He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

A magyar tánccsapat győzőtt a Britain's Got Talentben. Gratulálunk!

2013.06.09. 01:01 guma

K.O.-val nyert Reál Action árnyszínháza

Elvitte a Britain’s Got Talent 87 millió forintos fődíját az Attraction nevű budapesti árnyszínház. A csapat tagja Real Action a Hip Hop Boysból, ami a legviccesebb magyar Wikipédia-oldallal büszkélkedhető együttes volt. A döntőben botrány is volt: valaki a színpadról tojásokat dobált a zsűrire. (Index)

http://index.hu/kultur/2013/06/08/magyarok_lehetnek_a_legtehetsegesebb_britek/

Az Attraction ezzel nyerte meg a versenyt:

A finalisták produkcióját elnézve nagyjából a műsor felénél egyértelmű volt, hogy az idei Britain’s Got Talentben komoly esélye van a magyaroknak a győzelemre, annak ellenére, hogy sosem voltunk a brit korona alattvalói. Hiszen a BGT-ben, ahogyan az a közönségszavazós tehetségkutatós showműsorokban lenni szokott, nem a kőszívű zsűri dönt a győztesről, hanem az utca népe: így lehetett tavaly egy kutya az első.

És Angliában már az egykori Hip Hop Boyz-tag Szűcs Zoltán hetekkel ezelőtti műsora, a hazatérő katona árnyjátéka után is a könnyeit törölgette mindenki. Így a szombat estére időzített Erzsébet királynős-brit lobogós performansznál egyértelmű volt, hogy az érzelmileg túlcsordult nézők homályos szemekkel és remegő kezekkel fogják az sms-ek millióit küldeni a magyar csapatnak.

Az Attraction árnyszínházat pár éve kihajították a Britain’s Got Talent magyar megfelelőjéből, a Csillag születikből, de ők nem keseredtek el. Betámadták inkább a többmilliós nézőtáborral bíró szigetországi verziót, ami már 2005 óta rendszeresen megőrjíti az ottani tévénézőket. Az első csatájukat április 13-án nyerték meg: kicsit talán giccses, de mindenképpen látványos árnyjátékukat állva tapsolta meg a tehetségkutató zsűrije és persze a stúdió szipogó nézőközönsége is.

Május 26-án robbant a következő Attraction-atombomba. 175 beválogatottból sikerült bekerülniük a 45 továbbjutó közé, így ekkor már a teljes magyar média arról áradozott, hogy az egykori Hip Hop Boyz-tag Real Actionnek nem is kell egykori harcostársaihoz, Levy T-hez és O.G Duckhoz hasonlóan, 40 évesen is a fején pörögnie a retrópartikon ahhoz, hogy bekerüljön a sajtóba.

A briteket pedig nem érdekelte, hogy idén nem is britek nyerik a tehetségkutatót (persze erre már a zsűri előzetes áradozása és az ottani Blikk, a Sun "Hungary"s Got Talent"-szóvicckampánya is ráerősített), a nézők egyszerűen olvadozva küldték a szavazatokat a minden nyelven érthető Attraction-előadásra. Ami még a legendásan cinikus zsűritag, a britek Puzsérjának számító, Simon Cowell kőszívét is meghatotta: "Jack Carrollt látva azt hittük, megvan a nyertes. Tévedtünk, ti vagytok a legjobbak." Szerintünk is. Meg van bocsátva minden béna táncmozdulat és kínrím a Hip Hob Boyz-os időkből!

A Metro londoni kiadása szerint Simon Cowell már a döntő előtt is beígért az Attractionnek egy Las Vegas-i szerződést. Ehhez most 250 000 fontnyi nyereményt vághatott zsebre a csapat, kötelező jelenésük lesz II. Erzsébet királynő előtt és persze a hírnevük is az egekbe szökött a győzelemmel: hetekig egymás után fogják adni az interjúkat a brit és a magyar médiamunkásoknak. Már ha lesz idejük egyáltalán nyilatkozni a hirtelen nyakukba szakadó fellépésáradat szünetében.

(A június 7-i Britain's Got döntőt élőben közvetítettük az Indexen, klikk ide!)

http://comment.blog.hu/2013/06/08/ko-val_nyert_real_action_arnyszinhaza?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2013_06_09&utm_campaign=index


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr845351953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása