He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Hazudunk éjjel, nappal?

2014.01.13. 10:04 guma

Központi szemétöntés folytatódik minden téren?- pár esemény a múlt hétről. Hogy miért a kormánypárttól van itt a sok negatív jelenség? Talán azért mert pénzük, befolyásuk, hatalmuk most nekik van számottevően - és szerintem nem jól használják az ország érdekében...

Bármit is mondott Hoppál, nem ő a felelős

A Fidesz baranyai képviselője azt állította, Bajnai bíztatta a Fidesz-székházat elfoglalókat. Bajnai emiatt perelte.

A Pécsi Törvényszék szerint bármit is mond a baranyai Fidesz-képviselő és szóvivő pártja megbízásából, azért nem őt terheli felelősség - írja a nol.hu. A hírportál beszámolója szerint Bajnai Gordon, az Együtt–PM vezetője a Pécsi Törvényszéken elbukta azt a pert, amit azért indított Hoppál Péter Fidesz-szóvivő ellen, mert utóbbi azt állította: múlt év nyarán a Fidesz-székházat elfoglaló demonstrálók Bajnai biztatására cselekedtek.

A volt miniszterelnök állítása szerint Hoppál hazudott, ezért bocsánatkérést és kártérítést kért. De a törvényszék nem vizsgálta, Hoppál igazat mondott-e, ugyanis szerinte azért, amit a szóvivő pártja megbízásából mondott, a felelősség nem őt, hanem a Fideszt terheli, vagyis Bajnainak a pártot kellett volna perelnie. Bajnai fellebbezett az ítélet ellen.

Incze Andrástól, a felperes ügyvédjétől a nol.hu azt is megtudta, hogy a Fidesz másik szóvivője, Kocsis Máté is azt állította, hogy Bajnai ösztönözte a székházostromlókat, ezért Bajnai őt is beperelte. A Fővárosi Törvényszék novemberben Kocsis Mátét a valótlan állítás miatt bocsánatkérésre és 300 ezer forint kártérítés kifizetésére kötelezte. Ez a végzés sem jogerős, mivel Kocsis Máté fellebbezett.

http://www.bama.hu/baranya/kozelet/barmit-is-mondott-hoppal-nem-o-a-felelos-533216

A 444 kapcsolta le a Fidesz szóvivőjét a trafikmutyis közleményekről?

Nem tudok másra gondolni, mondom, miért. Ezt ma adta ki az MTI:

A Fidesz közleménye
Budapest, 2013. július 14., vasárnap (OS) -
A magyar kisvállalkozókkal szemben folytatott hajtóvadászat helyett, a baloldal dolga az lenne, hogy szembenézzen a saját botrányos és erkölcsileg vállalhatatlan ügyeivel. Ehelyett azt látjuk, hogy azok, akik egyszer már paktumot kötöttek az alvilággal, ma is ugyanazt a maffiabaloldalt alkotják. Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Mesterházy Attila egy emberként zárnak össze a Gyurcsány-Bajnai-kormány maffiahálózatát működtető, egy kémkedési ügyben első fokon elítélt Szilvásy György mögött. Vajon miért?
Fidesz Sajtóiroda
Kiadó: Fidesz

Általában oda van írva, hogy ezeket a – politikában egyébként megszokott – képtelenségeket ki fogalmazta meg, most egyszerűen az van, hogy a “Fidesz”.

Hoppál Péter (Fidesz.hu)
Hoppál Péter (Fidesz.hu)

Eddig Hoppál Péter szignózta ezeket a közleményeket, aki a Fidesz szóvivője.

Egy hete, július 7-én is így tett, akkor azt írta, hogy

A Fidesz kifejezetten sajnálja, hogy a baloldal hajtóvadászatot folytat az ellen az ötezer kisvállalkozó ellen, akik a trafikok működtetéséből biztosítják majd a megélhetésüket.

Ez olyannyira kicsapta a biztosítékot a 444 akkori ügyeleteséből, Plankó Gergőből, hogy leközölte a hírt

Fidesz-szóvivő ekkorát még nem hazudott

címmel.

És láss csodát, azóta eltűnt Hoppál Péter neve a közlemények alól!

Sőt, az MTI archívuma szerint trafikügyben azóta sem hazudott semmit.

Hogy a mostani közleményt ő írta, nem tudjuk, mindenesetre lazán egymásra vannak benne dobálva azok a kijelentések, amiknek értelme ugyan semmi, de puffogtatni jó őket, és Hoppál előszeretettel puffogtatja is őket.

http://444.hu/2013/07/14/a-444-kapcsolta-le-a-fidesz-szovivojet-a-trafikmutyis-kozlemenyekrol/

Az alábbi "teljesítményt" emlékeztetőnek szánom a külföldről hazautalt pénzekhez:

Jobban teljesít...


Orbán Pinocchio thumb.jpg

Ismét történelmi csúcson!

A központi költségvetés bruttó adóssága:

2010. május: 19.933,4 Mrd Ft;

2011. május: 21.116,5 Mrd Ft;

2012. május: 21.180,9 Mrd Ft;

2013. május: 21.765,4 Mrd Ft;

2013. november: 22.453,3 Mrd Ft (forrás: akk.hu)

http://orulunkvincent.blog.hu/

Mennyit küldtek haza a magyarok?

A magyar GDP mintegy 1,8 százalékát teszik ki a külföldön munkát vállalók hazautalásai - derült ki a Világbank statisztikáiból. Ezzel segítik a kivándorlók az itthon maradt családtagjaikat: a nemzetgazdaság számára ez a fogyasztás és a jövedelmi különbségek növekedését egyaránt magával hozhatja.

00031470.jpg

Hazautaltak 90 millió eurót
Az Európai Unió tagállamaiban dolgozó vendégmunkások 2012-ben 38,8 milliárd eurót utaltak át származási országukba az előző évi 39 milliárd euróval szemben - közölte decemberben az Eurostat. Az unió statisztikai hivatalának adatai szerint ebből 10,3 milliárd euró az EU-n belüli átutalás volt, a többit az unión kívüli államokba küldték. A legnagyobb összeg, 8,8 milliárd euró Franciaországból áramlott ki, ennek 69 százalékát harmadik országokba utalták át. A második helyen 6,8 milliárd euróval Olaszország áll, majd Spanyolország (6,6 milliárd euró), Nagy-Britannia (6,3 milliárd euró) és Németország (3,1 milliárd euró) következik. Az Eurostat kimutatása szerint a Magyarországon dolgozó külföldi munkások tavaly 90 millió eurót utaltak át származási országukba, 4 millióval kevesebbet, mint 2011-ben. Ebből 51 millió euró jutott az unión belüli tranzakciókra.

 

00031474.jpg

az összefoglalót itt olvashatod: http://nepszava.hu/cikk/1007793-mennyit-kuldtek-haza-a-magyarok

A kormány célja, hogy a bankokat kiszorítsa a piacról

Ha azt gondoljuk, hogy a hazai tulajdonosok üzleti helyett inkább politikai - a mindenkori kormányzatnak megfelelő - szempontok alapján hiteleznek majd, ezért fontos a "helyzetbe hozásuk", akkor beszéljünk nyíltan és mondjuk ezt ki - mondta a Napi.hu-nak adott interjúban a Várhegyi Éva, a Pénzügykutató Zrt. főmunkatársa.

folytatás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/arab_bank_johet_magyarorszagra.573621.html

Robbantás Budapesten - megszólalt a rendőrség

A rendőrség szerint a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult.
 
Közleményt adott ki z ORFK a ma hajnali bankfiókrobbantás kapcsán. A Police.hu közlése szerint a Budapest XIII., Lehel út egyik pénzintézetének utcafronti bejárati oldalának egy része 2014. január 13-án 4 óra 18 perc körüli időben kirobbant. (A fotók tanúsága szerint egy CIB-fiókról van szó - a szerk.

Az elsődleges adatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, személyi sérülés nem történt.

Jelenleg folyamatban van a helyszíni szemle, a tanúkutatás, az adatgyűjtés, valamint a biztonsági kamerák felvételeinek elemzése. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett és közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást jelenleg ismeretlen elkövető ellen - fogalmaz a közlemény.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/robbantas_budapesten_megszolalt_a_rendorseg.573662.html

Csak a választások után derülhetnek ki a trafiktitkok

Még legalább fél év, mire kiderülnek a trafikpályázat titkai. Ahogyan arról múlt héten beszámoltunk, Molnár Csaba, a DK politikusa ugyanis bár pert nyert a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) ellen, a tárca még fellebbezhet az első fokú döntés ellen.

A politikus képviseletét ellátó ügyvédi iroda most a Népszabadságnak azt mondta, ha az ítéletet helybenhagyják, úgy a fejlesztési minisztériumnak nagyjából fél év után kell majd közzétenni az eddig visszatartott adatokat a bírálóbizottság kiválasztásáról, összetételéről, illetve a nyertes és vesztes pályázatok értékelését tartalmazó pályázati értékelési jegyzőkönyveket.

Mint megírtuk, a fejlesztési tárca 9,5 millió adóforintot költ jogi képviseletre a trafikpályázati anyagokba bepillantani kívánók által indított perek, többek közt az Index pere kapcsán.

Az NFM korábban azzal indokolta az információk visszatartását, hogy a trafikpályázat anyagai nem közérdekűek, illetve a pályázók személyes adatait tartalmazzák. A Fővárosi Ítélőtábla ugyanakkor megállapította: a pályázat anyagai, így az üzleti terv az információs törvény szerint nem minősül személyes adatnak.

Míg a Czeglédy Ügyvédi Iroda a Molnár Csaba által indított perben csak a bírálati bizottsággal kapcsolatos adatokat, illetve az értékelési jegyzőkönyveket pereli az NFM-től, az Index és más lapok a teljes pályázati anyag közzétételéért perelnek. A júniusban indított per jogi képviseletét ellátó TASZ-nál elmondták: bár információszabadságról szóló ügyeket soron kívül kellene tárgyalnia a bíróságoknak, érthetetlen oknál fogva azóta, azaz fél éve nem tűzték ki a tárgyalást.

http://index.hu/gazdasag/2014/01/13/csak_a_valasztasok_utan_derulhetnek_ki_a_trafiktitkok/

Ángyán József: A patkánnyal a fényen kell harcolni

Interjú: a volt államtitkárt szerint a helyben lakó gazdák alig 35 százaléka kapott termőföldet

Nemrégiben látott napvilágot Ángyán József legújabb, sorrendben immár ötödik jelentése a földekről. A tanulmányból lapunkban több elemzést is közöltünk. Interjúnkban egyfajta összegzésre kértük a volt államtitkárt arról: milyen következtetéseket vont le az eddigi adatokból? Kíváncsiak voltunk, hogy feltáró munkája miatt továbbra is kerülik-e őt volt fideszes frakciótársai. Megkérdeztük azt is: szerinte befolyásolják-e a tavaszi választások eredményét a napvilágra került visszás földügyek?

folytatás: http://nol.hu/belfold/20140111-a_patkannyal_a_fenyen_kell_harcolni?ref=sso

Magyar Krónika a közszolgálati és a jobboldali sajtóban

Kerényi Imre - nem túlzás nagy szavakat használni - de az Év Levelét kiküldte legalább száz jobboldali értelmiséginek, újságírónak, politikusnak, de egyikük sem gondolt arra, hogy ennek hírértéke lenne, és a nyilvánosságra tartozna, hogy állami pénzen valami elképesztő pártlapot akarnak összehozni. A sztorit Szily Laci írta meg a Cinken, pedig ő nem kapott meghívót. Csak végezte a dolgát.

Végtelenül szomorú ez, a jobboldali média megcsókolhatja a balos média seggét, szervilizmus mindenütt és minden oldalon :-(

folytatás: http://vastagbor.blog.hu/2014/01/07/magyar_kronika_a_kozszolgalati_es_a_jobboldali_sajtoban

Nincs válasz a gyes körüli vakításra

Szeptember elején - mikor a Fidesz először előjött az extragyeddel - írtam arról, hogy mekkora vakítás a dolognak az a része, hogy bevezetik a gyes melletti korlátlan munkavégzést. Ugyanis azt pont ők szüntették meg 2011-ben.

folytatás: http://vastagbor.blog.hu/2014/01/07/nincs_valasz_a_gyes_koruli_vakitasra

Na, kié lett a Class FM?

Most már lassan tényleg megnyugszom: Magyarország lassan, kisebb-nagyobb téglánként, négyzetméterenként tényleg oda kerül ahova való. Az egyetlen mindenható kézbe: a Fidesz kormány gazdasági érdekeltségét hátán hordozó, egyetlen és megismételhetetlenül hűséges Simicska Lajos kezébe.

folytatás: http://hacsaknem.blog.hu/2014/01/10/na_kie_lett_a_class_fm?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201401

Magyar krónika: hazudozásban keresd a jót?

Egyszervolt ország udvari krónikásai összevesztek még az indulás előtt: most akkor Orbán leoltotta alvóra a túlbuzgó Kerényit, vagy nem oltotta le? Nyilván nehéz kérdés ez, hisz nyögvenyelős feladat hazugságtengerből kihalászni a "jót" és valami olyan bukét adni a dolognak, ami nem ennyire büdös.

folytatás: http://varanus.blog.hu/2014/01/13/magyar_kronika_hazudozasban_keresd_a_jot#comments

B. Nap mínusz egy hónap

Pár évvel ezelőtt már írtam arról, hogy amikor a holtak becsületéről van szó, akkor annak egyik fokmérője a tisztelet. Leginkább az emlékek háborgatásának mellőzésében is megnyilvánuló tisztelet. Politikai haszonszerzésre kihasználni az esetleg akaratuk ellenére halálba vezényeltek emlékét éppolyan becstelen és barbár tett, mint egy háború, egy népirtás civil áldozatainak emlékét, illetve a holtak sírjait meggyalázni.

folytatás: http://endresy.blogspot.hu/2014/01/b-nap-minusz-egy-honap.html

Aki hazudik, az lop is

A címet adó mondást nem én találtam ki. Nem is a Fidesz, de ők alkalmazzák igazán ügyesen.

A rettentő nagy honvédő háborúskodás közben elfelejtettek szólni az embereknek, hogy ameddig ők a bozótban hasalva védik a rohadtmocskosimperialistauniós támadásoktól a Szent Anyaföldet, addig pártunk és kormányunk csöndesen kilopja azt a lábuk alól.

folytatás: http://orditok.blog.hu/2014/01/12/aki_hazudik_az_lop_is_771

Gázálom – Orbán Viktor energiapolitikája I.

gáztároló_táblázat.jpg Rezsicsökkentés, különadók, gáztároló-vásárlás, paksi bővítés. Csak néhány emblematikus – és több ezer milliárd forintot megmozgató - ügy, amely azt bizonyítja, hogy az energiapolitika központi helyet foglal el az Orbán-kormány érdeklődési körében.

folytatás: http://javorbenedek.blog.hu/2014/01/10/gazalom_orban_viktor_energiapolitikaja_i?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201401

 Szösszenetek - gyűjtés. Talán el sem hangzottak? Vagy valóban mondta valaki?

"ne azt nézzék amit csak azért mondok hogy megválasztassam magamat"
"ne mi nyerjük a legtöbbet"
"nem a törvény számít hanem a szavam"
"add be aztan majd csinálunk rá egy törvényt"
"a kormány dolga nem az ahogy kormányozzon, hanem elenségképet kell gyártania, patás ördögöt a falra festeni és azt megvádolni mindenféle képtelen vádakkal"
"annak a kormánynak aki alatt az euró árfolyama 300 ft ra ugrik azonnal le kell mondania"
"az üzemanyagárak a kormány kezében vannak, csak le kell csökkenteni a jövedéki adójukat"

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr1005755729

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.13. 11:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása