He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Még az adatokat is "elcsórják"? - gyűjtöm tovább az eseményeket, híreket...

2013.05.06. 08:06 guma

A blogokon, pár újságon kívül csak ez az 1 hírforrás foglalkozott a bicska nyitogató eseménnyel

LMP: sötétítő függönyt húztak a mutyi elé

Ahol korlátozzák az átláthatóságot, ott "tenyészni fog" a korrupció, ezért az LMP arra fog a 2014-es választásokon felhatalmazást kérni, hogy elhúzzák az átláthatóság elé emelt függönyt - mondta Schiffer András.

http://nol.hu/belfold/lmp__sotetito_fuggonyt_huztak_a_mutyi_ele

A Fidesz frakcióvezetője szerint a trafikpályázatokról bírálóbizottságok döntöttek. Nézd meg, hallgasd meg! Okoz még meglepetést???

http://vastagbor.blog.hu/2013/04/30/visszaelesszeru_adatigenylo_vagyok_es_buszken_vallalom

Jóri András: “Ha meg tudjátok tartani”

"A kádári diktatúra rendszerében az egyén átlátható volt az állam számára: egyre többet – bár még mindig nem eleget – tudunk arról, miképp figyelte jogtalanul a polgárok magánszféráját a III/III-as ügyosztály. Az állam pedig átláthatatlan volt a polgár felé – a közérdekű adatok nyilvánosságához fűződő jog a rendszerváltás “vívmánya”. A jogállamban a helyzet fordított: a védett adatokkal, magánszférával bíró, autonóm polgárok számára az állam átláthatóvá, a közfeladatot ellátók, közpénzzel rendelkezők tevékenysége ellenőrizhetővé vált."

"Amikor Benjamin Franklin kilépett az Egyesült Államok Alkotmányát elfogadó philadelphiai konvencióról, az ott várakozók megkérdezték: “Mi a végeredmény? Királyságunk van, vagy köztársaságunk?” Franklin így válaszolt: “Köztársaság – ha meg tudjátok tartani.” A magyar jogállam létezett: most dől el, meg tudunk-e belőle tartani valamit."

Jóri András

http://atlatszo.hu/2013/05/02/jori-andras-ha-meg-tudjatok-tartani/

Orbán visszaszerezne a külföldiektől egyes budapesti ingatlanokat. Ha Tarlósék benyújtanak ilyen törvényjavaslatot, akkor Orbán csinál nekik egyet. Tessék? jól hallom? „Kezdeményezzétek, hogy legyen ilyen törvény! Én csinálok egyet, csak adjatok egy ilyen javaslatot!” – vágta rá a miniszterelnök, a buszút során többször is megerősítve ezen kijelentését. Ez még viccnek is durva!

        

"Orbánnak megtetszik egy portugál ingatlana az Andrássyn, és a videó szerint rögtön arról kezd el beszélni, egy törvénnyel kell azt visszaszerezni. Nem is leplezi, hogy a magántulajdon szentsége nem biztosított ebben az országban. (Fotó: facebook.com/orbanviktor)

http://velemenyvezer.blog.hu/2013/05/03/orban_viktor_oszodi_beszede_is_lehetne

"A magyar szabadpiaci gazdaság jó néhány szektort tekintve a legkevésbé sem volt szabad és piaci: fel-fel bukkantak sötét foltok, méghozzá meghatározó helyeken."

http://mandiner.hu/cikk/20130504_mathe_aron_szent_magantulajdonok_szeplos_fogantatasarol

Megyesi Gusztáv: Tanakodtak

Szabadrúgás

"Péntek délelőtt Estorilban tartott előadást a magyar miniszterelnök a magyar–portugál–brazil üzleti fórumon, s mondandója közepén váratlanul az Andrássy úti Balettintézet épületét tulajdonló Aquapura Hotels vezetőihez fordult, és azt mondta: – Magyarországon piacgazdaság van, és jogállamiság. Magyarország az EU tagja, és minden téren betartja az unió alapelveit. Ennek jegyében kérem önöket, hogy sürgősen húzzanak el a Balettintézet épületéből, mert ha hazaértem, úgyis törvényben rúgom ki magukat."

http://nol.hu/lap/allaspont/20130504-tanakodtak

Törvényszék: A rendőrség túllépte a tiltás határidejét

A bíróság szerint a rendőrség túllépte az egy rendezvény megtiltásához rendelkezésre álló 48 órás határidőt, ezért helyezték hatályon kívül „a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira történő kegyeleti megemlékezést” tiltó határozatot.

A bíróság közleménye szerint a rendezvény megtartása iránti kérelem április 12-én délután érkezett be, a BRFK pedig a tiltó határozatát a gyülekezési törvényben rögzített 48 órás határidőn túl, április 29-én hozta meg.

A bíróság megállapította továbbá, hogy a rendőrség alá nem támasztott feltételezésekre hivatkozva tiltotta meg a rendezvényt, ami súlyosan jogszabálysértő, és a tényállás-tisztázási kötelezettség súlyos sérelmét jelenti. A bíróság a jogszabályi előírásnak megfelelően, határidőben hozta meg döntését, három napon belül, május 3-án.

http://www.fovarositorvenyszek.hu/sites/default/files/allomanyok/sajto/kozlemenyek/130503_kozig._hatarozat.pdf?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_20130

http://orulunkvincent.blog.hu/2013/05/04/mint_mari_laci_geza_bela_jusztinia_emerencia_a_moziban

A majálisozó politikus szerint a válságot az Orbán–Simicska-rezsim állította elő. Bajnai Gordon úgy véli felmondták a társadalmi szolidaritás.

http://mandiner.hu/cikk/20130502_bajnai_hazi_valsagunk_van

Nem ünnepelte idén a munkát a Fidesz?

http://napikerdes.postr.hu/nem-unnepelte-iden-a-munkat-a-fidesz?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201305

LMP: A Fidesz-kormány megpróbálja eltüntetni lopásának nyomait

Az LMP szerint a Fidesz-kormányzat eddig lopott, és most az információszabadságról szóló törvény módosításával megpróbálja eltüntetni a nyomokat.

http://mandiner.hu/cikk/20130504_lmp_a_fidesz_kormany_megprobalja_eltuntetni_lopasainak_nyomait

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr605280722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása