He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

Ennyit fizetsz, ha pénzt veszel fel

2013.11.17. 21:26 guma

Itt kerül a legtöbbe a készpénzfelvétel Magyarországon

Van olyan bankszámla, ahol 1768 forintot kell fizetni a készpénzfelvételért. Kinek jön a legjobban a kormány ötlete?

Jön az ingyenes készpénzfelvétel. Január 20-ig nyilatkozni kell, hogy mely bankszámlánkról szeretnénk havonta akár két részletben, legfeljebb 150 ezer forintot felvenni. A BankRáció.hu kalkulátorának segítségével megnéztük, hogy mely számlacsomagokkal kerül most a legtöbbe a pénzhez jutás. Érdemes tehát sietni azoknak, akik az alábbi számlacsomagok valamelyikét használják.

Mivel az ingyenes készpénzfelvétel bármely automatára vonatkozik, az idegen ATM használattal kezdtük. Ha nem saját bankunk pénzkiadóját használjuk akár 1768 forintot is fizethetünk.


A saját banki ATM használat némileg olcsóbb, 1000 forint alá már az összes nagyobb bank befér. Aki meg akarja úszni ezeket a költségeket, annak december elsejétől bankjánál kell jeleznie igényét. Az igénylésre netbankon keresztül is lehetősége lehet az ügyfeleknek. Legkésőbb január 20-ig kell a kérvényt benyújtani azoknak, akik már február 1-jétől ingyen akarnak pénzt felvenni.

Pénzcentrum vélemény
Érdemes minél hamarabb bejelenteni az igényünket a bankunknál. Eddig kivétel nélkül minden esetben nagyfokú drágulás követte a bankokra kiszabott különterheket. Most sem várunk mást. És mivel várhatóan a legtöbben élni fognak a lehetőséggel, azzal veszítünk a legtöbbet, ha elmulasztjuk kérni a készpénzfelvétel ingyenességét. Jelen esetben tehát a kis és a nagy rossz közül választhatnak a családok. Hiszen csak rövidtávon lehet bárkinek is kedvező az ingyenesnek álcázott készpénzhez jutás, ami a megnövekedett készpénzforgalmon keresztül biztosan megterheli a gazdaságot és a banki rejtett költségek tovább szaporításával még inkább átláthatatlanná teszi a pénzügyi kiadásainkat.

Tarolnak a magyar bankok: itt vannak a legolcsóbb bankszámlák

A nagyobb bankok túl vannak a tranzakciós illetékemelés utáni díjemeléseken. Össze is hasonlítottuk a bankok legjobb ajánlatait, amit személyre is szabhatsz a BankRáció.hu-n, hogy a legolcsóbb személyre szabott számlát is megtaláld.

Átlagos használat mellett néztük meg, hogyan változtak a banki költségek. Minden nagyobb banknál a legkedvezőbb számlacsomagot választottuk ki. A legnagyobb ellenség az idegen ATM-eknél történő készpénzfelvétel, ami nélkül a legtöbb banknál 10 ezer forint környékén megúszhatjuk éves szinten a pénzügyeink intézését. Az élen végzett OTP is azért vezeti a listát, mert a kiterjedt ATM hálózat miatt nem számoltunk ezzel a költséggel, ha például FHB gépet is találunk minden sarkot akkor jobban megérheti már a kisebbik magyar bankot felkeresni.

A listán csak 3 csomag van, ami esetén kártyás vásárláskor is fizetnünk kell a tranzakciós illetéket. A Citibank és az MKB egy az egyben áthárítja ezt a költséget, a Cibnél egy tranzakció 10 forintba kerül. Jelen esetben ez utóbbival járunk jobban, de az MNB statisztikáiból az derül ki, hogy átlagosan a 670 forintot sem éri egy kártyás vásárlás összege. Több kisebb vásárlás esetén már a Cib féle konstrukció lenne a költségesebb.

Most még jobban oda kell figyelni

Nem csak az ATM-ekre kell odafigyelni, ha a legolcsóbban akarunk kijönni. Az OTP Simple esetén például érdemes havonta két kiegészítő szolgáltatásért is fizetni, a készpénzfelvétel például sokkal drágább lenne ezek nélkül. Az sms értesítésekről le tudunk mondani, főleg azoknak felesleges, akik okostelefonjukon akármikor ellenőrizhetik számlájukat. Ha ne fix havi díja van az értesítéseknek, akkor az internetbankban beállíthatunk egy magasabb limitet, ami alatt nem értest a rendszer. Ezzel akár havi több száz forintot is spórolhatunk.

http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/tarolnak_a_magyar_bankok_itt_vannak_a_legolcsobb_bankszamlak.1037878.html

Ezer forinttal is csökkenhet a nyugdíj, ha bankszámlára kérik

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságon folyamatosan dolgozzák fel a nyugdíjasok kérelmeit a postai kifizetésre történő átállásra, frissebb adatok még nincsenek, de a júniusi és júliusi számok szerint megállt a banki átutalások arányának évek óta tartó növekedése - írta a Népszava.

A postai kézbesítésre ösztönözheti a nyugdíjasokat, hogy egy nyugdíjas havi ellátása akár 800-1000 forinttal is csökkenhet, ha bankszámlára kéri azt.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság tájékoztatása szerint jelenleg a nyugdíjasok 51,3 százaléka kapja járandóságát banki utalással.

Aki szeretne áttérni a postai kézbesítésre, levélben kell bejelentenie az erről szóló igényét. A területileg illetékes kormányhivatal ügyfélszolgálatán is van erre lehetőség, de az igényt onnan továbbküldik a nyugdíjfolyósítóhoz.

A nyugdíjfolyósító tájékoztatása szerint az átállás körülbelül két hónapot vesz igénybe, ennyi időre van szükség a levél kézbesítéséhez, feldolgozásához és az átálláshoz. Figyelmeztetnek arra is, hogy amíg a kérelmező nem kap választ, addig ne szüntesse meg számláját, mert akkor lehet, hogy nem jut hozzá az adott hónapban az ellátásához. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a postai kézbesítés a banki átutalásnál később kezdődik.

Kemény szócsata az ingyenes készpénzfelvétel miatt

Nem engedi a kormány, hogy "degeszre keressék" magukat a bankok a magyar családokon, a devizahitelek története "a kisebbek kihasználásáról, kifosztásáról" szól - többek között ezeket üzente a hétvégén Rogán Antal a bankoknak.


Nem engedi a kormány, hogy "degeszre keressék" magukat a bankok a magyar családokon, a devizahitelek története "a kisebbek kihasználásáról, kifosztásáról" szól - többek között ezeket üzente a hétvégén Rogán Antal a bankoknak.


Nem fogjuk engedni, hogy a bankok degeszre keressék magukat a magyar családokon! - üzente közleményében Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. A Bankszövetség pénteken jelezte, helytelennek tartanák, ha a kormány ingyenessé tenné a készpénzfelvételt, mivel ez a szürkegazdaságot erősítené.

A kétszeri ingyenes készpénzfelvétel az átlag jövedelem erejéig fogyasztói jog, amit a Fidesz-frakció törvényben fog garantálni - áll Rogán közleményében. A kormány javaslata szerint jövőre a bankkártyás fizetéseket semmilyen illeték nem terheli, és a bankok feladata, hogy ha akarják, kedvező ajánlatokkal csábítsák kártyás fizetésre az embereket.

Egy október 6-ai megemlékezésen pedig Rogán kijelentette: a nagyok és erősek ma is hajlamosak visszaélni a helyzetükkel, kihasználni, kifosztani a kisebbet, a kiszolgáltatottabbat. Magyarországon is erről szólt a devizahitelek története, a bankok és a nemzetközi nagyvállalatok kiváltságos helyzete és a gátlástalan nyerészkedés engedélyezése az emberek és a családok kontójára. Magyarországnak ebből lett elege 2010-ben, és az ez ellen indított harc még ma is tart - fogalmazott.

Mint ismeretes, Rogán a Fidesz frakcióvezetőjeként november 1-jéig adott időt a bankoknak a devizahiteles szerződések ügyfelek javára történő módosítására, ellenkező esetben a kormány november első napjaiban benyújtja a saját javaslatát a devizahitelesek helyzetének rendezésére.

http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/kemeny_szocsata_az_ingyenes_keszpenzfelvetel_miatt.1037888.html

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr285641204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2013.11.18. 19:42:21

Dögöljenek meg mind. A bankok is meg a kormány is!

Ayuamarca 2013.11.22. 13:39:42

Na most egy-két ingyenes készpénzfelvételt a bankok adtak maguktól is, amíg a kormány agyon nem baszta őket az adókkal. A bank egy profitorientált intézmény, senki nem mondta, hogy nekik bármiben is segíteni kell a lakosságot. Ez van. Szóval szerintem inkább a kormány dögöljön meg, az ő hülyeségük miatt tartunk itt.
Bár ha január 1-től tényleg nem nyithatnak ki azok a boltok, ahol nincs online kassza, akkor mi fogunk éhen dögleni. Eddig ugyanis kb. 220 darab van bekötve...

Ayuamarca 2013.11.22. 13:42:26

Ja, és az egész rohadt devizahitelezést Orbánék vezették be 2001-ben, ha jól emlékszem...

guma 2013.11.23. 07:20:17

@Horizont: @Ayuamarca: már a vásárlásra sem ingyenes a kártya.
normálisak ezek???

Horizont 2013.11.23. 09:12:04

@Ayuamarca: Tehát mi fogunk megdögleni és nem ők. Fasza! Már bocsánat, de erre nem találtam jobb szót:)))

@guma: Eddig se voltak azok most mitől lennének? Ez csak egyre rosszabb lesz!!

Ayuamarca 2013.11.26. 20:03:20

@Horizont: Hogy gondolod ezt? Méghogy rosszabb? Egy olyan elme vezetésével, akihez képest - az egyik TKSZ vezető szavaival élve - "még Rákosi is korrekt úriember volt"? Ha ilyeneket mondasz, a NÉP ellensége leszel! Imprelei... iinperil... kapitalista beszivárgó, Te!
vastagbor.blog.hu/2013/11/25/rezsiwars_kozos_kepviselok_lepcsohazak_ariel_betutipus

Igen, lassan itt tartunk.
süti beállítások módosítása