He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

visszatekintés címszavakban...

2013.07.06. 08:05 guma

Orbán beszélt a devizahitelekről - "szégyelltem magam"

Orbán Viktor szerint a devizahitelekügyében az igazságszolgáltatás pont a lényeggel nem foglalkozik. A miniszterelnök szégyellte magát, amikor Szász Károly levelét olvasta.

A devizaadósok kérhetik a végrehajtás felfüggesztését

A Kúria csütörtöki, az árfolyamrésre vonatkozó döntése alapján a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara arra hívja fel a devizaadósok figyelmét, hogy a végrehajtást elrendelő bíróságtól kérhetik a végrehajtás felfüggesztését, és ez nem jelent számukra többletköltséget - közölte a pénteken a kamara.

Éves mélypontján az MNB nemzetközi tartaléka

Az előzetes adatok szerint június végén 34,33 milliárd eurót tett ki a jegybank nemzetközi tartalékainak szintje. Ez egy hónap alatt egymilliárd eurós csökkenést jelent és az idei év legalacsonyabb értéke.

Ennyi, vége: a kártyás vásárlás sem ingyenes többé

A Citibank sem bírta tovább, kijött az új hirdetmény, amiben a legtöbb számlacsomag esetén még a kártyás vásárlásért is fizetni kell. A díj az új adómértékkel megegyező, tehát 3 ezrelék az elektronikus pénzmozgások után és 6 ezrelék a készpénzfelvételre.

más...

Itt az adat: nem tudta tartani a tavalyi szintet a magyar ipar

2013 májusában – előzetes adatok alapján – az ipari termelés 2,1%-kal maradt el az egy évvel korábbitól.

más...

"Láttak már ilyen törvényt?" Kiütötte a biztosítékot a kormány a takarékoknál

Ahogy az borítékolható volt, nem elégedettek a takarékszövetkezetek a kormány által elfogadott változtatásokkal, az elfogadott jogszabály miatt minden hazai és nemzetközi jogorvoslati lehetőséget igyekeznek majd kihasználni.

más...

Demján akár az unióig is elmegy – nagyot gyengült a forintdemjan_orban_1_oszlopos_biglead_fill_340x219.jpg

más...

Nem szerveződik, nem szövegel, nem nyilatkozik

Az iskolákban beindul a spicliskedés, az állam pedig keménykedik, parancsolgat, és kénye-kedve szerint bánik velük - tanárok szerint ez lesz a legfontosabb következménye annak, hogy a kormány létrehozza a Nemzeti Pedagógus Kart, amibe kötelező lesz belépni minden állami iskolai tanárnak. A javaslatot ismerő fideszesek szerint kifejezetten Orbán Viktor kérte a tanárok megregulázását, hogy vezényelhetők, kézben tarthatók legyenek.

más...

LELTÖLTENDŐT KAPOTT A VOLT TITOKMINISZTER

A kémperben első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték Szilvásy György volt titokminisztert és Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt igazgatóját. Mindketten 2 év 10 hónapot kaptak, és mindketten a Gyurcsány-kormány alatttöltötték be tisztségüket.

folytatás és összefoglalás a hét eseményeiről...

 

más...

Július negyedike

HÍRÜNK A VILÁGBAN

Európa bekaphattya

Hírügynökségi információk szerint a magyar parlament tegnapi határozatát az uniós országok vezetői megkapták, tanulmányozták, majd a teljes tanácstalanság percei után eljuttatták az Idióta Levelek és Különleges Népszokások Ügyosztályra, hátha valaki segít megfejteni a tartalmát.

2012.07.06. A milliádokból fenntartott közszolgálat tájékoztatása...

 

más, de lényeges...

Diktátorok kézikönyve

Azok az országok sikeresek, amelyek a lehető legszélesebb képviseletet biztosító demokrácia és választási rendszer talaján állva, szabadversenyes, minél kevesebb állami beavatkozással terhelt, de ugyanakkor jól szabályozott, kiszámítható, a magántulajdont, a szerződéseket betartó és betartató inkluzív intézményrendszert működtetnek – a történelem, a mai kutatások és a gyakorlat is ezt igazolják. Az ENSZ egy új kutatása pedig azt, hogy a gazdasági fejlődés egy ország polgárai boldogságának legmeghatározóbb eleme. Magyarország, amely évek óta súlyos gazdasági és társadalmi válságban tengődik, a világ országainak boldogtalanabb feléhez tartozik és az elmúlt néhány évben felgyorsult a társadalmi tőkéjének (bizalom, szabadságjogok és politikai képviselet) összeomlása, tehát van mit hasznosítani ezen kutatás eredményeiből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr985393165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása