He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

volt egyszer egy kávéház... (2012)

2013.06.10. 08:09 guma

Garaczi László: EMKE

A múlt század húszas éveiben Budapestet még a mainál is pezsgőbb éjszakai életű helyként kell elképzelni. Az egyik legfelkapottabb szórakozóhely akkoriban a Rákóczi út és a Nagykörút sarkán álló EMKE volt, amely kávéháza révén egyszerre volt információs csomópont, vendéglője miatt kulináris értékekben gazdag vendéglátóhely, kabaréja és az akkori kortárs könnyűzene legminőségibb szeletét jelentő cigányzenészei okán pedig "buliközpont". Garaczi László - egyebek mellett a Pompásan buszozunk című kultregény szerzője - a Café Budapest és a Thália Színház felkérésére ezt az emblematikus "üzemegységet" választotta legújabb színdarabja színhelyéül és témájául. Az EMKE tulajdonosa által meghirdetett prímásverseny körül bonyolódó cselekményt Bagó Bertalan rendezi, olyan nagyságokkal a főbb szerepekben, mint Cserhalmi György és Gubás Gabi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr615315667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása