He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Háborúzunk ha kell, ha nem

2013.04.18. 18:06 guma

Két szösszenet után azt kérdezem: Mindenkinek elment itt a józan esze?

Liberálisozás a dán bizniszklubban

Tegnap meghívott előadóként, Noemi Alexa társaságában prezentáltam a korrupcióról és az Átlátszóról a dán nagykövetségen hazánkban állomásozó dán üzletemberek és magyar cégvezetők előtt. Direkt úgy raktam össze a prezit hogy legyen benne bőven elmúltnyócév is, a példák sora úgy kezdődött hogy MVM offshore-ügyek és Sávoly. Aztán rákanyarodtam Lajosékra és a nemzeti együttműködésre, és mikor Felcsúthoz és Mészáros Lőrinchez értem, felállt egy faszi a közönségben, belém fojtotta a szót és elkezdett magyarázni, hogy ne hazudjam magam függetlennek, mert "this is clearly a liberal journalist", ezek sírták tele Európát az Orbán-diktatúrával, és ez abból látszik hogy a Strabagról és a Demszky által ellopott metrókról egy szót sem szóltam. Az előadásokat követően a jobbos és balos érzelmű cégvezetők a pogácsa fölött szabályosan egymásnak estek hogy ki kinek a láncos kutyája, szegény dánok pedig csak néztek kifelé a fejükből, hogy ezeket vajon mi lelte. Magyarország, én így szeretlek...

Tamás Bodoky

kedd, 23:41, Budapest, Hungary közelében   http://www.facebook.com/bodoky/posts/10201181768332817?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201304

Nem akarja lenyelni a Matolcsy-kapszulát a piac

A forintpiacon voltak ma izgalmak, a piac nem akarja megérteni az új jegybankelnököt: Matolcsy "hozta a formáját", megszólalt, a forint esett is azonnal.

A forintpiac produkálta az izgalmakat

Szegény Matolcsy György, ha piackonform akar lenni, a befektetők akkor is félreértik. A nap közepén erőteljesebb forintgyengülés bontakozott ki, melynek hátterében a Matolcsy György jegybank elnökkel készült interjú állhat: ebben azt mondta az unoprtodoxia miatt a piac által kevésbé tolerált új jegybankár, hogy korlátozhatják egyes pénzintézetek számára a kedvező kamatozású kéthetes MNB-körvényeket. A piac azonnal megijedt, hogy bizonyos szereplőket szokatlan módon az MNB elzárna ettől a lehetőségtől, az 5%-os magyar kamat ugyanis most jó ajánlatnak számít a piacon. Matolcsy azokra a pénzintézetekre utalt, akik nem folytatnak Magyarországon hitelezést, ez az üzenet azonban nem ment át.

A forint az euróval szemben 296-os szinten kezdte a napot, majd egészen 298,66-ig szaladt az első jegybankelnöki interjú után, délután úgy tűnt, megnyugszik kissé az árfolyam, de a piaczárás után megint átlépte a 298-as szintet. A BÉT zárása után a dollárért 227,75 forintot, a svájci frankért pedig 245 forintot kértek a devizapiacon. A forint ezzel kiszakadt az elmúlt napokban jellemző 293-95-ös komfortzónájából.

További grafikonok >>>
További grafikonok >>>



A Mol 200 forinttal, 1,25 százalékkal 16 240 forintra erősödött, az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,88 százalékkal 4510 forintra csökkent, forgalmuk 2,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,19 százalékkal 414 forintra esett. A Richter 650 forinttal, 1,91 százalékkal 33 300 forintra gyengült, forgalma 1,2 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis értéke 220,2 millió forintos forgalom mellett 490 forinttal, 2,69 százalékkal 17 710 forintra csökkent.

Nincs nagyobb optimizmus nyugaton sem, szenved az Apple

Nem volt sokkal jobb a hangulat Nyugat-Európában sem, az értéktőzsdék vegyesen alakultak, négynapi esés után. A kereskedés utolsó percében a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 0,04 százalékkal, a frankfurti DAX-30 0,34 százalékkal volt a szerdai záróértéke alatt, de a párizsi CAC-40 0,15 százalékkal meghaladta azt.

A tengerentúlon is pirosban minden index, az elemzőket leginkább az Apple kanosszajárása izgatja. A tech-óriás papírjai tavaly szeptemberben még 700 dollárt értek, azóta 43%-ot esett az értékük, csak idén pedig 20%-ot, és megközelítette ezzel a 2 évvel ezelőtti 400 dollárt az almás részvények értéke.

 http://privatbankar.hu/reszveny/nem-akarja-lenyelni-a-matolcsy-kapszulat-a-piac-248735

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr645233767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása