöttünk!

Később figyelmeztették az oroszokat, hogy éppen kamerákkal veszik őket, és élő adásban vannak. Ekkor az orosz katonák kicsit megnyugodtak. Mondták, hogy odahívják a felettesüket, és tárgyalhatnak vele. Mire az ukránok azt válaszolták ők is katonák, és két testvér nép tagjai, politikusok miatt ne harcoljanak egymással, ők csak a munkájukat akarják végezni.

http://index.hu/kulfold/2014/03/04/igy_dordultek_el_az_elso_krimi_lovesek/

Putyin: Nem megyünk háborúba Ukrajnával

Vlagyimir Putyin orosz elnök rendhagyó sajtótájékoztatót tartott az ukrajnai helyzettel kapcsolatban. Meghallgatta az újságírók kérdéseit, majd sorban minden kérdésre válaszolt. Kiderült, szimplán piaci logika mentén emelni fogja a Gazprom a gáz árát, a Majdanon történteket pedig az alkotmányos rend fegyveres megdöntésének nevezte. Az új ukrán kormányt legitimnek tartja, de az elnök Janukovics maradt, és ez Putyin szerint csak akkor változik meg, ha lemond vagy meghal.

Bemehetsz egy boltba, és vehetsz magadnak orosz katonai egyenruhát. A krími bázisokat elfoglaló katonák nem oroszok voltak, hanem a helyi önvédelmi erők tagjai, hiába volt rajtuk orosz egyenruha

− mondta az orosz elnök újságírói kérdésre reagálva. Hozzátette, Oroszország nem fogja annektálni a Krímet. Krímnek magának kell határoznia a saját jövőjéről.

Putyin szerint, ami a Majdanon történt, az az alkotmányos rend fegyveres megdöntése volt. „Janukovics elvesztette az összes hatalmát, mindenbe beleegyezett, pozitívan reagált a nyugati előterjesztésekre, és a belügyi csapatokat is kivonta Kijevből. Aztán ahogy kitette a lábát Kijevből, megdöntötték a hatalmát. Erre mégis miért volt szükség, ha mindenki tudta, hogy Janukovicsot nem fogják újraválasztani? Ez egy buta lépés volt” − mondta az orosz elnök, aki szerint Ukrajnának népszavazáson kellene elfogadni az új alkotmányt.

Janukovicsot továbbra is legitim elnöknek tartja, csak a lemondásával vagy a halálával változna a helyzet. Putyin szerint Janukovics él és jól van, sőt, tovább fog élni, mint a halálhírét terjesztők, de politikai jövője már nincs. Ezt meg is mondta az exelnöknek. A múlt héten alakult új ukrán kormányt Putyin elfogadja, és elmondása szerint már tárgyalásba is kezdtek. Hozzátette, hogy amennyiben az előző hetekben tapasztalt terror folytatódik, akkor az előrehozott elnökválasztás eredményét sem fogják legitimnek tekinteni.

Putyin szerint az orosz hadsereg krími mozgása csak egy meglepetés-hadgyakorlat volt. „Nincs okunk bevetni a hadsereget Krímben, és a hadgyakorlatnak nincs köze a kijevi és a krími eseményekhez, ezt már régóta terveztük." Putyin elmondása szerint a Krímben semmi más nem történt, csak megerősítették az ottani bázisaik védelmét, mert olyan információik voltak, hogy ukrán nacionalisták a Krímbe tartanak. A hadsereget csak akkor vetnék be, ha azt látják, hogy szélsőségek dúlják fel Kijev utcáit.

Amit az oroszok csinálnak most Ukrajnában, azt „humanitárius akciónak" nevezte, ami teljesen legitim, mert egy legitim elnök kérte őket erre, ráadásul Ukrajna és Oroszország nagyon közel állnak egymáshoz történelmileg és gazdaságilag. Putyin szerint Oroszország senkit nem akar megszállni.

Az Oroszországgal szemben bevezetett amerikai szankciókkal kapcsolatban elmondta, hogy ő nem akarja tönkretenni az orosz–amerikai kapcsolatokat, mert nagyon nehéz lenne őket újraépíteni, ezért a szankciókra is csak legvégső esetben válaszolnak ellenszankciókkal. A valutapánik pedig szerinte csak átmeneti. „A pénz szereti a nyugalmat" − mondta, és kijelentette, hogy a piacok hamarosan rendbe jönnek.

Putyin szerint Ukrajna rosszul járna a nyugati közeledéssel, mivel az ipari termelésének 96 százaléka orosz exportra megy. Ha az ukránok megváltoztatják a termelést és nyugati szabványokat vezetnek be, akkor Oroszország nem tud majd tőlük vásárolni, és a gazdaság összeomlik. A Gazprom pedig tényleg emelni fogja a gáz árát. Illetve nem hosszabbítják meg a kedvezményes szerződést, de ennek semmi köze nincs a közelmúlt eseményeihez, ezt csak is a piaci logika diktálja, mivel az ukránok nem fizettek rendesen, magyarázta Putyin az újságíróknak.

http://index.hu/kulfold/2014/03/04/putyin_nem_megyunk_haboruba_ukrajnaval/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr25843380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása